Detské jasle a ich režim

lenkaa222
20. sep 2016

Ahojte kocky, ktoré máte drobcov od jedného rocka v jasliach..Ako to zvladali, aký tam majú režim..A čo papanie (také ročné dieťa sa moc nevie samé napapat, obliecť ) so všetkým pomáhajú? Prebaľovanie tiež..Vďaka za každú info, skúsenosť...

janickacrazy
20. sep 2016

@lenkaa222 Sestra mala malého v jasliach od roka, zvládal to veľmi dobre, reval len prvý den, ale on bol výnimočne dobré dieťa, ja som ho revať nevidela 2 roky a to sme boli spolu denne. Ostatné deti tam revali dlhšie po nástupe. Samozrejme ich tam krmia a prebaľujú, teda skor dávajú ich na nočník a chodia bez plienok, plienky len na spanie dávajú. Tiež ich obliekajú a chodia s nimi von každý den u nás, okrem dákeho fakt zlého počasia. Ráno, ked prídeš musíš dieťa prezliecť do ich oblečenia a ked odchádzate, zase naopak. Aspon tak to funguje u nás, ale to sú štátne jasle.

vdobiasova
20. sep 2016

Pozri si rezim deti v jasliach na jednotlivych oddeleniach www.jaslecajkovskeho.sk

timea7
20. sep 2016

Môj syn neplakal vôbec, jemu kde dali najesť, tak bol spokojný 😎 😎 😎 😎 , išiel tiež od roka, koľko toľko sa lyžicou najedol sám, najmä také hustejšie, samozrejme, že dokŕmili. Do obliekania sa veľmi nehrnul, takže pomohli. Problém nastal, až keď som si ho v lete cez prázdniny nechala doma (učiteľka), v septembri plakal, ale len pár dní. Chodil tam veľmi rád, mal úžasné tety, u jednej som náhodou po rokoch bola, pamätala si také detaily, že som žasla. Mali to zariadené tak, že deti ktoré mali dva denné spánky, spinkali aj doobeda, ostatné len poobede. On už spával len poobede- Čo sa týka prebaľovania, nebol problém, ja by som hneď zistila, že bol v jednej plienke celý deň, keby to tak bolo, mal veľmi citlivú pokožku. Od 18 mesiacov sa pýtal, rešpektovali to, nešupli mu plienku, aby mali pokoj, aj keď mu samozrejme občas ešte ušlo. Ja na tie jasle spomínam jedine v dobrom, aj keď som ho tam dávala s veľmi ťažkým srdcom, ale inak sa v tej dobe nedalo.

semela
20. sep 2016

Moj to zvladol velmi dobre, kedze od pol roka sa mi o syna starala sesternica bol odo mna zvyknuty. Plakal len po Vianociach ked bol dlhsie doma. Nakrmit ho makrmili, ale snazia sa aby deti boli co najskor sebestacne (jest, pit z pohara) Syn ma 2.5 roka a stale sa nevie obliect sam a aj s vyzliekanim ma problem, takze so vsetkym pomahaju. Taktiez vsetky deti musia chodit pravidelne na toaletu bez ohladu na to ci maju alebo nemaju plienku. Syna tam oducili od plienky a doma sme to uz len pocas vianoc dotiahli do uplneho odplienkovania. My sme na zaciatku mali torchu problem so spanim, syn bol zvyknuty spat 2x za den, v jaslaich spavaju len raz po obede. Ale ked videli, ze je velmi unaveny tak ho dali spat aj doobeda. Ja jasle mozem len odporucat.

amadea3
25. sep 2016

ahoj, ja som mala dcerku v sukromnych jaslickach od roka. Zaciatok bol velmi tazky, zvykali sme si obe dlho... ale toto je vysostne individualne, takze sa neobavaj dopredu 🙂 Hlavne je mat dietatko naucene nebyt stale s tebou - tzn uz mesiac-dva pred jaslami sa z domu na par hodin zdekuj, nech strazi tatik/babky/kamoska, aby si dietko zvyklo ze maminka obcas bude chvilku prec. Plus musis mat vyriesene spanie a zaspavanie- nemat dieta zvyknute zaspavat na prse/rukach/v kocari, skratka musi byt zvyknute zaspat pekne v postielke s mojkacikom/dudlom. Co sa tyka obsluhy, v nasich jaslach takto malym detickam ponukaju pitie v pravidelnych intervaloch, kedze si same vypytat nevedia, a pri jedle ich krmia. Prebaluju okamzite pri pokakani, dcerka mi z jasli nikdy zapareninu nepriniesla. Na vychadzky sa chodi kazdy den, vacsie deti kracaju, nechodiace a zacinajuci chodci v kocari. Doobeda sa ide von mimo arealu (v nasich jasliach chodia do lesa a vinohradu), poobede na ihrisko prisluchajuce k jaslam. Co sa tyka spanku, deti spavaju len raz, v nasich jaslach od 13tej a o 3tej ich budia (ak dovtedy same nevstanu). Rocne deti nie vzdy vydrzia, ak potrebuju tak ich bud ulozia do postielky aj skor, alebo si pospia v kociku na vychadzke. Co sa tyka adaptacie, my sme zacinali tak, ze chodila najprv na 2hodinky, neskor na doobedie a ked toto zvladla bez placu, zacala tam aj spavat. Su deti ktore to zvladnu za tyzden, ale su aj take ktore si to odcirkusuju an niekolko tyzdnov. Hlavne ziadne vycitky, ze ho tam davas... nedavas ho do jasli z rozmaru , ale preto ze musis ;) A snaz sa co najviac mu tu adaptaciu ulahcit - tzn uc ho spat sameho v postielke, zvykaj na obcasnu tvoju nepritomnost a spanok 1x denne co najskor to pojde.