Dojčenie dvojročného dieťaťa

somavi
22. sep 2017

Ahojte , mam skoro 2,5 ročne dieta , ktoré stále kojím . Plánovala som tak do dvoch , sle pretiahlo sa to 😀 Aj by som este pokračovala , ale rozmýšľam , ze ju odstavím kvôli tomu , ze v noci sa budí veľakrát na mlieko . Su tu bejake mamičky , ktoré kojili tak dlho a tie noci nejak zvládli ? Resp . obmedzili to dojčenie alebo ja neviem .. totiž to dojčenie mi nevadí samo o sebe , naopak . Len tie noci , to je strašne . Nevyspala som sa ani nepamätám a neviem , ci aj ona tým nie je trochu ochudobnená o kvalitný spánok . Dakujem za názory 😊

emi16
22. sep 2017

Ja som dojcila 20 mesiacov
17 mesiacov aj v noci
Sama sa odsala ako aj v noci tak aj cez den.
Len jednu vec
Ma dva roky a stale neprespi noc napriek tomu, ze nieje uz dojcena
Vstava niekolko krat za noc a dozaduje si ma
Niekedy to od toho nezavisi

somavi
autor
22. sep 2017

@emi16 Dakujem . No neviem , ci to je tým dojčením , alebo sa budí @len tak ". Aj staršie dieta som kojila dosť dlho , rok a pol a tiez sa budilo v noci aj po odstavení , ale len cca 2x. Ale teraz to je niekedy uz neúnosné . Dnes som vstávala o 5:00 , aby som stihla navarit obed pred školou este , a do 6:30 bola este 3x hore . Neviem , ci ide o to dojčenie alebo len o to , ze ma "kontroluje " ci som tam .. ale strašne často sa budí .

nanervy_2
22. sep 2017

@somavi na noc som odstavila asi pred 2 tyzdnami, mam pri posteli pripravenu flasu ((normalnu so sosakom, nie kojenecku). Prvy tyzden sa budil rovnako, davala som mu vodu, vysvetlila, ze dame ked vonku bude svetlo a pritulila. Na zaciatku ale aj tak raz za noc ale dostal, aby vyprazdnil prsnik, kym sa mlieko prisposobilo.
teraz sa zobudi 1-3x, dame vodu, pritulime sa a vacsinou spi dalej

somavi
autor
22. sep 2017

@nanervy_2 a dobre to znášal ? Ja mojej len tak nevrhnem , ze teraz nedáme mliecko ( chcela som vyskúšať , ci sa s tým nejak v pohode nezmieri😀) a to je revuuuu, ze jej mam dať mlieko a dupe a kričí , nic ine nechce. Ona sa totiž strašne rada pricuckava, skôr mam pocit , ze to berie ako takú istotu..aj ked je nervózna , uplakaná , nieco ju boli , tak sa pricucne 😊 Preto ju nechcem velmi stresovať tým odstavením , ale ked tie noci su velmi ťažké .

meluela
22. sep 2017

@somavi 39 mes .. ale noci uz byvali celkom ok. teraz 18m a tiez uz zvazujem ci uz nestacilo 🙂
asi tak jeden tazky tyzden treba vydrzat

fergie23
22. sep 2017

Ja som malú odstavila,nedávno v 26.mes.No poviem vám bol to des.V noci sa tiež budila veeeľmi veľa krát,cez deň má otravovala,niekedy som nemohla ani wc😂stále len súdu chcela.A povedala som si DOSŤ!Obviazala som si hrudník,namastila s takým olejom smradľavým,cez deň vydržala,ale v noci to bol boj.Tri dní revala po nociach,ale teraz konečne sa vyspím,nikto ma neťahá za pyžamo😁A aj malá viac papá normálne jedlo.Ona už bola závisla malá otravká😂😂.

somavi
autor
22. sep 2017

@fergie23
No a to je tiez další problém , ze aj malo je . Furt len mlieko chce . V noci sa zobudí a kričí, mama daaaj 😀😀 a cez den tiez hocikedy ju napadne.. fuuu no uvidíme . Asi je najvyšší čas 😊

drobcek11
22. sep 2017

Ja som odstavila dvojrocnu bez problemov az mi bolo luto ze to slo tak lahko a spi lepsie aj ona aj ja. Skusila som jej um pred spanim ale nechutilo jej ani z cumla pit nevedela .neskor som skusala cajik ten viac chcela uz aj cez flasku

