Dioptrické okuliare u ročných detí. Akú máte skúsenosť?

ivka1603
2. máj 2011

Môjmu ročnému synovi očná lekárka predpísala dioptrické okuliare....ja si neviem predstaviť, či ich bude chcieť nosiť, či si na ne rýchlo zvykne....aj keď jeho staršie sestry už okuliare nosia....Neviem sa s tým nejako zmieriť, že aj môj najmladší drobček musí nosiť okuliare ☹

annie13
2. máj 2011

tohto sa aj ja strasne bojim ze budu moje deti nosit okuliare kedze obidvaja s manzelom mame astigmatizmus, zatial chvalabohu v poriadku ale neviem si predstavit ako by som malu donutila mat na ockach slnecne ma tie co su s gumkou ale nevydrzi mat na hlavicke reve a zhodi si ich, to mi je luto ze uz tak malicky ☹ ja mam okuliare cely zivot kedze sosovky nemozem a vzyd som sa velmi na to hnevala hlavne ako dieta

juliagregor
2. máj 2011

neboj, budeš prekvapená ako si rýchlo zvykne a čím skôr, tým lepšie....
moji všetci nosia okuliare, tak asi viem, ako sa cítiš...
na jednej strane som rada, že sme na problem prišli skoro a pri liečbe, už do školy môžu ísť bez okuliarov, ale aj tak stále ma to trápi...
dvojky škulkaju a tupozrakosť a starší je "len" tupozraký...
držím palčeky

m.i.r.i
3. máj 2011

je to asi indivudualne, ale tiez si myslim, ze hlavne ak zisti, ze sa mu lepsie pozera, tak ich nebude davat dole..ja mam tiez okuliare od 1 roka, tie iste dovody co spomila juliagregor a mama vravela, ze som ich nikdy nedala dole..hned ako mi nasadili tak som zistila, ze sa mi lepsie pozera...nas maly je zatial v poriadku, ale tiez cakam, ci nezdedi 😢 ale slnecne okuliare napriklad bez problemov nechava..uz si ich dokonca pyta..a to ked sme mu dali doma, tak ich strhaval, ale vonku pokukal a videl ako super sa mu pozera ked svieti slniecko a teraz uz sam pyta...tie na gumicku..takze neboj, urcite si rychlo zvykne a veru, cim skor, tym lepsie! drzim palce !

andrejka1974
26. máj 2011

ahoj moja dcerka jedina v rodine ktora nosi okuliare nikto iny nenosi dostala prve okuliariky ked mala 1 rok a 9 mesiacov zistili jej to nahodou nevidi do dialky ma velmi silne dioptrie ocka jej namerali prave -7.25 a lave -6,0 dioptrie prve okuliariky dostala -3 dioptrie po mesiaci dostala prave -6 a lave -5 a teraz sme boli na kontrole prave jej namerala -8 a lave -6 takze sa jej to zhorsilo dostala nove okuliariky prave -6,5 a -0,5 cylinder a lave jej dala -5,75 na okuliariky si rychlo zvykla my aj prelepujeme ocko 5 x do tyzdna lave a 2x do tyzdna prave prelepujem jej ho hned rano o siedmej ked vstane a ma ho az do 12.30 ked ide spinkat po obede uz neprelepujeme verim ze aj vy to zvladnete tak ako my dcerka ma teraz 2 roky a 8 mesiacov a este nieco my sme dali spravit odlahcene skla stali sice vela ale nie su tazke ona by normalne asi neuniesla pri takych dioptriach okuliariky nam vydrzali rok az teraz sme kupovali nove ram nam bol uz maly verim ze tento vydrzi aspon tak dlho sklicka su samozrejme plastove a vobec sa neposkriabali a to mame jedny ktore nosime cely den mame ich dole len ked spinkame

blumka
27. máj 2011

moja starsia dcera nosi okuliare od 18.mesiacov, je to poriadne sidlo a tak som sa bala ako to bude znasat...od prveho okamihu ich ma na nose ako prirastene, ani raz sa nestalo ze ich nechcela..asi zistila ze sa jej lepsie pozera...Po roku pani doktorka nakazala ocka prelepovat, na striedacku...to bol trosku problem, trvalo trosku kym si zvykla, ale teraz uz si sama pyta ocka prekryt ked zabudenm..Ma 6 dioptrii, tiey ma odlahcene skla a ocko ma zalepene cely den..ona je v tomto pocitvka. Ma 3 roky 😉

