Dieťa asi žiarli a ja som zúfalá

saska2208
2. júl 2014

mamicky, zacinam byt zufala, poradte mi. mame 2rocu dcerku, zo spankom nemala nikdy problem, na obed chodila spinkavat o pol dvanastej a spinakala aj dve hodiny, vecer chodi spavat o pol osmej, a ci uz na obed alebo vecer,vzdy sa na spanie tesila. smiala sa a bola akoby stastna,ze uz ide oddychovat. bola som stastna prestasna. no teraz nastal problem. od nedele mame pri sebe 11rocneho synovca, v nedelu sla spinkat vecer ako obvykle, vysmiata a spokojna, no pondelok na obed to zacalo. ulozila som ju a s placom zchadzala dolu z postele a stala pri dverach, ulozila som ju na xy krat a nic, proste plakala ako zmyslov zbavena, nepomohlo ani kricat ani vysvetlenie ani nic. nechala som to tak a nedala ju spat, vecer mala ist spinkat a znovu to iste, vcera obed to iste, a dnes tak isto. zaspala mi len v kociku ked sme sa boli prejst. neviem ci nanho ziarli, alebo co sa moze diat, cez den sa spolu pekne hraju, smeje sa a je spokojna, obcas vsak nervozna poobede z toho ze nespinkala. mate skusenost? poradi mi niekto? dakujem

nunu2013
2. júl 2014

Ma naruseny rezim bola zvyknuta ze ste doma len vy sve. Skuste akoze synovca odprevadit pred dvere dat pa pa akoze odisiel a uvidis.

katrinka8
2. júl 2014

@saska2208 - podla mna sa hneva, ze ona musi ist spinkat a Vy dvaja sa zabavate (v jej ponimani to tak moze vyzerat) - proste ma pocit, ze kym ona spi, prichadza o zabavu. Je to pre nu zmena, mozno by mohlo zabrat ist si lahnut aj so synovcom alebo ju nedat na tie dni cez obed spinkat a vecer ju ulozit skor.. To treba len poskusat, co zaberie. Ak je naozaj zle, ze nespi cez obed (ze spanok naozaj potrebuje), tak len zobrat do kocika a prejst sa, kedze to Ti uz zafungovalo... A preckat, kym sa situacia zase vrati do povodneho stavu 😉

saska2208
autor
2. júl 2014

@katrinka8 uz som aj nad tym rozmyslala, dnes bol synovec od 11:00 do 11:30 teda kym nesla spinkat v spalni a cital si knizku, tym padom nevedela ze je pri nas. zajtra chcem vyskusat ze si pojde lahnut aj on snou do izby na zem, pre skusku spravim vsetko. ja len dufam,ze ked potom od nas odide tak sa to nejak vrati. ma byt u nas mesiac, a bojim sa aby si za ten cas nezvykla na to,ze uz spinkat poobede nebude, alebo ze bude spinkavat v kociku, nie vzdy sa totiz to da ist von s kocikom, len preto aby mala spinkala. neviem co robit, naozaj uz zacinam byt zufala, ako som sa velmi tesila ze sa budu hrat a zabavat, tak to vsetko je pravda, len ten spanok ma neskutocne sklamal ked viem ako sa vzdy tesila. bude to tazke.....

zuzka1008
2. júl 2014

Ja by som poprosila synovca či by si tiež nešiel ľahnúť, my sme to tak robili,aby malej nebolo ľúto,že o niečo príde ked bude spať, a potom bolo všetko ok 😉

sense
2. júl 2014

vidi ze synovec je hore tak preto spat nechce , pretoze v jej ponimani si myslim je ako uz bolo spomenute ze ty sa teraz bavis s niekym inym.....tkaze pokial nechce spat v posteli vziat na prechadzku do kocika ak je taka unavena....a mozno by si ju mohla pomaly ucit aj nainu spolocnost ako tvoju....lebo zrejme je na teba velmi naviazana, a synovec moze byt momentalne pre nu hrozba....

bambinkaa
2. júl 2014

@saska2208 mozno sa jej mení rezim a uz nebude spavat, alebo uz nepotrebuje tolko spinkat. Moze to byt aj nahoda ze sa to nacasovalo prave ked je u Vas synovec a mozno aj trocha ziarli.

katrinka8
2. júl 2014

@saska2208 - ja suhlasim so @zuzka1008 😉 Neboj, to sa ustali, deticky na taketo zmeny citlivejsie niektore zvyknu reagovat. Urcite sa to nejako utrasie.

