Ahojte. Viete mi poradiť dobré jasle v Prešove, najlepšie blízko Sídliska III? Hľadám ľudský a empatický prístup, dobrú starostlivosť vrátane stravy a trpezlivý prístup k dieťaťu, pekné prostredie. Uvítala by som skôr jasle rodinného typu - s menším počtom detí, teda aj s nižším rizikom chorobnosti. Ako je to s prihlasovaním dieťaťa do jaslí - v akom časovom predstihu je potrebné prihlásiť dieťa do jaslí, aby bolo prijaté? Ako je riešená chorobnosť detí? Ako sa pohybujú ceny - nielen za celomesačnú, ale aj napr. niekoľkodňovú starostlivosť v mesiaci - čo sa viac oplatí? A čo komunikácia personálu s rodičmi? Ďakujem za Vaše názory a rady.
My mame skusenosti s Medvedikom...kedysi perfektne, no dnes by som tam uz dieta nedala. Venovala som sa tomu teraz, kedze sestra zvazuje nastup do prace a ja by som volila na 90% jasle Anjelici - su ale v meste pri Frantiskanoch.
@81beruska81 Aj ja pocuvam o Medvedikovi skor negativne hodnotenia - najma kvoli tomu, ze beru aj chore deti, ktore potom nakazia tie zdrave. Anjelici maju v galerii fotky, akoby boli niekde v suterene ci co:( .. Odvsadial pocuvam, ze hned ako dam dieta do jasiel, bude chore. Dceru planujem dat, ked bude mat 19 mesiacov, musim, kvoli nastupu do prace. Dakujem za odpoved.
@dellpo No, obavam sa, ze chorobnost pride...je to normalne. Ci teraz, alebo ako trojrocna. Je to normalna reakcia organizmu. A co sa tyka chorobnosti...je podstatne viac jasli a skolok, ktore beru chore deti...budete si tym musiet prejst. Zaciatky budu tazke, ale zvyknete si...drzim palce.
@dellpo ja uz dnes asi piaty krat odporucam anglicke jasle na bezrucovej. tusim si zacnem od nich putat nejaku proviziu za reklamu 🙂))) uz tu je podobna tema, tak skus mrknut tam: https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/kto-ma-skusenosti-s-jaslickami-v-presove/
Ahojte baby ,hľadám dobrú opatrovateľku v Prešove,neporadíte mi? 🙂 rozmýšľam jasle alebo opatrovateľka? 😉
Ja som sa bola informovať osobne v anglických jasliach na Bezručovej ulici.
Keď som tam prišla, vonku na záhrade bol starší pán, asi majiteľ domu a povedal mi, že učiteľky tam nie sú, že išli na úrad a prídu o 2,5 hodiny. A na moju otázku, že s kým sú teraz detičky (bol práve spánok), povedal, že len s ním.
S šokom som si nasadla do auta a nechápala som, ako toto je možné, že niekto nechá deti absolútne v dome bez dozoru. Nemal pri sebe ani len babyfon. A to chcem vidieť ako si starší pán poradí so všetkými deťmi, keď sa mu potom začnú budiť.
Pani @smichaela, zvycajne sa do tychto debat o jasliach nezapajam, ani ich nesledujem. Na Vas prispevok tu ma upozornila jedna z mamiciek a rada by som veci uviedla na pravu mieru. U nas ste neboli prvykrat v ten den a uz dva krat predtym ste boli upozornena, ze v case spanku sa k nam na navstevu nechodi. Napriek tomu som sa Vam vzdy plne venovala, aj ked vy ste moje prosby nerespektovali. Podla mojich informacii ste chceli rozpravat s pani riaditelkou ohladom prihlasok a ja som tam prave vtedy nebola. Nie je pravda, ze deti boli len s vami spomenutom "starsim panom", ktory vam povedal, aby ste prisli po14.30, ked uz budu deti hore. Alebo sa mylim? Nikdy by sme nedopustili a hlavne nikto by si nezobral na zodpovednost to, aby boli deti 2.5 hodiny bez dozoru, ako tu uvadzate. Vyprosim si toto ociernovanie a zavadzanie. Minimalne jedna ucitelka sedi vzdy cely cas pocas spanku pri detoch. Ked v zariadeni nie je riaditel, neznamena to, ze su deti bez dozoru. Verim, ze ste pre svoje deti nasli jaslicky alebo ine zariadenie, ktore plne vyhovuju Vam a najma im, ale prosim Vas, aby ste tu nesirili podobne lzi a vyvolavali paniku u inych. Prajem vsetko dobre.
Ahojte s anglickymi jaslami na Bezrucovej mame len tie najlepsie skusenost,maly este teraz a to uz chodi do skolky spomina teta Janka to a to,ked sa budeme rozhodovat pre nase 2 babo,asi znova pojdeme do nich-aj ked to este dlha doba pred nami,ked mate nejake otazky rada odpoviem
Ja som svojho maleho davala do anglickych jasliciek od 14mes. do 3r. a za ceeele to obdobie som nemala ani jednu vyhradu... bola som so vsetkym na 100% spokojna a este som aj mala pocit, ze malemu davaju este nieco viac ako som ocakavala. Lucili sme sa so zlzami ked odchadzal do skolky...no a v skolke ked nastupil boli ucitelky strasne prekvapene ako pekne samostatne papa,zaspinkava,upratuje hracky...
Urcite sa tam vratime s druhym syncekom 😉
Lepšie je dať deti niekomu opatrovať, ako ich dať do jasli, tam tie detičky chytia všetky agresivne virusy, aj ked ten prispevok na starostlivost mamička dostane,asi len takto
a sukromne jasle zoberu aj chore dieta, statne nie
@tillynka tak tak,pri detoch byva vela opatrovateliek, vzdy jedna kde spia
@majusa10 ahoj, mozem sa opýtať ako, alebo koho, si nasla ako opatrovateľku? Viem ze to je dávno ale tiez potrebujem.
@dellpo ja poznam slonika,ale ten je pri maxe,...chvalia si ho,...dokonca aj na hodinu sa da dat tam dieta,....daj si slonik.sk a tam je telefon pre blizsie info,...