Dieťa sa mi zmenilo zo dňa na deň

kucero20
7. dec 2013

ahojte mamicky, chcela by soms a opytat co sa deje s mojim rocnym syncekom ?do roku bol ako anjelik,vobec ho nebolo ani pocut sam sa hraval i sa hrava. pekne nam na nocniku piskal,pekne sa nam dal prebalit,pekne nam spinkal 2krat denne a teraz toto vsetko z jedneho dna je prec.Strasne mi vystraja pri prebalovani nechce sediet na nocniku, nechce spinkat podla rezimu,uz aj pri obliekani je problem.poradte mi prsim co mam robit v takej cituacii?dakujem smutna mamicka

briketa
7. dec 2013

@kucero20 take su deti. Trpezlivost a lasku. Casom prides na finty co nanho zaberaju, alebo jednoducho sa s niektorymi novymi vyvojovymi schodikmi Tvojho dietata naucis zit. Nie na vsetko existuje formulka. Vyvija sa jeho osobnost.

marianqa
7. dec 2013

jááááj my toto máme od narodenia,u nás sila zvyku 😉 neboj to prejde 😀

lukra
7. dec 2013

Mas.asi prve dietatko 🙂
Niektore deticky su vzorne od narodenia, ine narocne hned. Mam dievcatko zhruba vo vasom veku a najnovsie ma zalubu miplesnut po tvari...oni skusaju, ucia sa, napodobnuju vsetky cinnost, su ako spongia 🙂 ked mi nechcela mala lezat pri prebalovani, naucila som sa prebalit postojacky..sediet zrazu pri jedle je obrovsky problem..vsade chce byt, vylieza..nuz len trpezlivost. Toto je este krasne obdobie, pridu ine vzdory, vsetko "ja sama"
Syncek sa stava samostatnou osobkou, aj ked to este potrva kym nou naozaj bude, no treba ho prijat, zaujat, najst sposob ako ho odlakat od nevhodnej situacie. I ked rocne dietatko s oblubou nahodi zvodny usmev, pozrie reakciu a sup do zakazanych zakutii domova :D poznam...u nas vedu schody, zachod, ovladace, noznice, proste vsetko co pree nim schovavame a jeho laka to nepoznane 🙂

denise01
7. dec 2013

Presne ako pisu maminy predo mnou. U nas to iste. Su vo veku, kedy sa zacina prejavovat ich mala ale silna osobnost 🙂 Vela veci uz dokazu sami ale je toho este tak strasne vela, co treba objavit a vyskusat. Niekedy mam pocit, ze moj maly naozaj skusa, ake su hranice moznosti jeho ale i moje. Pri prebalovani mi utecie a beha po celej posteli, vystraja, lebo pri tom musi lezat , pri obliekani mi casto place ale to je skor taky prostestny plac. Pomaha, ked mu pri tom spievam alebo rozpravam sa s nim. Ale nebud z toho smutna, bud rada, ze dietatko sa Ti normalne vyvija 🙂

awalancha3
7. dec 2013

.....tvoje dieta nie je bábika na baterky....... je to normálny živý tvor so svojou osobnosťou a pocitmi.. a tie sa vyvíjajú, menia, krystalizuju....... a nie vždy k radosti rodiča..................Je to normálne, v pohode. Dieťaťu to nevadí, vadí to tebe, ale nič s tým nenarobíš, akurát musíš jemne korigovať...... 3 mesačné miminko nenavychovávaš, je malinké, ale po roku už nastupuje výchova. A povedal niekto, že výchova je ľahká? 😉 Držím palce a zelám trpezlivosť

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kucero20
autor
7. dec 2013

no ockovali sme ho asi pred dvoma tyzdnami, i reagoval normalne.trosku si vycitam ze, zda sa mi ze sa to zmenil po tom ako som ho nechala tatikovi na vychovu ked som sla do prace na mesiac.predtym pekne sa mi spraval.rano vsta pekne sa vypiskal no nocnika obliekla som ho spokojne, napapkali sme sa i hrali sme sa. o 10 siel spinkat bez problemov vstal mi okolo po dvoch h i zjedol obed,tak sme sli vonku.o 16h siel znovu spinkat a vecer zaspaval mi o 20h a teraz mame problem aby zaspal podla rezimu ako som ho naucila.ako keby sa zmenil o 1000ctupnov opak.rozmyslala som ci je to tym ze sa mi chce pomstiit za to ze som od neho odisla do prace ci cim to je?kazdy kto ho videl ho chvalil aky je dobrucky ze s nim niet ani jedneho problemu ale asi mate prevdu je v takom veku kde uz beha i je neposedny,skusa nasu trpezlivost i ked casami neviem to vydrzat ale snazim sa byt pokojna.dakujem vam mamicky za radu upokojilo ma to ze nie len moj syncek je taky.a zeby ste vedeli sme v nemecku kde nemam tu ziadnu rodinu ale na slovensku,bojim sa toho ze, bude nesmely k ludom lebo malo kde chodime k niekomu kedze tu nemame nikoho.chyba nam ta rodinna atmosfera.

kucero20
autor
7. dec 2013

@awalancha3 no nepovedal mi nikto ze vychova je lakha mozno som pocitala s tym ze ked bol doteraz dobrucky ze bude cely cas taky.nuz ucime sa celly zivot a hlavne pri vychove dakujem za radu

alexandra1104
8. dec 2013

@marianqa ahoj no ja to mam tiez od narodenia az sa zapotim pri obliekani a prebalovani

anicka87
8. dec 2013

@kucero20 hlavu hore 😉 je to dieta, nemozes cakat ze bude do 18tky ukazkove. este prejde mnohymi takymito obdobiami, patri to k veku, moj prave prechadza vzdorom, to je tiez zaujimave obdobie, ti poviem 🙂 treba to brat s nadhladom a trpezlivostou, drzim palce 😉

dejnas
8. dec 2013

@kucero20 je to úplne prirodzený jav.... dostal sa do fázy, keď si všetko viac uvedomuje, viac vníma, učí sa presadzovať svoje ja.... nič zvláštné, ani čudné sa nedeje.... takže ti neostáva nič iné, ako sa veľmi rýchlo naučiť s prehľadom a trpezlivosťou zvládať všetky situácie, nevracať sa zbytočne ľútostivými myšlienkami do obdobia, kedy bol "ako anjelik"....
buď rada! hádam nechceš , aby synček bol po celý život osobnosť typu - dajte slamu, ľahnem na ňu 😉

evitka3
12. dec 2013

@kucero20
Ahoj, moze to mat spojitost s tym, ze si zacina uvedomovat ze on a nie len vy..... obdobie vzdoru, trucovitosti, vyfvara sa osobnost, povahove crty, mozno tazsie znasa odlucenie od mamky, ze si si dovolila od neho odist do prace🙂 ktohovie, trpezlivost, zahrnaj hovlaskou a nehou, spolocnymi hrami cela rodinka pokope a ono pochopi, ze ho rovnako lubis🙂🙂🙂 drzim palce