culia1
2. júl 2014

Deti maju okolo 2 roku obdobie, kedy nechcu spat. Aj moj to na mna skusal, ale vytrvala som v tom, ze musel zostat vo svojej izbe minimalne 1,5 hodinu, ked aj nespal, len sa tam hral, po 2 tyzdnoch ho preslo toto obdobie, lebo zistil, ze mama nepovoli v obednom spanku a proste spat sa musi. Chvilu vydrz, prejde ju to. skusa 😉

saska2208
autor
2. júl 2014

@nunu2013 to som uz aj ja myslela, dnes bol zavrety v spalni pol hodku, ale aj tak nespala, a nevedela ze je tam... dala som ho tam polhodinu prd spanim,aby za ten cas videla ze doma snami nieje a nepomohlo, zajtra ho skusim ulozit naraz snou. nieco musim vymysliet,lebo za mesiac co bude u nas sa aj odnauci od spania poobede.

saska2208
autor
2. júl 2014

@culia1 ale ona mi nikdy takto nevyvadzala, ako pisem vzdy sa tesila, az sa moja mamina cuduje ked ju vidi ze ide spat, ze este nevidela aby sa tak dieta tesila na spanie ako ona. ja by som tiez nepovolila,lenze co, ona zide z postele otvori si dvere a ide prec...
@sense v kociku mi zaspinkala aj vcera aj dnes, ale tak ked sa vonku neda ist a napr.prsi tak to je tazko...a k tej inej spolocnosti, byvame daleko od vsetkych, takzme sme tu same, boji sa aj chlapov, chvalabohu sa uz naucila na manzelovho otca,ktory byva blizko nas a raz za cas nas pride kuknut, jedine co sa neboji su moji rodicia, aj ked ich nevidi vyse mesiaca tak je vsetko v poriadku. a ked sme niekde na ihrisku,tak sa nevie zapojit, pride ku mne a stoji pri mne a kuka sa na ostatne deti....
@zuzka1008 on pojde velmi rad si snou lahnut, je taky spachtos :D zajtra to vyskusam

culia1
2. júl 2014

saska2208 - moj maly bol taky isty, nikdy nebol problem s akymkolvek spankom - ci obednym, ci vecernym, dokonca od 1,5 roka krasne zaspaval sam, bezo mna, dala som do postele, do 5 minut spal, bez problemov. a ked mu prislo toto obdobie, nacvicovala som kolkorat aj hodinu - do postele, von z postele, proste som robila strazcu pri dverach prve dva dni jeho rebelovania a potom uz neprotestoval, zostal proste aspon v izbe.

saska2208
autor
3. júl 2014

@culia1 dnes teda vyskusam s tym spanim aj synovca. Uvidime co sa bude diat. Nasa nikdy nezaspavala somnou alebo manzelom. Ulozili sme ju do postielky, zazelali dobru noc, zavreli dvere a spala. Ci uzspala hned alebo sz za polhodku neviem, bola proste v izbe a bola ticho, preto som ztohto v soku. Dakujem 🙂

juliana77
3. júl 2014

@saska2208 Prečítaj si diskusie, kde majú mamičky zdravotné problémy so svojimi deťmi a potom skús poopraviť ten svoj dramatický nadpis .

sense
3. júl 2014

@saska2208 no pre mna dazd nie je dovodom aby sme nesli von to by musela byt ina hrmavica a vichrica

jamabe
3. júl 2014

@saska2208 Musím súhlasiť s @culia1 ... Moja dcérka má 2 r a 3m a tiež sa odrazu rozhodla, že nechce chodiť spinkať.. tiež ju hodinu naháňam - ona z postele a ja ju ženiem do postele a pritom je unavená a v kočíku by zaspala už doobedu.. Dúfam, že to prejde 😖

saska2208
autor
3. júl 2014

@juliana77 preco by som mala poopravit nazov? Preco by to malo byt dramaticke? Pre mna je to nemyslitelne, aby bola takato. Nebola som na to zvyknuta a teraz razom taka zmena... Myslim ze som sa vyjadrila normalne.

saska2208
autor
4. júl 2014

@sense my ked je dazd tak len autom chodime aby sm neboli cely den doma. A skuslala som dat vcera spat aj synovca a nic nepomohlo. Vzala som ju do kocika a hned spala. Dnes som ju dala rovno do kocika 🙂

dobromila
4. júl 2014

@saska2208 tak som rozmýšľala, či sa zapojiť do diskusie, ale nedá mi nenapísať. Podľa popisu bolo Tvoje dieťa skoro ako robot na gombík 😀 To, že zrazu nejde spať poobede nevidím ako problém - zmena je život. Čo bude, keď príde obdobie vzdoru? Keď prestane robiť to, čo od nej chceš, vtedy, keď to Tebe vyhovuje???
Jednoducho sa u vás doma situácia zmenila a ona takto reaguje - tak proste vykúšate rôzne finty a nájdete čosi, čo zafunguje k obojstrannej spokojnosti - čítam, že už ste aj našli ten správny spôsob.

