Dieťa enormne veľa rozpráva

15. feb 2023

Ahojte, chlapec 4 roky, rozpráva nonstop.
Ale ze nonstop.
Nerozpráva iba keď je, spi a pozerá TV.
Ľúbim ho ale niekedy nemôžeme s manželom prehodiť dve vety, čo to naše dietko stále rozprava.
Ako vysvetliť deťom, že občas je fajn byt aj ticho, fakt aspoň sem tam, keď..
A je treba aj počúvať a fakt nerozpráva lízanie aj o vykaka ňom hovienku🤭
Mate doma také?

autor
15. feb 2023

Narozpráva litánie

denden77
15. feb 2023

mam.. ale ma len 2,5r 😁
moja najoblubenejsia cast dna je hlboka noc, kedy je v byte konecne ticho 🤣

ailiba
15. feb 2023

Tiez to poznam... Je to des. Ale snazime sa ho naucit, aby chvilku aj pockal, nechal hovorit druhych. Tak chvilku uz pocka, aspon 2, az tri vety vieme prehodit. Aspon to🙏

adrianap83
15. feb 2023

Vieš čo, aj u nás je to tak a minule sme presne na seba s mužom kukli a povedala som mu, že budme vďační, že toľko rozpráva a ma to hlavu aj pätu - koľkí rodičia by s nami okamžite menili. Všetko prejde a bude nas otravovať ticho v byte.

januska12323
15. feb 2023

Treba ho naučiť byť aj ticho, v škole bude musieť vydržať či chce alebo nie.

pribinak
15. feb 2023

Toto poznám a veľmi dobre. Ale neboj prídu časy, keď budeš šťastná že decko povie 3x za deň “nie” a “neviem” a jediná forma komunikácie bude prevracanie očami

angel993
15. feb 2023

Aj ja mám také dieťa doma a keď mu babka povie nech už bude konečne ticho mám chuť jej pripomenúť tie časy keď mal 2 roky a nerozprával 🤣

babatkoo
15. feb 2023

Moji rozpravaju obaja nonstop. Starsi 7 rocny je hotoví Marcel Merčiak, komentuje vsetko, hra sa tak ze si nahlas rozprava, na mna ma denne 1000 otazok atd a do toho 2.5 rocny je to iste v mensom vydani. Ja som si volakedy myslela ze to takto maju rodicis dievcat. Ze baby su take ukecanejsie. No ako som sa ja mylila.. Starsieho casto krat aj slusne poprosim, ze ci by mohol byt aspon 30 min ticho, pretoze si nepocujem vlastne myslienky.
🙂

simsalabim
15. feb 2023

No moja ma 17 (rokov) a stale sa nezastavila 🤷‍♀️ V skole vie byt, samozrejme, ticho. No doma ju este stale vsetci upozornujeme… napr aj na take veci ako ze musi pockat na pauzu v rozhovore inych a potom daco povedat a podobne.

autor
15. feb 2023

A ide to ruka v ruke s inymi vlastnosťami?
Môj ma rad aj rutinné rituály, je mierne precitlively a dosť inteligentny

diewcatqoo
15. feb 2023

Mame takeho syna. Ked bol maly, dlho, dlho nic nehovoril. Zacal az pred tretimi narodeninami a hned vo vetach. A odvtedy ide nonstop. Ale ze fakt nonstop, lebo on hovori kazdu noc aj zo sna. Uz ma 6 rokov, tak uz vydrzi aspon 10 sekund byt ticho, ked rozprava niekto iny. Odkedy on zacal hovorit, tak badam na sebe, ze mam problem so sustredenim - nie som schopna udrzat myslienku, lebo som kazdu minutu vyrusena nejakou novou informaciou od neho. Snazim sa to uz filtrovat, ale nie vzdy to ide.
Je to narocne, ale na druhej strane som rada, ze je takyto. Mame doma veselo. A viem uz teraz, ze on sa v zivote nestrati.
PS. Kym som pisala tento text, bola som 6x vyrusena 🙂

mata2
15. feb 2023

Poznáme to....náš ma 10r.volame ho radio. Keď nerozpráva,tak si spieva.

breznica
15. feb 2023

Áno, mám takého, je to na zblaznenie,lebo rozpráva ešte aj pri jedení. Potom si ale spomeniem na časy, kedy sme nevedeli, či vôbec bude rozprávať pri jeho diagnóze a som za to vďačná,že v 6 rokoch začal a odvtedy sa nezastavil (má 12😄)

zuzanaete
15. feb 2023

Aj my mame doma takych chalanov. Najma starsi. Trilion otazok za den. Mam pocit, ze ako rodicia by sme mali mat doktorat z geografie, historie, chemie, fyziky, astronomie ….

