velmi by ma zaujímalo, ako a za aký čas ste dokazali prejst z dojčenia cez klobučik na dojčenie normálne cez bradavku ? používali ste nejake metody,pomôcky,či len trpezlivost a skušať prikladať bez klobučika ? ako dlho ste dojčili s klobučikom a po akom čase ste klobučik zrušili ???
velmi ma zaujíma akakolvek rada , spôsob a hlavne vety typu -že sa to dá .
malý ma len týžden a pre prirastenu uzdičku sa nevedel prisať a tak som vytiahla klobučiky a kým sa cez neučil sať,uzdička sa mu sama pretrhla ale klobučik už pustiť nechce,darmo ho skušam prikladat . len plače, usta poriadne neotvorí a ak mu bradavku dnu aj vložím,dokaže držať usta otvorene dovtedy,kým si ju saám nejak nevybije z pusy. akonáhle dam klobučik,chyti sa
prosím akekolvek rady a navody
pred par tyzdnami som riesila ja vymenu prsnika za flasu.......odrazu malej viac vyhovovala.....nevzdala som to a opat dojcim....tak aj mne malinka nechcela zatvorit pusu,len plakala....stale som prikladala,aj v case,ked nemala papat...po par dnoch sa chytila 😀 😀 😀 ....nevzdaj to,stale prikladaj a bud trpezliva
@denisocka ja som tiez musela na zaciatku pouzit klobuciky (mala som krvave,bolave a vtiahnute bradavky) a potom som dojcila len s nimi, dojcila som maleho 9 mesiacov. chce to mozno trochu viac namahy, lebo klobuciky treba udrziavat ciste a nosit ich so sebou, ale ked to inac nepojde, tak sa kvoli tomu nestresuj. zelam vela mliecka 🙂
Ja povzbudim, lebo s kojenim cez klobucik mam velmi pozitivnu skusenost . Kojila som do 3 rokov - od narodenia priblizne do pol roka s klobucikom a potom az po skolku bez neho. Dostala som ho v porodnici, kde skonstatovali, ze moje bradavky to potrebuju (Medela , velkost S, potom som si dokupovala tu istu znacku v lekarni, ked sa potrhali), maly s tym papal vzdy velmi pekne, takze som si to oblubila aj ja, s hygienou nebol ziadny problem, mala som ich viac, takze som si vyvarila a vzdy som mala v zasobe ciste. (Aj na kojenie vonku som si nosila v takej malej plastovej nadobke na cumle.) A k tomu odvykaniu, resp. prechod na "holu bradavku" - bez problemov - po 6 mesiacoch sam strhol z prsnika klobuk, hladny ako vlk sa prisal a nadudal, odvtedy sme to nepouzivali, ale v ruke si musel zmochtlit pocas kojenia este nejaky cas.
Aj tomuto vynalezu vdacim za dlhe a bezproblemove kojenie.
Deni, nevydávaj to! Stále skúšaj! On sa raz prisaje pekne, uvidíš! A čo keby si mu proste prso nedala, že keď bude hladný, dá si aj bez klobúka?
@denisocka ja som mala klobuciky len ked som mala zapal..mojej bolo jedno ako je hlavne ze jedla..ale ja by som mu na tvojom mieste ponukala stale bez neho..proste ked zacne plakat pokus sa ho utisit pekne si ho privinut a zas prilozit bez klobucika a stale dokola... viem ze je to o nervy pocuvat ako ti mimi place ale ma len tyzden on sa to este urcite nauci🙂 hlavne sa nevzdaj a casto si ho prikladaj🙂
ahoj deni,ked sa mi narodila dcéra,nevedela sa vôbec prisať,v pôrodnici sme skúšali všetko možné aj klobúky a nič...vraj len skúšať a skúšať aj doma,lenže nič,akonáhle okúsila flašu,prso už nechcela ani len olízať 🙂 takže som odsávala asi tak mesiac... ☹ teraz mám 3mes. synčeka,kt. tiež mal problémy,ale ako tak sa cez klobúk medela velkosť 3 prisal,po 3týždnoch som mu ho nedala a naučil sa 🙂 skús počkať ešte pár týždnov,kým troška podrastie a zosilnie...hm?
