Do akého veku ste používali fusak?

lucadra
8. okt 2011

Ahojte, dobrý deň. Zaujíma ma, do akého veku ste používali fusak v zime. Nemyslím žiadne zapínacie deky, ale klasický fusak, pretože myslím si, že mi ho teraz v zime asi ani nepoužijeme. Uvažujem stále nad tým.
Po prvé, mám už len buginu, kde sa fusak asi nezmestí. Po druhé, malá mi určite neobsedí v kočíku, my ideme aj kilometer peši na prechádzku bez kočíka a po tretie, neviem si predstaviť, že by som ju tam napchala, v topánkach by som ju tam isto nedala a kvôli tomu by som ju asi neprezúvala.
Ja si myslím, že určite ho nevyužijeme.
Podľa mňa stačí na zimu kombinéza, overál alebo niečo podobné, možno nejaká pevná deka..... Je mi ľúto toho fusaku, no keď ja dám malú do nejakej kombinézy, tak určite by som ju nevtrepávala ešte aj do fusaku. Nie som zástanca cibuľového obliekania. Lepšie dve - tri vrstvy a poriadne, ako nejakých 5 tenkých.

Už ste mi raz pomohli, ked som sa pýtala, či mám fusak kupovať, tak pomôžte mi prosím aj teraz.
Možno ho využijeme do saní, ak bude vôbec sneh túto zimu.
Vďaka, prikladám foto, čo je pre mňa fusak a aký máme. 😉
Podelíte sa o názory?

maca_p
8. okt 2011

moj syn bol vo fusaku do 2 rokov. neriesila som to, ze tam bol aj v botach, lebo nemam problem fusak vyprat. tieto nove materialy su vdacne v tom, ze rychlo schnu. ja som mala zasa opacny problem, mladeho z kocika "vykopat", aby siel peso. on je sice velmi aktivny, ale ked bol naobliekany mal problem sa hybat. nebavilo ho to a tak sa radsej vyvazal. 😲

julianka777
8. okt 2011

to je emitex?pretoez ja som si ho objednala,lebo ze je az do troch rokov 🙂 a asi ho aj budem pouzivat do 3 rokov 🙂

sakura77
8. okt 2011

ja urcite este aj tuto sezonu🙂a to mame coskoro dva roky...a na topanocky sa daju kupit take navleky a mas pokoj,ak tam nemas vnutri taku umyvatelnu cast na nozicky,v niektorych fusakoch to je,ale navleky su asi praktickejsie 😉
a s vrstvami nemas pravdu je fakt lepsie mat viac tenkych ako jednu dve hrube 😉 😉
tak ale zas ked hovoris ze do buginy s ti nezmesti,tak nie je co riesit 😉

fialkaa
8. okt 2011

chcela by som este pouzivat fusak aj tuto zimu. maly este v kociku obsedi, to nie je problem. mam fusak emitex, kde sa da ten spodok odzipsovat, takze mu z neho budu akokeby visiet nozky. este som to neskusala, len planujem. bojim sa, ze bez fusaku by mu v kociku omrzla prdel ... 😉 syn ma 21 mesiacov

zuzlina1
8. okt 2011

ahojte, moji v kociku nechcu sediet od 1 roka, hned ako zacali chodit, takze kocik an inemame ale v zime na sanky jedine vo fusaku. maju 3 a 2 a urcite tam este budu chodit par rokov. neviem sa pozerat na deti ktore v zime v -15 sedia na sankach v rifliach, na studenom a ani zakryti nie su. tiez je dobre mat viac vrstiev ale ak sa to inak neda, tak radsej teplo ako zimu

lauraespozito
8. okt 2011

ja mám ten prvý fusak emitex ale asi ho použijem len do sánok a ten druhý by som chcela kúpiť tam sa dá prevrátiť deka ked sú väčšie deti a budu im trčať nôžky .Dá sa použiť aj ako deka

tinki
8. okt 2011

@lucadra Veď si si na všetko pekne sama odpovedala. 😉 Súhlasím s tebou.