alenka58
15. feb 2023

tiež máme akých občas sa hráme kto vydrží dlhšie ticho za odmenu

maggie1978
15. feb 2023

Tiež máme takého 4-rocneho. Stále melie, aj keď sa hrá v izbe sám tak sa rozpráva ...Keď ho ráno odveziem do škôlky a vrátim sa domov na HO užívam si ticho 😂 nepustím si ani len rádio. Nič, úplné ticho!!! Lebo keď sa vráti zo škôlky pokračuje s kecaním až kým nejde spať. My s mužom už večer obaja veľakrát mlčíme 😀😀 čo si proste užívame ticho.

euka210
15. feb 2023

To ako moji...ale ti rozpravaju uz aj ked jedia...prvy syn bol taky fakt utarany od mala a ostalo mu to 🤦‍♀️

loliki
15. feb 2023

Kúpte mu plyšáka, ktorého musí občas uspať a vtedy musíte byť všetci ticho. 🙂

maialeo
15. feb 2023

Možno má v horoskope zvýraznený merkúr... aj ja to mám a meliem v jednom kuse 😀

andreatytler
16. feb 2023

A ked vy mu nieco rozpravat, tak vas pocuva, alebo si ide svoje? Vie viest dialog?

zorkahorka
16. feb 2023

My mame doma dvoch synov.jeden je cisty partizán, z neho nedostanete nic.druhy len otvori oci a s nimi aj usta a uz to ideeeee a tu hubu cely den nezavrie 🤣 ma 2 roky a dake drobne. Este sme neprisli na to,ako ho umlcat.niekefy zabera telka 😀

autor
16. feb 2023

@andreatytler áno, vie.

andreatytler
16. feb 2023

Tak super. Podla mna je to povaha a casom sa to zlepsi, ale teraz bude podla mna velmi tazke sa ho snazit zmenit.
Ale vzdy ked potrebujete sa s muzom porozpravat, tak by som ho poziadala aby bol ticho a nerusil vas. Najlepsie mu ten cas ked ma byt ticho nejako zvizualizovat, napriklad 3 minutovymi presypacimi hodinami... ze moze zacat rozpravat az ked sa vsetok piesok presype. Po troske ten cas ticha pomaly predlzovat. A ked vydrzi tak pochvalit.

kajka559
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
akvi
17. feb 2023

Mali sme to takto, decku sa ústa nezavreli, on si rozpraval aj sám pre seba, keď sme my padali vyčerpaním z počúvania 😂😅 A to, čo píšeš, rituály, precitlivenosť a inteligencia, u nás nakoniec diagnóza AS a nadpriemerne IQ. Ale u nás aj kopa iných "zvláštnosti".

beata_k
17. feb 2023

Skus pogooglit hypersenzitivne dieta. Mozno ho v nom najdes.

beatrixx1525
17. feb 2023

Toto treba trénovať s deťmi od malička bohužiaľ, nie v 4och rokoch keď už mi to prerastá cez hlavu ale od prvých slov. Ja teraz chvíľu počúvam teba, potom chvíľku počúvaš ty mňa. Je to o celkovom rešpekte voči okoliu a čím skôr sa dieťa naučí že nie je 110% času stredobodom pozornosti tým lepšie aj pre vás aj pre dieťa. Naozaj týmto sa buduje celkový rešpekt

zirafkasaska
18. feb 2023

Mám to doma dvojmo. Už pri staršej som bola na prášky, že je ukecane dieťa a pusa sa jej nezavrie ani na sekundu. Potom prišla mladšia a zistili sme, že to prvé ukecané bola ťažká pohoda, takže tretie som už neriskovala. Staršia teraz už iba prevracia očami, tak o pár rokov budeme mat aj my aspoň na chvíľku ticho. Moja najobľúbenejšia hra je kto vydrží najdlhšie ticho. To je najneoblubenejsia hra mojej mladšej a niekoľko rokov protestovala, že túto hlúpu hru nebude hrať

elmivelmi
19. feb 2023

dopriat mu surodenca,potom ho bude pocuvat on.Tak je asi sam,s kym sa ma rozpravat,so stenami?

elizabeth175421
26. feb 2023

Ja mám taký dva a pol ročnú. A tie otázky, čo mi dáva :D a aj zo spánku niekedy rozpráva..raz som bola mimo domu a prišla som o 9 domov a ona z postele. Mama? Už si prišla domov? Tak dobre. A spala ďalej :D vždy lepšie ako deti čo nepovedia nič. Buď rada 🙂