Denisočka, mne laktacna este v porodnici priniesla klobuciky, tiez MEDELU, malinka sa nevedela prisat. Obcas som doma skusala bez klobucika, ked bola velmi hladna, ale slo to tazko, niekedy sa prisavala na 5 krat a potom sa rozplakala a dozadovala sa svojho klobucika, niekedy sa prisala a napila sa aspon trochu, kym sa jej navysmykol z pusy.... Nerobila som nic nasilu, iba to raz za dva dni skusala. A potom prisiel den, dcerka mala dva mesiace, ked klobucik odmietla a chcela sa prisat iba bez neho. Par dni sa nam to trosku smykalo, ale potom to islo super. Dnes ma takmer devat mesiacov a pije bez problemov, takze radim vydrzat a skusat. Drzim ti palce, neboj a ver si 🙂
aj my sme s dcerkou zacinali s klobucikmi. Stale som ale skusala ponukat aj bez a podarilo sa ale chcelo to hodne trpezlivosti. 😉
Ahoj 🙂 Ja som mala tiež presne tento problém. V pôrodnici mi povedali,že bez klobúčikov nemám šancu, takže sme si jedny zaobstarali. Lenže malému sa tak zapáčili, že bez nich sa nechcel prisať. Reval ako o dušu. Stále sme to však skúšali - pri každom kojení aj viac krát (lebo zo začiatku papal aj hodinku). Až po mesiaci konečne začal sem tam papať bez klobúčikov a tak do dvoch mesiacov sme ich vyradili úplne. Treba však mať pevné nervy, je to ťažké keď plačú. Tak držím palce. A neboj! Podarí sa ti to 😀
@denisocka Ahoj, ja som tiez na zaciatku pouzivala klobuciky, mala som bradavky cele doranane a malicka mala problem sa prisat. Ale postupne sme mali kvoli klobukom velke problemy s priberanim, malicka si nevedela vytiahnut dost zadneho mliecka a prvy mesiac pribrala iba 400g. Takze som zacala poctivo pri kazdom kojeni skusat bez klobuka, podarilo sa to asi za dva tyzdne, ked mala mesiac a pol, raz cez den bola uz dost ospala, zobrala prso aj bez klobuka a asi prvy krat sa najedla dobre, lebo odvtedy uz klobucik nechcela ani vidiet. Takze od vtedy sme bez a priberame ukazkovo, kojime doteraz (7a pol mesiaca) a vyzera ze este dlllho potiahneme. Drzim palec nech sa to podari, treba len skusat.
@denisocka
pozri aj do tejto temy, pripadne mozte pokracovat v nej
https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/ako-odnaucit-dieta-od-klobucika-na-kojenie/
Ahoj, tak my sme mali rovnaky problem, v porodnici mi povedali, ze bez klobucikov nemam sancu, ale po tyzdni sa mi bradavky cele doranali (prave z klobucikov), tyzden som neuspesne skusala maleho naucit na prso a tak som zavolala laktacnej poradkyni, ta prisla, ukazala mi spravnu polohu pri kojeni a maly sa prisal krasne hned na prvy krat, takze nas prechod na bradavku trval len jedno kojenie 😉
@denisocka
nevzdavaj ten boj, skusaj co najviac bez nich, lebo ak nemas nadprodukciu dlho takto nevydrzis. ja som ich pouzivala mesiac. raz som si nechala vytiahnut bradavky cez klobucik, dala ho rychlo dole a supla mu bez do pusy. odvtedy to ide, dojcim uz skoro 10mesiacov. je to hrozna otrava s nimi aspon pre mna bola.
da sa od nich odnaucit, len to chce trpezlivost a prikladat a prikladat....skus tak v pokoji, len ty a maly, here bez, este skor nez je hladny, skus zajst aj do temy Dakujeme Annag...napis jej ona je laktacna....alebo zajdi na tento web, je to jej stranka
http://dojcenie.wordpress.com/2009/12/06/preco-...
