Dieťa neznáša nočník. Čo robiť?

lubicakovac
8. máj 2012

Náš malý sa mu vyhýba z kilometra a ked ho uvidí, začne bud utekať alebo sa hrozne zlostí. Skúšali sme ho posadiť aj na záchod, tam vydrží cca pol minúty, kým sa mu dá splachovať 🙂
Už som uvažovala, ako to zamaskovať, lebo máme taký klasický, že či nekúpime ten ako stoličku, čo je na nej vrchnáčik, či by to nepomohlo. Alebo to nejako zakamuflovať.
Neviem ako ho odučíme od plienok, ked sa k nočníku ani nepriblíži :(

Máte niekto s tým skúsenosti??? Poraďte prosím

pingu1
8. máj 2012

pozeram, ze este nema ani dva roky,chces od neho vela, aby chodil na nocnik. ak bude pripraveny, tak si tam sadne zbytocne ho nestresuj

hajanka
8. máj 2012

bud nie je na neho este pripraveny (nechape vyprazdnovaniu, nevie ho ovladat) alebo mu v tom momente netreba... a cim viac sa budete na TO sustredovat, tym vacsi odpor k tomu bude mat
nam sa nocnik nikdy neosvedcil, maleho som davala hned po zobudeni na wc (rano a po dennom spanku) max. 2x za den, tiez tam neobsedel niekedy viac ako pol minuty, ale ak potreboval tak sa za ten kratucky cas vyprazdnil, az kym sam nepochopil CO a KEDY a nezacal sa pytat sam 😉

azarijka
8. máj 2012

u nas zabralo ze som sa na nocnik posadila ja 😀 ona samozrejme strasny "lakomec" ze sak to je jej nocnik tak ma z neho vyhodila a sadla si tam ona... teraz je s nocnikom veeelka kamoska, sedi tam aj ked nemusi 😀 😀 😀

sssimi
8. máj 2012

Nepíšeš či tú averziu voči nočníku mal od začiatku alebo si ju vybudoval, tak neviem či poradím. Sárka mi sedela na šerblíku už ako ročná, lenže to vtedy nepochopila, sedela tam aj hodinu a nič. Vtedy sa jej nočník doslava zhnusil, tak som ho schovala tak, aby nebol ani na očiach. Skúšala som to po pol roku. Opäť nespolupracovala. Tak som to skúsila keď dosiahla dva roky a v priebehu týždňa bola odplienkovaná 😉 .

angellinka
8. máj 2012

moj syn vobec nesiel na na nocnik,len na WC 😉 a vobec som to neriesila.Aj dcera ide radsej na WC

ardeas
8. máj 2012

som autorka príspevku, a toto je moj starý nick

doplnujúce info:

vôbec od začiatku nechce nočník ani vidieť a čo sa týka odučenia od plienok to chápem ale ja som chcela len aby sa na nom naučil aspon chvíľu posiedieť 🙂

a hlavný môj problém je, že moja mama a mužovou starkou (tj malého prastarká) hučia o mna že už je veľký a nedajp si to vysvetliť, že ho nemajú nútiť a na nočník a odvykanie od plienok má čas

bobocka
8. máj 2012

moj drobec vobec nechcel ist na nocnik,hned sme presli na vecko,co ja osobne dost ocenujem,lebo naucit dieta na nocnik a potom zas preucat na vecko-co ja viem 😖 lepsie je hned dat na vecko a vec vybavena 🙂 ma tam svoj sedacik a tesi sa,ze troni 😀 vzdy ho tam posadime a sadneme si pred neho na zem a debatime 😀 ma dva a pol roka.takto pred rokom sme odplienkovali na den,slo to na pocudovanie celkom fajn a teraz rok na to uz nespi ani s nocnou plienkou 😉 uz dlho ich mal suche,tak sme minuli co bolo v zasobe a dalsie uz nekupili 🙂

tea333
8. máj 2012

@ardeas alebo @lubicakovac tvoj problem su stare mamy a nie tvoj syn.nenechaj si vnucovat cudzie nazory a postupy 😉 moj syn ma viac nez tvoj a nocnik je 0 bodov. viackrat sme skusili - bud tam prave sediet nechcel, alebo si sadol a ja som ho zabavila knizkou, ale vobec nevykonal potrebu, len sa po chvili postavil a s otlacenou ritkou sa isiel dalej hrat. jedinou moznostou ako dostat dieta na nocnik je motivacia a nenutenie. napriklad s nim chod na zachod a ukazuj ako ty cikas, alebo ja neviem cika jeho macko do nocnika. ale do nicoho nenut.
Vyvoj dietata neunahlis, iba mu vyvolas averziu. treba to sem tam skusit, ale rozhodne sa len on sam, ked na to bude pripraveny (do 2,5 roka sa nebudem znepokojovat vobec)

