Mam len dojcene deti a toto ma zaujalo a nemam ako vediet ako to robi vacsina 🙂
Ako dlho davate dietatku umele mlieko vo flasi? A do akeho veku mu tu flasku drzite? Dieta si ju v urcitom veku uz drzi samo napr v kociku?
@silvia62256 dakujem 🙂 a ako dlho si davala umele mlieko? Takze okolo toho roka si uz v pohode nechala nech sa napije sama?
No ja malu stale kojim,ma uz rok aj dva mesiace...ja som ju odkedy zacala sama sediet davala flasku zo slamkou alebo poharik s dierockami na zem a ked bola smadna tak si sama flasku nasla a napila,cize som ju neobsluhovala ani nenahanala nech sa napije. Potom som jej skusila dat vodicku do normalnej flasky s dudlom a uplne bez problemov si to prekotila a cuckala,nahradu mlieka som jej zacala davat az niekedy okolo roku kedze sa mi vnoci 7 krat budila na kojenie. V roku uz by urcite malo babo pit same.
no nas maly ma 16 mesiacov a mlieko vo flasi (rano a vecer) mu davam ja, flasu drzim, mame to ako taky ritual, ale napit sa vie sam, len flasu na UM mame sklenenu, tu mu velmi nechcem davat. caj pije cez den sam(mame prastovu flasu s klasickym cumlom), len si ukaze, ze chce a nalejem mu, ale musim ho po ocku sledovat, lebo ked sa nedivam, uz otoci flasu a vylieva kade tade, potom sa v tych mlackach clapka, takze nie ze by sa nevedel napit, ale holt aj zaujimavejsie veci sa daju robit s cajom 😀 z tych sosakovych flasi nedavno este nevedel pit a okrem toho s az nich ovela lahsie vylieva, tak mu to zatial nedavam 😀
kedy si zacal sam drzat flasu? este koncom zimy som mu ju v kociku opierala o fusak, takze asi na jar zacal sam, pred 1 rokom urcite
Moja už má rok a nechce si držať fľašu! nieže by nevedela ale nechce, dám jej ju do ruky a ona ju schválne pustí a pitom pripaží obidve ruky, musím jej podržať fľašu až kým nedopije. Je to lenivec 🙂
@sissmiss
tu v USA deti od 1 roka uz normalne piju v jasliach vsetko z pohara s naustkom. Nas maly zacal asi okolo 10 mesiaca. A aj ostatne deti co som videla piju v tomto veku samostatne. @bajana pise ze deti su sikovnejsie ako si myslime. Je to tak 😉 To, kolko bordelu pri tom niekedy narobia, je uz ina tema 😀
Dakujem za odpovede, pomohli ste mi 🙂
Nasa mala sa naucila "prekacovat" si flasku hned ako sa naucila sama sediet,cize tak od 9 mesiacov...