skus si tam najst co potrebujes, mozno ti clanky pomozu 🙂
Ahojky ja som pouzivala klobuciky v nemocnici nakolko sa maly zle prisaval a mala som neskutocne bolestive bradavky. A po prichode domov som skusila prilozit bez a chytil sa na prvi sup. Poradim ti len jedno ci uz s klobucikom alebo bez je dolezite ze papa tvoje mliecko. Skusaj a jedneho dna sa urcite chyti aj bez klobucika. Drzim peste. Ja som kojila skoro do teraz ale nakolko som uz v 21tt tak som musela prestat zo zdravotnych dovodov. Inak aj druhe babo chcem kojit co najdlhsie. A viem ze bez klobucika sa z domu do porodnice nepohnem.
ahoj, ja som musela nabehnut na klobuciky uz v nemocnici, som pocisarskom, mliecka bolo pomenej a mala som vpadnute pradavky, preto klobuciky. Ale po prichode domov mi kamoska povedala, nech to skusim bez, vraj maly mi bradavky vytiahne. Este asi mesiac som odolavala, ale potom som to skusila. Dva dni plac a zurenie, ale odvtedy sme bez klobucikov a aj mliecka je (klop-klop) dost. Drzim ti palce.
Ahoj ja som kojila s klobucikmi 7 mesiacov zacala som z dovodu ze sa mali nevedel prisat. Neskor my chytil aj holu bradavku ale len na prvy krat ked mu nahodou vypadla z ust tak uz nevedel a museli sme dat klobucik.
moj maly mal tiez prirastenu uzdicku a kym mu to v 13 dnoch prestrihli mi znicil bradavky. bolo to strasne, velmi to bolelo. pouzivala som klobuciky ale tiez to nebola vyhra. asi v 4 tyzdnoch sa bolesti stratili a aj klobuciky sme odlozili po par nevydarenych pokusoch. tiez sa nevedel chytit. ale zatala som sa a raz som mu to prso strkala do pusky asi pol hodinu az sa chytil. to ma povzbudilo. este par krat som pouzila klobuk a priblizne po 2 dnoch som dojcila uz bez nich. chce to trpezlivost a pojde to 😉
Ja som kojila cez klobucik koli bolestiam pri kojeni hned na zaciatku,asi prve tri-styri tyzdne a mala sa potom sikovne prenaucila na bradavku,stacilo len ze som to neustale skusala,davala jej bradavku priamo do pusinky a pomahala jej ju co najlepsie uchytit 😝 trvalo to asi len jeden den ale rychlo sa prisposobila a dodnes ju nepusti 😀
Ahojky.. som prvorodička a hneď v nemocnici mi pani dr. odporučila klobúčiky.. je to super vynález a neviem sa priznám sa vynadívať ako malinký papká 🙂 ale keď skúšam bez klobúčika.. tak je to márne.. neviem aasi ho len vytrápim.. a riadne nahnevám potom to vzdám a zobeeriem si naspäť klobúčik 😀 ale ako tu čítam budem aj ja skúšať aby som to docielila bez kojenia s klobúčikom.. aj keď na druhej strane som rada, že ho môžem aspoň takto dojčiť 😉 tak uvidíme.. ale hlavne Ti chcem povedať.. že musíš byť trpezlivá .. ako tu baby píšu verím tomu, že sa nám to podarí 🙂
Ahojte baby, pridávam odpoveď na pomerne starú, ale stále aktuálnu otázku. Ja som dojčila s klobúčikom cca 2 mesiace kvôli veľmi boľavým bradavkám po asi týždni dojčenia bez neho po príchode z pôrodnice. Môžem povedať, že v mojom prípade to bola tá najväčšia blbosť, akú som mohla urobiť, ale už je dobre. Malá sa bez klobúčika vôbec nechcela prisať na prsník a navyše sa k tomu pridal nedostatok mlieka. Zavolala som si laktačnú poradkyňu certifikovanú cez Mamila, o.z. a tá mi ukázala dokŕmovanie hadičkou po prste a hadičkou priamo na prsníku. Taky mi vysvetlila, že nedostatok mlieka mohol spôsobiť práve aj používaný klobúčik. Hneď ten deň sa moja 10 týždňová dcéra prisala na prsník a my sme mohli klobúčiky aj fľašu na dokrmovanie zahodiť. V noci a ráno sa už dojčíme bez klobúčika aj bez hadičky a bez príkrmu, cez deň ešte potrebujeme hadičku a trochu príkrmu. Ale verím, že aj to čoskoro zvládneme.