emi16
22. sep 2017

@somavi
Moja uz je v detskej izbe so starsou a okolo jednej sa stahujem ku nim
Spim na matraci 😱 Pri nich, alebo teda nespim, len lezim
Stale dufam, ze to prejde a bola uz aj jedna noc kedy ma nevolala 😜

dajna8
22. sep 2017

Tak to treba tiež len vyškúšať, keď sa zobudí tak pohladkať, ukázať jej, že je tam a potom ísť ďalej spať a časom sa možno bude budiť stále menej a menej až kým s tým neprestane 🙂

zenulkaaa
22. sep 2017

Ja hovorim, že čím staršie dieta, tým ťažšie sa odstavuje. Ja som odstavila v 15. mesiacoch a malý si zvykol ani neviem ako. Ziadne preplakane noci, ani nič.

ja_jarka
22. sep 2017

Moja ma 3,5 a je stale dojcena cez den na poziadanie. Do 2,5 roka bola kojena aj v noci, budila sa dost casto ale akonahle som sa dozvedela ze cakame druhe tak som odmietla kojit v noci 2 deti. Trvalo nam to asi 3 mesiace nez sa naucila existovat bez kojenia cez noc, bolo to trapenie ale podarilo sa, potom uz celu prespala , resp. iba sa v noci napila vody. Ak ti vadi to kojenie v noci (kazdy ma hranice niekde inde) cez den sa s drobcom o tom porozpravaj a povedz mu uz si z toho unavena a ze ho nakojis hned ked sa rano zobudi a v noci trvaj na svojom. Drzim palce

senta_sofia
22. sep 2017

@somavi starsieho som odstavovala kvoli tomu, ze robil sceny kvoli mlieku, napr. v mraze vonku pytal jest a ked som mu nedala, jedoval sa, tak som si povedala, ze dost. Tiez bol mizerny jedak a normalne sa najedol az ked som ho zacala odstavovat, neodstavila som ho zo dna na den, znizovala som pocet kojeni, zrusila som ako prve nocne a ranne, nedala som mu cez den a ostali nam iba pred spanim. Mladsi ma 2,5 roka a v noci sa nekoji uz rok, davam mu iba pred spanim, zatial mi to takto vyhovuje.

nanervy_2
22. sep 2017

@somavi no par krat to na mna skusal, proste jemne ale dorazne, ze mame tu vodicku ak si prosi a rada ho pomojkam.
ked sa vyslovene prebral (precural sa a museli sme menit pyzamo a plachtu) tak som mu na znovuzaspatie dala. ale uz dlhsie fungujeme, ze sa ozaj len napije a ked uz len dudluje ho poprosim, ze potrebujem aj spat a ze nech uz pusti, tak pusti.

kathrin17
22. sep 2017

@somavi ja som kojila 32 mesiacov....od dvoch rokov mi prespala v pohode celu noc...vecer sa nakojila a potom uz buvala az do rana....tento rok v januari sa mi pri chorobe sama odstavila....ale vykrystalizovalo sa to vsetko samo....nic som nenutila, nic som nesurila.....vsetko som nechala na nej a boli sme spokojne aj ja, aj ona 🙂

katriona1
22. sep 2017

já jsem odstavila starší jako 20 mesíční, od 18 mesícu se kojila jenom pres noc a už se to nedalo vydržet, chtela každou chvilku dudlat, odstehovala jsem se do obýváku a ona zustala s manželem, dve noci plakala, potom se to postupne upravilo a začala se budit jenom parkrát za noc a do cca 2 mesícu prospala až do rána

somavi
autor
22. sep 2017

@kathrin17 tak to závidím . Ja som tiez mala taký plán pri oboch deťoch . Pri prvom som ale bola v nemocnici, odstavila sa za ten čas sama , tak som nechcela znova začínať a teraz to je uz strašne vyčerpávajúce . Keby sa zobudila raz, dvakrát alebo trikrát .. prežijem to . Ale to je asi 8krat celu noc a ja uz nevládzem . Ked sa otocim , uz je hore, ze mama daj . Skoro celu noc je pricucnuta a je to na nevydržanie niekedy . Stále ležím na tom istom boku, ked sa konečne pusti , ze sa mozem otočiť , za chvilu uz mrnci . Som unavená a podľa mna aj ona musi byt . Ráno ked skôr vstanem, ze si nieco propbim , lebo večer vačšinou zaspim s nimi , tak jazdu chvilu musím behať do izby , pocuca si a spi .. o chvilu zas . Niekedy je to uz na nervy . Ked bola menšia , neriešila som to . To k bábatkam patrí , ale uz ma cez dva roky a mna to uz vyčerpáva . Milujem dojčenie , aj si to vychutnávam , je to krásne . Ale uz by som sa rada vyspala . Keby sa nakojila pred spaním a ráno , resp raz , dvakrát v noci , ani by som to neriešila .

