Ahojte maminy.Mam 2 rocneho synceka a cele leto som ho ucila na nocnik.No nepodarilo sa.Poradte mi nejake triky ako ho mam naucit na serblik🙂Dakujem.
@abovebeyond nám sa neosvedčil ani nočník ani sedátko na WC, jedine postojačky ako ocko.
ja som tiežs celé leto odúčala od plienok môjho dvojročného malého ale žial bezúspešne.On si ani za svet nesadne ani na nočník ani na záchod s podsedákom bohužial a to som ho nikdy nenútila.Takže aj privítam nejaké dobré rady 🙂
Naša začala na nočnik sama od seba. Najprv sme ju nechali behat iba v gatkach, bolo leto, takze sa to dalo, no a ked pisla, tak sme jej povedali, ze budes teraz chodit mokra, ked nechces na nocnik no a potom si raz z nicoho nic sama sadla a odvtedy je pokoj 😀 Chodime uz aj na zachod a plienku mame uz iba na spinkanie pre istotu, aj ked vacsinou vstava sucha, ale istota je istota 🙂 Pocuva som od vela znamych, ze ked deti nechceli na nocnik, tak ich nechavali v gatkach a teplakoch, ked bolo chladnejsie, a ked pisli, tak ich chvilku nechali v tom mokrom, aby deti pochopili, ze to nie je nic prijemne 😀 U nas sa to osvedcilo 🙂
Mam ten isty problem 🙂 dcera ma 2roky cele leto behala v gatkach piskala kakala umyli sme vysvetlili jej to ale marne 😒 teraz ked sa ochladilo ma teplaky a ked sa popiska nepovie nic beha tak aj 5minut ale nic si z toho nerobi neviem co mam robit :(
nas mal tiež 2 roky a nic na neho nefunguje...takze neriesim, nakupila som plienky v akcii a budem skusat neskor...nie je to ten spravny cas este 🙂
my sme tiez oducili toto leto. dcerka mala dva roky, dovtedy si na nocnik sadnut nechcela. no nechali sme bez plienky, stale sme sa pytali, ci nechce cikat, dva dni sa pocikavala, tak sme sa nonstop prezliekali do sucheho. u nas fungovalo cikat "na kvietky, na travicku, na mravceka" atd. fantazii sa medze nekladu 🙂 po dvoch dnoch sa uz vypytala obcas aj sama, postupne si sadla aj na nocnik, aj na WC... chce to len trpezlivost, vsimat si znaky, ked dieta chce cikat, bud sa niekam ucupi do kuta, alebo sa chyta medzi nozkami. niekomu to trva dlhsie, inemu kratsie, no nakoniec sa to nauci kazde dieta 🙂
@abovebeyond Netlac na nho, pride to samo - zo skusenosti 🙂 Niektori chlapci v jaslickach odmietali nocnik a rovno sli na zachod, ale vacsinou to bolo az okolo 2,5 roka, dovtedy sa im akoby "nechcelo", museli na to "dozriet". A potom to slo neskutocne rychlo, za par dni a uplne bez plienky, niekedy hned aj na spanie 🙂
Mam dve deti, dievcatky.Obe sa oducili nejako same, ale je som nenutila. Ked si chceli sadnut na nocnik spolu so mnou v kupelni aj v nohaviciach tak si sadli a cakali na mna 😀 . Neskor sme skusali aj dat nohavice dolu, ale prve uspechy boli hlavne "hovienkove", nie cikanie. Dieta, ked je na to pripravene aj mentalne, sa to nauci velmi rychlo.Obe to zvladli za tri dni a to podotykam, ze aj v noci.Ale oducili sme sa to az vo veku starsia 2 roky a 7 mesiacov a maldsia 2 roky a 8 mesiacov.Dovtedy mali plienky a moje okolie len hovorilo - a to maju este plienky???? Ano maju, no a co, su to deti a nebudem ich nutit cikat na nocik, ak na to este nemaju nervove spojenia pripavene.Ved cikanie na nocik je o tom, ze dieta ma prepojeny mechurik a mozog nervami a len vtedy to dokaze ovladat. Ja inekedy nechapem ludi, ze na deticky tak tlacia, pomaly 6 mesacne na nocnik.........to nefunguje, to povie aj kazdy odbornik.Takze chce to len trpezlivost a pockat kym je dietatko pripravene, potom je to naucene za par dni.........
@abovebeyond skus tu redukciu ci nadstavec na velky zachod a povedz mu ze tak to robia dospelaci 🙂 mozno zaberie, skusaj ak sa nepodari nechaj ho tyzden tak a skusaj znova 🙂 my sme bez plienok od 14 mes, mame 16 mes a krasne dokaze zadrzat moc aj v noci rano je plienka sucha a to sa kojime aj v noci. Takze ked sa chce ide to ale dieta musi byt pripravene, my sme ale serblikovali od 8 mes. Uspech sa dostavil takze take reci ako dieta je prepojene mechur-mozog najskor od 18 mes je blbost, je to skor ved ako by sme aj my boli bez plienok od roka, nase mamy by urcite nevyvarali plienky do 2 rokov 🙂
dobry baby,chcem pridat niejaky svoj postreh.svoju malu som sa snazila oducat tiez cele leto a normalne sa radí aby malo dieta aspon na sebe gatky aby vedelo ze sa pocuralo, ale zistila som, ze u nas to robilo iny efekt.na nocnik si ani za svet nechcela sadnut a prisiel den kedy dvakrat sa rozutekala sadla si na nocnik a vypiskala sa.a ja som sa tesila ako diva. ale zistila som ze problem nastane vzdy ked jej dam gatky alebo nohavice.ona normalne zabuda ze nema plienku a ked je oblecena.ma pocit akoby bola v plienke a stale sa pocika ani sa nerozbehne k nocniku.ked je s holou ritou tak nieje problem len otacam nocniky ale nohavice nehrozia.ma s tymto niekto skusenost?dakujem
@abovebeyond ahojcek, nam sa nocnik neosvedcil. Syn ho odmietal. Vyskusali sme rozne a nic. Tak sme presli rovno na zachod, na ktory sme dali sedak a vyslo to. Takto sme sa postupne oducili od plienok. Prajem vela stastia a trpezlivosti 🙂