Ahoj, ja som cez klobucik kojila skoro 8 mesiacov ....bolo to mozno menej pohodlne, ako len tak "vytiahnut" prsnik , no cerka mala mliecko a to je hlavne ....existuje pat sposobov ako dieta oducit od klobucika, no u nas ani jeden nezabral, tak som to nesilila ....netrap sa pre klobucik, momentalne je najhlavnejsie , ze malinky moze byt tvoje mliecko ..aj tak je to plnohodnotne kojenie, hm ? ak sa das na oducenie, velmi ti drzim prsty, aby sa ti to podarilo 🙂
Ahoj tiez ta chcem povzbudit...mne sa mala krasne prisala uz v porodnici...do 3.mesiaca pekne papala...potom netusim co sa stalo ale okolo 4.mesiaca zacala strajkovat...vobec nechcela prsnik...este nebola prikrmovana a ja som bola zufala...jedla len v noci v polospanku...raz som zbadala klobucik novy co som mala doma kupeny a skusila som jej dat jest cez neho...mala sa chytila a krasne jedla aj cez den...bola som stastna ze jej chuti...ubehli dva mesiace a pravdu povediac mne zacal ist klobucik na nervy :-\ nesmela som ho nikdy zabudnut a to ma deprimovalo ale ked som skusila bez mala nechcela...tak som to riesila v noci v polospanku...ked najlepsie jedla vytiahla som jej ho...zo zaciatku sa na to prebrala ale neskor chytila bradavku a jedla dalej...po cca dvoch tyzdnoch som to skusala aj cez den a jedneho dna som zistila ze sme ho dva dni nepouzili a ja som si to vobec nevsimla a mala taktiez nie 😉 bol to uspech 😀 kojime sa doteraz mala bude uz mat rok a urcite chceme obe v kojeni pokracovat co najdlhsie 😉
Podla mna su tie klobuciky take skoro ako bradavky ja som ich tiez zacas pouzivala a mala s tym nemala problem, no ani nemala na vyber lebo mi tak dohryzla bradavky ze to sa uz nedalo vydrzat nic ine som nerobila iba natierala bepanthenom a liecila a ked som si dala klobucik vobec ho nehryzla
ja som začala kojiť iba vdaka klobučikom, mala som už od začiatku vela mlieka a aj ked som niečo odstrikala boli prsia dosť velké že sa malý nevedel prisať. ale časom sa nejako podarilo bez klobučika pár krát sa chudáčik potrápil a poplakali sme si obaja, a niekedy sa prisal cez klobučik a mne sa nejako podarilo ho vytiahnuť a zrazu mal malý v ustach bradavku.