zuzu9906
10. okt 2011

ale ked ma dieta overal alebo oteplovaky tak mu podla mna uz netreba fusak ani na sanky, jedine zeby nevstal cely cas, len v kuse sedel, ale ked chce aj chodit tak potom mu bude v tych oteplovakoch zima lebo telo produkuje len tolko tepla kolko potrebuje na vytvorenie vhodnej teploty a ked ho potom vyberiete z fusaku to akoby ste ho vyzliekli....ale ked v kociku len v rifliach tak urcite fusak....

lucadra
autor
11. okt 2011

@zuzu9906
@tinki
@zuzlina1
@lauraespozito
@fialkaa
@sakura77
@julianka777
@maca_p
Ďakujem za vaše názory. Ten fusak už asi nepoužijeme, pretože máme buginu s mini koliečkami, takže aj keby sa mi tam fusak zmestil, tak asi s tým kočárom vela neprejdem. No ešte že sme nepredali starý športák, ten možno ešte v zime budeme potrebovať.
Zatial to nechám všetko tak, uvidím podla toho aká bude zima.

majus246
11. okt 2011

ahoj no ja som na jar kupovala fusak prechodný od emitexu a nedám naň dopustiť najprv som sa bála že sú to zbytočne vyhodené peniaze no ale je využitý až až a páči sa my aj to že ak má malí špinavé či mokré nožičky tak my ho nezašpiní bo spodok je samostatný a som rada že keď idem na prechádzku tak má niečo teplé aj pod sebou aj z boku bo deku tak človek nikdy neokrúti ja už som ich dokonca musela začať šiť kamoškám v albume mám aj strih tak ak chceš pozri a možno by ti to nejaká kamoška zbúchala z deky

trogir
13. okt 2011

Ahoj. Moja mala ma cez dva roky, ale pokial bude velmi zima, fusak urcite pouzijem aj do buginy. Riesila som to pri sportovom kociariku tak, ze vrchnu cast fusacika, ktora je riesena ako kapucka som prevratila a uchytila na vrchne operadlo, takze fusacik drzal a neposuval sa. Takze radsej tam malu zabalim, akoby mala mrznut. Je drobnejsia, tak sa zmesti.

m.i.r.i
14. okt 2011

no ja sa nechystam fusak pouzit..uz som ho aj pozicala kamaratke co ma malu 4 mesacnu dcerku..nas ma 20 mesiacov a uz teraz chodime v kociku vynimocne..dostanem ho tam len ked mu slubim, ze ideme na ihrisko alebo niekam na kontretne miesto, kam sa tesi, tak nieco obsedi..ale na ihrisko v zime asi tazko budem chodit..my byvame na dedine a sme stale vonku teraz na trojkolke, odrazadle alebo na peso..a hrame sa v zahrade...takze 90% bude len chodit...a na tu chvilu v kociku postaci aj deka, ked mame teple oteplovaky aj overal..a sanky- to si neviem predstavit, ze mi tam bude cely cas len sediet..keby to bolo ako vlani, ze som si ho len vozila v sankach tak parada, ale teraz to bude asi na 5 minut ako v kociku a potom bezaaaaat...a sneh bude iste lakadlo..tak my budeme radsej len v overale, s viacerymi vrstvami behat po snehu...takze podla mna neexistuje uplne univerzalana rada, zalezi ci dietatko obsedi v kociku, su deti co sa rady vozia, tak v tom pripade ano, ale u nas by to nemalo vyznam🙂

martinab122
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martuska75
19. nov 2012

asi je to ako u koho. ja som práve teraz kúpila fusak práve do golfáča 🙂 a malá bude mať v zime 2 roky. podľa mňa ho ešte využijeme. Ked ideme napr. na nákup tak je mi to lepšie zapnúť do fusaku ako veľmi naobliekať a potom hodinu vyzliekať.