danielitta6
22. sep 2017

Toto je presne ako cez kopirak u nas 🙂 uz som to nezvladla a zacalo mi to byt neprijemne.Krpata totiz siahala do vystrihu aj na verejnosti ked nebola psychicky ok.Natrela som si prsia citronom a nedala.Dve noci boli hrozne,do tyzdna prespala po 2 rokoch hodinoveho budenia celu noc.Povedala som si ze ked nahodou pride do cesty tretie dieta,takto dlho ho nebudem dojcit.Teraz ma dva a pol roka a ked sa potrebuje upokojit,alebo vecer pri zadpavani,drzi mi prsnik ...Toto iste ma aj kamoska.A neviem ju odnaucit od toho

silvinkakrajcirova
22. sep 2017

Ahoj moj syn ma zajtra druhe narodeniny a kojim ho este ale iba cez den ..teda raz poobede a raz vecer...v noci som ho nekojila nikdy 😊 teda iba ked bol celkom maly aj to nie pravidelne iba obcas ked sa zobudil

somavi
autor
22. sep 2017

@danielitta6 moja to iste , ked nie je psychicky ok , hneď sa chce dojčiť a je jedno ci sme doma , von , v obchode ..😀

somavi
autor
22. sep 2017

@silvinkakrajcirova
@silvinkakrajcirova tak to mas stastie 😊 Aj ja by som si to tak priala 😀

maciatkolulu
22. sep 2017

@somavi tak ja som kojila 3,5 roka a tie nci, nuz budil sa, vzdy som sa uprostred noci dusovala, ze konieeeeeec, dooooost, staciloooo, ale ked sa vecer stocil do klbka ku mne, nezne pozrel a opytal sa, ci moze len skust, ci je mliecko, tak som sa rozpustila cical a cical, sam sa odstavil, v noci sa normalne zobudi na pitie, z flase, napije sa a spi dalej

luckamorka
22. sep 2017

my sme to s oboma mali presne takto isto ako pises a to je podla mna najvyssi cas odstavit.. mala ma uz dva roky, je rozumna, vsetko chape a velmi dobre pochopi, ked jej vysvetlis ze mliecko neni. ja som starsej sice nevysvetlovala, jednej noci som proste prisla s flaskou a ona akoby si ani nevsimla rozdiel, napila sa z flasky a zaspala, odvtedy prsnik nemala.. (mala cca rok a pol) mladsieho som odstavila v zhruba tom istom veku, povedala som mu maminka uz nema mliecko, mliecko maju len maminky malych babatiek a ty si uz velky, uz sa mi mliecko nespravi.. protestoval sice spociatku ale celkom to pochopil, este sa parkrat dozadoval ale vzdy som mu len zopakovala ze mliecko neni, tak sa zmieril.. potom cca tyzden na to ked som sa prezliekala v podprsenke tak mi ukazal na cici a povedal - neni mliecko 🙂 len bud silna a neustup, mozno bude plakat a vrieskat ale len sa snazi vydobyt si svoje, ked neustupis tak ju to rychlo prestane bavit neboj 🙂 kludne jej tiez povedz tak ako tu vyssie pisali ze das az ked bude vonku svetlo, len hlavne si za tym stoj a neustup, a bude to urcite ok 🙂 drzim palce

babatkoo
22. sep 2017

@somavi ahoj, ja uz mesiac nekojim. Kojila som 27 mesiacov ibav noci a tiez to bolo velmi zle. Budil sa aj 5x za noc s tym ze si iba cucol a zasa zaspal. A tak dokolecka. Musela som prestat kvoli liekom. Vysvetlila som mu ze mama uz mliecko nema. Ze sa pokazilo. A on to pochopil hned v prvu noc 😀 Nikdy som si nemyslela ze to bude take jednoduche. Trvalo asi 2 tyzdne kym zacal spat celu noc. A ja sa teraz neviem dospat 😂

siska53
22. sep 2017

@somavi ja somsice nemala peoblem v noci,lebo to ju uz po roku prespala celu,ale cez den.behala aj 20x a cucla si. Uz mi to vadilo a aj zacalo boliet.
Tak som si na den (lebo rano a vecer pred spanim som ju este dojcit chcela) octovala prsia. Ked chcela mlieko,tak som jej normalne ponukla. Ale take octove jej to nechutilo,tak sa odtiahla.. Asi 2dni takto chodila,vzdy som jej teda dala,no vzdy odisla,kedze ta chut.. Potom prestala a dojcili sme sa len rano a vecer.
Mala sice vtedy 20m. A v 2r.som ju potom uplne odstavila..ale..mozno by to pomohlo aj u vas.. Teda..ak nejde len o kontrolu tvojej pritomnosti..