Ahojte,tak aj my sa pridavame,tiez sme zacinali s klobukom uz v porodnici,mala sa narodila malicka,mala 2100g,nevedela sa prisat.Tak sestricka doniesla klobucik,ukazala prisatie a uz to islo.Som vdacna za klobucik,bez neho by som nekojila,tak ako som nekojila syna.Dnes ma mala 9 tyzdnov a uz tyzden papame pekne bez klobuka.Podarilo sa len nahodou,skusila som ju prilozit,aj sa prisala,ale hned pustila.Na druhy pokus to uz vyslo.Takze klobuk je uz v sufliku 😀
ja som kojila jedine cez klobúčik, prvého syna 15 mesiacov a prestala som iba kvôli tehotenstvu a druhého zatiaľ kojím 11 mesiacov cez klobúčik 🙂
Ahoj! Ja som klobucik pouzivala len minimalne... my sme mali ovela vacsi a vaznejsi problem, ze nas syncek bol slaby, po porode totitzo bol hned hospitalizovany, krmeny sondou cez nostek, potom nauceny na flasticku... a tom som si predtym tolko citala o kojeni... velmi som ho chcela preucit z flasticky na prsnik - nevedel sa prisat... Skusala som to tak, ze vzdy (okrem noci - to som chcela mat klud), som skusila ponukat prsnik, velmi sa snazil, ale neslo to, tak som skusala klobucik, troska slo... a potom som ho dokrmila z flasticky, neskor som ho krmila "po cievke"... Boli u nas aj 2 laktacne poradkyne, ktore skontrolovali, ci to skusam dobre, zjavne ano, zasa nic... No a potom po asi 2 tyzdnoch nekonecneho skusania sa PRISAL - na Velkonocny pondelok - ako veriaca to beriem ako dosledok skusania + vypocutych modlitieb. A prisal sa, ked som uz zlozila zbrane a povedala som si, ze nech je, ako chce, ze ho budem krmit hoci aj umelym mliekom... Moj pribeh je iny ako tvoj, ale tymto ta chcem povzbudit, ze SA TO DA! Verim, ze ak tvoje dietatko vie pit cez klobucik, tak sa vie preucit aj na prsnicek.
Este mi napadlo, ze aj aku mas bradavku - ak je to tvoje prve babatko, tak mozno mas plochu bradavku (ako som mala ja) a to je dobre pred kojenim troska vyformovat - http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli... - vid Striekacka - ja som to robila takto. Babatku sa lepsie potom cosi chyti, mozno mu to bude pripominat klobucik 🙂.
Dalsi napad - moja znama mi poradila - synovi nedat flasticku ani nic - len prsnik a aj ked bude plakat, tak ho prinutit, nech sa nauci... (u nej to vraj takto fungovalo)
A dalsia vec - od asi 2 mamiciek som pocula, ze ked uz deti vedeli pit z klobucika, tak postupne z neho spredu odstrihovali az ho uplne zrusili 🙂. Skusala si to?
Denisocka, verim, ze to pojde! Ked sa stal taky zazrak u nas, tak sa moze aj u vas! 🙂
obe deti som zacala kojit s klobucikom. Syna 3 mesiace a vtedy sa mi pri vyvarani stalo, ze mi vyvrela voda a klobucik zhorel na uhol. Manzel nemohol hned bezat kupit druhy, syn potreboval jest, tak som mu povedala, zlaticko musime sa potrapit. Asi 20 minut bojoval a zuril, ze mu mlieko netecie, potom sa mu podarilo chytit a uz nepustil. No a ked sa mu to podarilo, tak som povedala, ze mu uz klobucik nedam.
Dcerka pila s klobucikom asi dva mesiace, ked sme von na ihrisku stretli kamosku - laktacnu poradkynu. Ta sa hned do mna v dobrom pustila, ze naco jej davam klobucik - chytila ju, prirazila mi ju k prsniku a mala sa chytila, tak som sa tesila, ze super. No nebolo to na prvy raz, este sme dva dni bojovali, ale podarilo sa.
Takze moja rada co najskor klobucik odloz, babo bude zo zaciatku zurit, ale treba vytrvat - dcerke som po nejakej chvili zurenia na prve razy klobucik este dala, ale pri dalsom kojeni som zas skusala bez klobucika, az sa pri jednom kojeni chytila a to uz som vedela, ze nesmiem povolit a klobucik putoval do krabice 🙂
Takze trpezlivost, ale rozhodnost a pevne nervy odporucam.
@denisocka moj prvy syn sa narodil predcasne a zial nebol somnou 4 dni...chodila som za nim kazde 3 hodiny a pomahali mi sestricky naucit maleho prisat sa...zial neuspesne...bojovali sme tazko a nakoniec som sama od seba zacala pouzivat klobuciky.dojcila som tak skoro 3 mesiace...a sem tam mal aj flasku s odsatym materskym mliekom....bola som rada aj za to malo co mal.potom som uz nemala skoro ziadne mlieko,takze prejst na prsnik som ani neskusala.dufam,ze ti niekto dobre poradi 😉