petkave
8. máj 2012

Ani môj sa ešte nikdy na nočník nevycikal. Sadne si tam, ale zásadne iba oblečený. Keď sa ho spýtam, či dáme dolu plienku, tak to ani náhodou. Už som sa do nočníka vycikala aj sama, aby videl, načo sa to používa. Jemu sa to nesmierne páčilo, ale sám ešte nechce. Takže ho nesúrim a čakám, kým mu to docvakne. Zatiaľ sa nestresujem. A reči ostatných si nevšímam a takisto ignorujem známe, ktorých zázračné deti už 5-mesačné!!! cikajú do nočníka! 😒

magali
8. máj 2012

u nas presne to iste, maly nechce sediet ani na nocniku, na WCku len chvilku ale vobec nechape o co ide, tak ho nenutim, ale tiez pocuvam od okolia stale ci uz sa pyta a ci chodi na hrncek, ide mi to na nervy ale stale si hovorim ze ja najlepsie viem co je pre drobca dobre a ked bude chciet tak to pochopi a nauci sa, ale neverim ze to bude skor ako okolo druheho roku.. inak chodi so mnou na zachod aby videl ako sa to robi, teoreticky to ovlada, len ho to pre vlastnu potrebu moc nezaujalo 🙂

anjelicek26
8. máj 2012

Ak dieta odmieta nocnik, tak nutenim dosiahnes jedine - len sa viac zatne. Vynechaj par tyzdnov temu nocnik, ´potom skuste zas. My mame ten nocnik uprostred, je najlepsi (mame este dalsie tri).

monca
8. máj 2012

Nechaj to pár týždňov tak. Moja staršia dcéra mala ešte štvorročná problém s kakaním do záchoda a to teda bolo peklo. Normálne sa zaťala a nekakala aj niekoľko dní, keď sme ju nútili na záchod. Pritom cikala do záchoda od dvoch rokov. Keď sme jej nakoniec dali plienku, bola plná do minúty. Tak sme to prestali riešiť. Keď potrebovala kakať, jednoducho sme dali plienku a bez blbých rečí som ju následne prebalila. A jedného dňa išla sama na záchod a tam sa v pohode vykakala a odvtedy si kakanie do záchoda normálne chváli a nechápe, ako predtým mohla kakať výlučne do plienky. Takže ja tvrdím: nič nesiliť, nechať to pár týždňov plávať. A potom skúsiť znova. A zase ide leto, bude sa chodiť holou ritkou, aj to dosť pomôže. Držím palce, väčšina doktorov tvrdí, že raz sa to dieťa predsa od plienok odučiť musí, skôr či neskôr 🙂

katren
8. máj 2012

@ardeas @lubicakovac vobec to neries, treba to riesit s tymi, co s tym maju problem....aj do nasej malej stale moja mamina huci, ze ma este vreco na zadku, ale raz som povedala, ze nebude sa s nim predsa vydavat a raz sa to nauci /uz som vybuchla, bo to riesia vsetci naokolo a zlizla si to chuda ona/ a odvtedy je klud.....nasej nocnik ani nevadi, aj sa vycika, ale potom si vypyta "citu penku/cistu plienku/" 😀 😀 ....raz dojde aj na to, ze tie nohavicky su ovela pohodlnejsie ako plienka.....
a to inak moja ma uz 2,5 roka 😅 ale nauci sa a dalej neriesim 😉

gerci90
8. máj 2012

no a nezamyslela si sa že to teraz može mat take obdobie že odmieta nocnik ved nema už 3r.a viac že už pomaly musí....tak prečo nutiť nerozumiem...tak momentalne ho motivuj inak, moju malu strasne bavi napr,. cikat do travicky ma stoho strasnu radost možno aj u vas to pojde niečim takýmto a potom mu skus nocniček dat na travicku ....Ale neskusala by som tie hracie a podobne so skusenosti viem že ked mala sa vycikala a potom chcela robit stolicu tak ju to skor vystrašilo a zarazilo, a nespravila nič...tak ten sme vy šmarili preč....
Nie všetko novodobe vyzerá a je super a prakticke skor sa toho detičky viacej strania..skus ako vravim klasika na travičku..alebo zoberte vonku nočník....ale nezufaj neni až taký starý aby sa" nesmel" bať nočnika 🙂 urcite ho to raz prejde :P pevné nervy....

vierkasteffi
8. máj 2012

moj synček si aj sadne na nočník ale stale si chyta pipika nepomaha ani zaujať hračkou ani reklama a nakoniec sa aj tak nevycika ☹