Dieťa začína chodiť do škôlky a ja sa cítim hrozne

oliviamae
27. aug 2017

Ahojte mamičky🙂 Už len pár dní kým začne moja malá chodiť do škôlky😨😨 Chystám sa stratiť hodiny objímania denne,kedže bude všetok ten čas v škôlke...vážne si myslím, že moja úzkosť a strach bude horší ako jej. Akékoľvek iné mamičky prosím o radu 🙏🙏

yollanda
27. aug 2017

@oliviamae paneboze!!!!! Ja som ledva cakala lez pojde do skolky!!!

alicka850
27. aug 2017

Nechapem. Ty nemas nejake svoje plany, sny, konicky, nic ine iba dieta?

yollanda
27. aug 2017

@oliviamae a nemyslim si ze som zla matka. Skor som typ, ze tiez chcem chvilu dychat sama za seba. Rada si oddychnem od deti. Ale tie moje sa furt handrkuju o nieco a maly? Nonstop
Vylieza a vymysla.

siska53
27. aug 2017

@oliviamae no..ten postoj mala bude citit..to neni dobre..
A to ti pidem ja,co som nebola nadsena z toho,ze maju ist do kolektivu. Napriek rozumnym argumentom a pohodovemu odvadeaniu z mojej strany,prodto v klude a s nadsenim. Chvilkovym,ked som.odisla,pobulila som si.. Pri oboch.. Preslo,uz je dobre,deti adaptovane..ale stale je mi smutno,ked od nich odchadzam.. A aj im urcite,prosto im je vzy trochu smutno...No oni sa musia vselico naucit-ich praca. Aja zas zarobit-moja praca...

Zvyknete si,hlae nezneistuj malu...mozno ona sa tesi a bude spokojna

oliviamae
autor
27. aug 2017

@yollanda @alicka850 Kedže Chloe je moja jediná dcéra s ktorou trávim veľa času je mi ľúto,že už to tak nebude....Samozrejme mám plány a sny,ale tie si plním aj bez toho,aby bolo moje dieťa prekážkou

alicka850
27. aug 2017

@yollanda ja sa citim ako krkavcia mater, ked to tu citam. Ta ulava, ked isli do jasli a ja som mohla zas zacat zit ako clovek. A zacat pracovat, stretavat sa s dospelymi a zit normalny zivot. Som rada, ze nie som jedina.

alicka850
27. aug 2017

@oliviamae s dietatom sa da travit cas aj ked chodi do skolky ☺ a preco ju tam vlastne davas, ked nechces? Zaujimalo by ma to

oliviamae
autor
27. aug 2017

@alicka850 a to všetko si nemohla robiť kôli dieťaťu??

yollanda
27. aug 2017

@alicka850 prosiiiim ta! Ja ked niekedy pocujem "mamiiiiiiii", porad tlak na 200. Dnes som uz muzovi povedala, ze ich predam na organy 😱😱😱😱

oliviamae
autor
27. aug 2017

@alicka850 Nie,že nechcem,ja chcem,ale proste mi je to len ľúto,samozrejme chcem ,aby sa socializovala a spoznáávala kamarátov. Do škôlky ide pretože je už dostatočne samostatná,dosť dlho nenosí plienky,dokáže veľa vecí robiť bez pomoci,atd...Je pripravená🙂 Len mám zo začiatku úzkosť,kedže niečo také zažijem po prvýkrát

ysseba
27. aug 2017

@oliviamae Nerob z toho drámu, ideš ju dať škôlky, nie na adopciu

tanja111
27. aug 2017

@oliviamae je to normalne...nasa ide do 1rocnika a tiez mam divne pocity...aj pri skolke to bolo take..ale oblubila si tam jednu pani ucitelku a ked ona bola rano tak som aj ja mala lepsi pocit.. 😉

alicka850
27. aug 2017

@oliviamae nie nemohla. Nemam okolo seba totiz full servis babky a dedkov, takze som nemohla pracovat skor ako pojde maly do jasli, ist niekam bez deti s muzom, do kina, do prirody nemozne. Takze pre mna obrovska ulava.

alicka850
27. aug 2017

@oliviamae ber to ako ppzitivnu zmenu v jej zivote. A ked sa ona ma dobre, ty nemas preco smutit 😉

janinah
27. aug 2017

zvykneš si..nič iné ti neostáva...zvykneš,keď pôjde do školky..do školy...na strednú.....na prvú letnú brigádu.....na prvú cestu sama do zahraničia....zvykneš a budeš spokojná,ak ona bude spokojná...viem,o čom píšem,moja prvorodená je už druhý rok v Kolumbiii😉

zuzka38
27. aug 2017

@oliviamae tie pocity sú normálne ak sa nimi nenecjas ovládnuť...vasina z nas prezivala strach z toho ake to bude, co tam s nimi našimi ratolestami budú robiť, ja som osobne citila strah z toho že ho už nebudem mať pod kontrolou :D ze ho neochranim a bla bla...myslela som ze to budem ťažko znášať a dohodli sme sa ze ho v prvý deň odvedie manžel, no ten v to ráno tak vyvadzal v štýle ci ej to dobrý nápad ako to bezvládne atd. Som.myslela ze ho vykolaji tak som ho radšej odviezla sama...prvy een je najhorší pre nás malý, deti to zvladnu..musis byt silna a sebavedomá aby nevycitila tvoj strach. Drzim palce