Na margo nadpisu - čakala som problém typu - vresky, hádzanie sa o zem, ubližovanie "votrelcovi" a pod. - toto sú totiž (aj) príznaky žiarlivosti...

sense
4. júl 2014

@saska2208 iank moja mala obdobie ked cez den zaspala vylucne v kociku aj v zime aj v dazdi aj vo vetry (moj nazor je ze von v dazdi nechodia mamicky kvoli sebe nie kvoli detom, ale chapem ak to nejaka neroib).....doma inak vobec nie....to bola hore az do vecera...

saska2208
autor
4. júl 2014

@dobromila nemyslim ze bola ako robot na gombik, vzdy bola pohoadacka a ked som si lahla ja tak si lahla aj ona, alebo ma necha oddychnut, proste vie sa aj sama zabavit a malokedy sa stane ze ma neposluchne. Preto nemozem uverit tomu, ze proste pride synovec a uz je uplne ina. Teda co sa toho spania tyka. To ze mi spi teraz v kociku, som rada ja tomu, vzdy lepsie ako nic a verim tomu, ze ako od nas synovec odide vrati sa to do povodneho stavu 🙂
@sense ano je pravda ze snou nejdem von ked prsi, koli sebe, raddsej sa previezieme na aute a nemusime moknut. Samozrejme ked sa niekedy neda a musime ist, ako napr. Teraz pondelok prsalo tak ci som chcela ci nechcela musela som ist na nakup aby som navarila. Ale aby som sa sla prechadzat ked prsi? To nie. 🙂

saska2208
autor
4. júl 2014

@dobromila a este k tomu obdobiu vzdoru. Uz ho mame, a nerobim si stym tazku hlavu, proste si ju nevsimam ked sa pomaly hodi o zem.. A po chvilke je zas dobre, takze aspon su nervy usetrim. I ked niekedy by som sa uz aj ja hodila o zem ked ju obcas pocujem :D

salomuska
4. júl 2014

@saska2208 skús si prípadne ešte ty s ňou ľahnúť do postele. mne sa to stalo pri najstaršej dcére, ktorá bola zvyknutá sama zaspávať, že po narodení mladšej odmietala spať cez obed. Prirodzene, aby jej neušla zábava + žiarlenie na sestru. Ale to mala už skoro tri roky, takže ten obedný spánok nebol až tak nevyhnutný. Teraz to riešim inak, idem si ľahnúť s prostrednou, najmladší je buď tiež s nami v posteli, alebo už spí inde (kočík, spálňa). Ona je šťastná, že som pri nej pri zaspávaní, a nemá dôvod na žiarlivosť alebo na pomyslenie, že jej niečo dôležité počas spánku ujde.

saska2208
autor
4. júl 2014

@salomuska nad tym som uz aj ja rozmyslala, ale za mesiac sa kludne nauci na to ze budem byvat pri nej ked bude zaspavat a to sa mi naozaj nechce. Nedajboze ze by este popri tom vsetkom si zmyslel ze tak isto by som bola pri nej aj vecer. 🙂 nezvyk je to pre mna. Od svojich dvoch tyzdnov spava sama bez trucu, a teraz toto. Mesiac vydrzim s kocikom a potom sa to snad vrati do starych kolaji 🙂

salomuska
4. júl 2014

@saska2208 aj ja som si to kedysi myslela...teraz sa na to pozerám trochu inak. čím je dieťa väčšie, tým sa mu menej bude chcieť ísť spať, takže to, že si tam s ňou ľahnem, má akoby za odmenu - teší sa na to aj teraz a to má už tri roky, keď veľa detí cez obed už jednoducho doma nespáva. do 5 minút ju mám uspatú, keby že to nechám na ňu, prevaľuje sa, vylieza a hrá sa tam aj hodinu. večerný spánok je o niečom inom, tam ustupovať nemusíš. ale ber to len ako tip, sama sa musíš rozhodnúť, čo je vo vašom prípade najlepšie!

saska2208
autor
4. júl 2014

@salomuska dakujem 🙂

danielahamar
4. júl 2014

moje deti nechodia spávať od 2rokov poobede vôbec, takže tak...a majú ísť spať s krikom, tak nech sú hore a večer aspoň išli skôr, to jest cca 18-19 a spali do rána

saska2208
autor
4. júl 2014

@danielahamar lenze cim je dieta unavenejsie tym horsie spi, aspon na nasej je to tak. Ked sa poriadne vyspi tak je uplne ina aj pri zaspavani 🙂

saska2208
autor
5. júl 2014

@nunu2013
@katrinka8
@culia1
@juliana77
@sense
@jamabe
@dobromila
@salomuska
@danielahamar no baby, vcera sme sli na Liptov ku rodicom, dnes som ju ulozila v pohode na obed a pekne spinka, tym padom ma problem so synovcom...