vanesanova
22. sep 2017

@somavi my zatial kojime len 7,5 mes.a planujem tiez do 2 rokov aj ked to sa este uvidi...ja som bola kojena len 4 mes. Potom mi dala mama sunar a cmulala som si palec do druhej triedy!pod lavicou...a vidis aj ked som bola kojena tak kratko bola som zavislak a poriadne dlho aj ked mi mama cumel akoze stratila to nie je tym mliekom ani tym cickom podla mna je to ta vona mamy co ma tak dlho drzalo a vona koze cistej bez parfumu a pocit jemnuckych chlpkov na pokozke ktore ma steklili nad hornou perou viem to presne lebo ja som si cucala palec a este si pri tom pridrzala predlaktie nad perou nikto nechapal preco ani ja nie az teraz som na to prisla!😝

majkova
22. sep 2017

Ahoj, malá má viac ako 2,5 roka. Stále kojená, v noci sa to výrazne zlepšilo, keď sme prikúpili k manželskej ďalšiu posteľ a ona ako veľká slečna začala spať na nej. Večer na zaspatie dostane mliečko, ale už sme neni v noci tak blízko seba. Neviem či je to tým, že ma už tak necíti, ale začala sa výrazne menej budiť. Jej posteľ je úplne prisunutá k tej našej a ráno sa prekotúľa ku mne a pýta si mliečko, ale noc už je ok. Zhorší sa to len keď je chorá, ale to ju dám spať medzi nás, vtedy som blízko nej a vždy keď sa pohnem si vypýta mliečko a poriadne sa nevyspíme, ale nevadí, lebo pri chorobe mliečko veľmi pomáha. Keď sa stav zlepší, zase zaspáva vo svojej postieľke. Najprv sme si mysleli, že nebude chcieť sama spať v posteli, aj keď hneď vedľa mojej, ale už ten vek 2,5 roka je taký, že sa veľmi tešila, že bude veľká slečna mať svoju postieľku. Ona v klasickej postieľke nikdy ani nespala. Priznám sa, že ja by som nemala nervy ju nasilu odúčať, srdce mi puká keď reve kvôli mlieku a to mi je jasné, že len chce byť pri mne, že v takom veku už mlieko nepotrebuje. Ale o tom to je, dať jej tú podporu. Treba sa pokúsiť to zladiť tak, aby boli všetci spokojní 🙂.

jana_eyre
22. sep 2017

@zenulkaaa to je silno individualne podla mna.. Prveho som odstavila tiez v 15m bez problemov (mala som malo mlieka kvoli tejotenstvu) druhu s problemami v 13m a treti ma 12m, chcem ho odstavit, ale on je taky jedos ze ho len mlieko ukludni, uplne pochybujem ze to pojde hladko..

Takze ja si myslim, ze nech to ine deti zvladli akokolvek, tie druhe to mozu zvladnut uplne inak..

kubobubo
22. sep 2017

@somavi moj toto tiez robil. Noci boli sialene, ked mal 2 roky a 4 mesiace, bola som chora a strasne unavena, som mu oznamila, ze ma v noci spat a nie cucat. Dalsie 2 noci dostaval vodu a odvtedy prespi celu noc. Aj ja som bola prekvapena ako lahko mi to preslo (a to je schopny vrieskat hodinu v kuse ked ho nevyzujem). Pochopil ze to myslim vazne. V noci po mne packal rucickami v posteli a kontroloval ci som tam. Dojcil sa iba pred spanim a rano. Mesiac pred tretimi narodeninami sa odstavil uplne. Pokazili sa mu z casteho nocneho dojcenia horne 4 stolicky a po vecernom dojceni sme este umyvali zuby. To ho prestalo bavit asi po tyzdni. Ma 3,5 roka, stale spime spolu v posteli a konecne si to uzivam. 🙂

marion09
23. sep 2017

@emi16 tak tak