Dieťa nevie povedať L. Treba logopéda?

2. sep 2024

Ahojte dcérka má 2 roky, vie povedať a pomenúvat veľa slov, aj ťažších (prší, pes, kukurica atď).. Ale svoje meno Lili nepovie ani za svet. Snaží sa ale povie Jiji. L je vraj pre deti ťažké. No dokedy je to ok? Treba ísť na logopédiu? Alebo ma čas? Myslite ze bud problém keď pri zápise do škôlky nepovie ze sa vola Lili ale jiji?

luciferka93
2. sep 2024

Náš ma 2 roky 10 mesiacov a povedal ho pekne tak mesiac dozadu že sme mu ukazovali kam dat jazyk atď... Ale nepouživa ho, vie, ale povie ze neviem... ☺️ Podľa mňa má ešte čas ☺️

sisska96
2. sep 2024

Ešte má čas. Neterka nevedela normálne hovoriť keď už mala 4 roky. No v predškolskom veku bol potrebný logopéd, ale išla do školy o rok neskoršie

elenajezova
2. sep 2024

Dcérka bude mať 18 rokov, ale doteraz to L povie tak zvláštne, inak... 😁 Nikdy som to neriešila, ani nikto iný to neriešil.. Ona ho povie ako L, ale ho v slove tak ako keby zdôrazní, alebo ako to mam popísať. ☺️

elenajezova
2. sep 2024

A normálne hovorila úplne v pohode asi od 1 roka...

staromodna
2. sep 2024

Kdeže. Vyčkať. Môj syn začal rozprávať L asi 2 mesiace pred 5.narodeninami a R až 2 dni pred 5.narodeninami. Staršia dcéra vedela všetko rozprávať už hádam od 10 mesiacov. Len vravím, že sú to deti a každé je iné a každé ma svoj čas