anpena
27. aug 2017

Je to dalsia etapa ci v zivote dietata,ci v tvojom vlastnom.viem o com hovorim,mam 13r. dceru a bolo vselijako ked zacala chodit do skolky,no zvladla to,nasla si tam kamaradky,s ktorymi chodi aj do skoly.vsetko je to len o zvyku a o to viac sa budete stiskat ked pre nu prides🙂.Apropo moj mladsi nadtupuje do skolky a uz sa neviem dockat 😆😆😆

ivuska36
27. aug 2017

ja ťa plne chápem, som na tom rovnako s tvojimi pocitmi. Ale ja sa bojím aj toho ako to moj malý zvládne, hoci viem, že už potrebuje zmenu a posunuť sa dalej, tak si to takto nejako "ospravedlnujem". Ja som len bola s malým vo školke popýtať sa na pár vecí a mala som slzy v očiach, že už je to ozaj realita... Bude to ťažké pre nás oboch, ty aspoň môžeš byť pokojná, že tvoja malá je na to pripravená, tak kvôli nej to skus nejako zvládať nech ju nezneistíš. Držím palce.

ebi88
27. aug 2017

Ako nic v zlom, ale co tak ist do prace? Z objimania nevyzijete, na to je skolka, okrem ineho, aby mohli rodicia pracovat.

manika77
27. aug 2017

Mne je tiez.luto bolo mi aj pri synovi a je mi aj teraz 😣

rajna
27. aug 2017

Myslim ze to ma vela mamiciek. Ja som svoju dcerku dala do skolky na 2 a pol roka. Prve dni boli hrozne v praci som sa klepala os nervov. Ale ucitelky v skolke mi povedali pani akonahle zavriete dvere mala sa pekne hra nieje ziaden problem. Skolka jej prospela ma kamaratov viac komunikuje je sikovna. No proste doma by som ju len brzdila v rozhlade. A tak sme spokojne obe. Zaciatky su tazke ale stoji to za to.

alena04
27. aug 2017

Ja osobne tiez nemam nikoho pri sebe kto by mi pomohol, som sama na deti muz viac casu v praci ako doma, ale aj tak mi je luto ze mi ide syn do skolky. Luto v tom zmysle ze ako rychlo ide cas, ako rychlo vyrastol, ci sa mi tam o neho dobre postaraju 😀 a muzovi je tak isto luto...doma ostavam este s dvojickami maju rok tak je to u nas doma niekedy na nervy ta skolka sa mu ziada novi kamarati nove veci...ale zvykneme si vsetci aj my aj on, treba na to cas 🙂

sagittka
27. aug 2017

@oliviamae nie si jedina. Ja som sa vcera v noci zobudila s nenormalnou uzkostou a nemohla som celu noc zaspat. Maly je od narodenia stale so mnou, malokedy ide k babke na dve tri hodky, v zivote nikdy nebol tak dlho bezo mna, navyse s cudzimi detmi a tetami.
Snazim sa nerobit z toho drámu, na jednej strane sa trosinku tesim ze budem mat cas si aspon obehat lekarov a spravit veci, ktore som popri malom zanedbavala. Ale na druhej strane je mi hrozne, ked sa vcitim do jeho kože, ze ho tam proste jedno ráno odvediem, poviem papa a on bude kukať co sa to deje.
Viem ze mu to prospeje, najde si kamaratov, nauci sa kopu veci aj ked ja si myslim, ze doma som sa mu venovala dostatocne.
Takze drzim ti aj tvojej malej palce. Ja sa snazim mysliet pozitivne a byt silna pred krpcom, ale ked zavrem za sebou dvere na skolke, tak si poplačem

danyelituska2
27. aug 2017

Pri prvom som sa tiež tak citila boli sme stále spolu a keď išiel prvý deň do skolky tak som ani nevedela čo robiť doma išla som radšej k mame a porevala som si ale tera keď mam tri deti tak sa už neviem dočkať po prázdninách kedy pôjdu do školy a školky a mne ostane iba jeden doma , to bude ticho... Zas si budem musieť zvykať

oliviamae
autor
27. aug 2017
oliviamae
autor
27. aug 2017

@ysseba Pýtala som si rady a nie podobné výrazy! 🙂

oliviamae
autor
27. aug 2017

@ebi88 Manžel vlastní firmu,vdaka ktorej si vyžijeme a aj žijeme celkom fajin😉 Takže mne zostáva to objímanie!😉

alexandraalexandrova
27. aug 2017

@oliviamae nic s tym nerob, len to nechaj plynut...ono sa to casom zmeni, ked pride dcerka zo skolky a budes vidiet ze je plna zazitkov a dojmov a ze je jej tam dobre, tak polavi aj smutok a uzkost, ty sa zacnes casom tesit na to ze mas viac casu na ine veci, mozno si najdi nejake hobby, zacni chodit do fitka, na dlhe prechadzky, neviem, nieco urcite najdes a zvyknes si na to ze uz je to teraz takto a nie ako byvalo kedysi, ale dopraj sama sebe cas a netlac na to aby si s tym bola hned v pohode...

oliviamae
autor
27. aug 2017

@alexandraalexandrova moje hobby som robila aj ked bola dcéra doma,takže naozaj ešte neviem čo si nájdem ,ale niečo vymyslím😉....je mi jasné,že si zvyknem len teraz zo začiatku mi bude samej smutno😕

ebi88
27. aug 2017

@oliviamae aha, no ja neviem, ja som bola chvilu doma (okrem md), a praca mi aj ludsky (socialne) chybala.