mladsia dcerka ma 15. mesiacov a od minuleho tyzdna ma tiez okuliarky...ona je pokojnejsia povaha ako starsia, ale nosit ich nechce 😅 prvy den ich mala na sebe, tesili sme sa vsetci ze to mame v suchu no od dalsieho dna, ich akceptuje na par minut a potom ich dava dolu. Nenutim ju, ale snazim sa jej ich vzdy nasadit naspat...aj ked ich ponosi len hodinu je to ok, lebo viem ze raz ich akceptovat zacne. dioptrie ma zatial len 2, ale ratame s tym ze pojdu hore
Aj ked sme to vsetci cakali, lebo aj my s mm mame okuliare, ja som tajne verila ze tu mladisu to obide a preplakala som cely den, ked jej lekarka okuliare predpisala.
Ale viem, ze cim skor sa okuliarky zacnu nosit, tym je to lepsie...radsej sa potrapime teraz aby v puberte mohli kocky okuliare uplne odlozit

mia002
17. jún 2017

@blumka prečo sa musia zalepiť tie oči

katyt
10. okt 2017

Obnovujem diskusiu, tiež by ma zaujímalo kedy sa prelepujú očká? Dcéra má 3 roky a všimli sme si, že jedno očko jej zabieha, sme objednaní k Dr. ale až v novembri, tak by ma zaujímalo ak jej to potvrdí, či bude musieť nosiť okuliare, prípadne jej bude treba prelepovať zdravé oko?

mia002
11. okt 2017

@katyt a nebola si ešte u očného? nám sa tiež nezdalo jedno oko.a dostali sme okuliare na blízko ktoré musí nosiť stále.ale s tým prelepovanim oka neviem ako to je.

katyt
11. okt 2017

@mia002 nie neboli sme, lebo majú strašne plno, boli sme objednaný na november, ale dnes som im akurát volala, že či nás môžu trošku skôr, lebo sa mi zdá, že malej sa to zhoršuje, aj si šúcha to jedno očko, tak neviem či to cíti, že ju to nejako bolí. Objednali nás o dva týždne, tak som sama zvedavá. Môj muž keď bol malý, tak mu oko zabiehalo a vraj mu prelepovali, takže asi budeme musieť aj my. Ono sa to prelepuje asi kvôli tomu škúleniu, aby sa to choré očko viac namáhalo pozerať rovno, teda si myslím. 🙂 A Vy ste mali tiež problém so zabiehaním, ale skôr, že zle vidí?

mia002
12. okt 2017

@katyt akurát včera som bola na klinike.malý ma silné okuliare, a taktiež mi povedala že mám prelepiť každý deň na dve hodiny.

katyt
12. okt 2017

@mia002 ja som včera kúpila v zdravotníckych potrebých také okluzívne náplaste na oko, tak sme prvý krát zalepili to zdravé oko, pozerala len tým čo jej zabieha, trošku jej to vadilo, že to má prelepené, ale vydržala 2 hodiny, takže som rada. Pokým nepôjdeme k doktorke, tak sa jej to budem snažiť prelepovať, nech sa jej to nezhoršuje. 🙂

sandri3
14. mar 2020

@blumka Dobry vecer prajem. chcela by som opytat, ci sa dalo aj vidiet na detickach, ze nevidia dobre? Nam malej zabiehalo ocko asi 2 tyzdne dost, teraz uz len niekedy a teraz sme boli u doktorky, a namerala jej +5,5 a +7,0, ale vobec sme si nevsimli, ze by zle videla do blizka. Pri takych dioptriach by vobec nevidela predmety a zakopavala by do vsetkeho, ale nic take nerobi. aj v knizke v pohode ukaze na zvieratka, ktore su to. Tak neviem, co mam robit. Predpisala jej +3,5 dioptrie na obe ocka ale bojim sa jej ich davat.

katyt
14. mar 2020

@sandri3 my sme nakoniec skoncili so stvorkami dioptriami na oboch ociach, dcera si ich velakrat dava dole a tiez si myslim, ze bez nich vidiet velmi nemoze, aj ked ona tvrdi, ze vidi. Do troch rokov okuliare nenosila a ked som jej ukazovala v dialke Električku, lebo v tom case chodila kusok od nasho domu a opytala som sa jej ci ju vidi, tak tvrdila, ze ano. Potom chytila jacmen do oka a od vtedy jej oko zacalo zabiehat, isli sme k doktorke a predpisala jej dioptrie, vtedy este len trojky. Ked uz nosila okuliare, tak mi raz povedala na prechadzke: Aha maminka, ja uz vidim tu elektricku. 🙂 Tak som zistila, ze ona ju vlastne predtym dobre nevidela aj ked tvrdila, ze ano. Ja by som na Tvojom mieste okuliare urcite davala
U deti je to tak, ze ak maju okuliare v mladsom veku, tak ten zrak ma tendenciu sa zlepsovat. Nasa bude musiet ist aj na operaciu asi buduci rok, co mi doktorka naposledy hovorila. Budu riesit hlavne to zabiehanie, len musime vraj pockat kym sa zlepsi videnie na oboch ociach, takze oko prekryvame a mali by sme s nim aj cvicit.