Ahojte maminky, chcela by som vediet, ci su tu nejake co maju narodene deticky okolo 29 tt. ako su na tom vasi drobcekovia, kedy zacali sediet, pretacat sa a podobne. viem, ze je tu uz diskusia o predcasniatkach, ale je rodiel, ked sa dietatko narodi v 36 tt alebo v 25 tt.
@stankadca my sme ju cvicili pol roka 4x denne a nam super pomohla lebo mala mala hypertonus hornych aj dolnych koncatin, zakrvacianie do mozgu 3.stupna a dnes uz beha ako maly sinter, ani s ockami nemame problem... a malinky mal aj nejake komplikacie??? alebo ake mate prognozy???
malicky mal apnoe po porode, bol par dni na dych, pristroji. ma selest na srdiecku, ale vraj by mal z neho vyrast. tiez mame hypertonus a najma drobcek preferuje len lavu stranu. ale odkedy cvicime vojtovku, tak zacal pouzivat aj pravu stranu.
po narodeni mal rozsirene lemy okolo mozgovych komor, teraz nas caka kontrolne sono mozgu 25.10/., tak sa modlim, nech je to uz ok ...
Ahoj.Moj starsi je 30+3 odtiekla mi plodovka po udrziavanom tehu..Mal 1750 a 42 cm...Chodit zacal ked mal 1 rok a 6 tyzdnov .V roku mal 10,5 KG A 80 CM....Dnes ma 10,5 roka je velmi sportovo nadany a vynikajuco sa uci..Absolutne nevidno na nom ze je nedonoseny..Cvicili sme Vojtovku kym nezacal chodit a bol sledovany a stale je na Neurologii... sem tam mu urobia EEG ale vsetko je o.k.
@stankadca hemangiom je nebezpecny v tom ze ked do neho zaskrabne tak moze sa mu spustiti masicne krvacania a otrava krvi...my sme na to brali lieky na vstrebavanie...ale mali sme ho vysoky tak sme ho dali operovat. ked je velky ta tak rychlo nezmizne... skus s tym chod ku koznej a ta nech ta posle na onkologiu...mi tak chodime uz vyse roka 😉
@irsina83 vidis a nam doteraz nikto taketo ifo nepovedal...hovorili, ze to je v pohode, ze to mava teraz vela babatiek a mame len sledovat, ci sa mu to nahodou nezvacsilo....ach jaj, ma ho poriadne velky a je to zospodu bradicky, cize teraz je problem aj so zimnymi capickami a overalmi ☹
@stankadca aj my sme mali selest ale vyrastla z nej... drzim palce, uvidis ze vojtovka pomoze 😉 ja viem ze je to tazke ale zvladnete to 😉 my mame tie hemangiomy aj na peceni a tam sa zatial ,,len, sleduju 😉
@michaela80 sikovny, to skoro zacal chodit, my ked sme mali 17 mesiacov a v roku sme mali asi tak 8 - 8,5kg a 74cm 😉
@michaela80 ahoj, no tak gratulujem...to je super, ked su predcasnaitka taketo sikovne a klobuk dolu, ze chodil tak skoro 😀
@irsina83 vahu neries.. Dcera sa narodila 36+6 s vahou 2300 a 45 cm a v roku mala 7,80 a 71 cm.. uplny drobec oproti malemu...a bola donesena podstae... plazit sa zacal okolo8 mesiaca , plazil sa len ruckami, tahal sa a nozicky nezapajal vobec , 10 mesacny bol na 4 uz a no a potom jedneho pejkneho apriloveho dna sa postavil a zacal chodi po byte..ziadne ze krocik dva ..rovno chodil..pred tym nevedel ani stat sam a zrazu to prislo...
@stankadca Moj maly mal hemangiom pri ocku-zacal mu rast v 5 mesici a do 2 tyždnov mal 1cm.
Bolo to v lete,mali sme naplanovanu dovolenku-odchadzali sme tak, že to mal velke asi 2mm,tam to strasne rychlo narastlo-aj ked na slnku vobec nebol a zoskrabol si to-museli sme do nemocky v Zadari,tam mu to ošetrili a že to nevadi,nemusime ist pre to domov-no na druhy den si to uplne zoskrabol a tu zaplavu krvi si nevies ani predstavit-z tak malej rany-celu cestu domov nam krvacal-8h v kuse a na druhy den ho už operovali na Kramaroch-tie stresy neprajem nikomu.
cesta domov nam zobrala 10 rokov života-mame aj starsieho syna a na dovolenku sme sli hlavne kvoli nemu,ale aj maly mal v tej dobe hrozny ekzem ,tak sme chceli aby aj jemu more pomohlo.
Ale sme dobrodruhovia o mesiac sme sa tam vratili znovu a dovcu sme uspesne dokoncili -už bez hemangiomu.
ahojte maminky predčastniatok. ja mám dvojičky dievčatká narodené v 30 tt. na druhý deň jednej z nich praskli plúca, dievčatká boli maličké a doktori mi vraveli, že všetko dobehnú do troch rokov. môžem vám povedať, že majú 20 mesiacov a svojich rovesníkov predbehli už vo všetkom. začali chodiť ked mali jeden rok a rozprávajú mi už celé vety. sú veľmi šikovné , ale ten prvý rok bol fakt ťažký. neustále návštevy lekárov, každý mesiac zápal priedušiek, hospitalizácie v nemocnici a museli sme každý deň striekať spreje na dýchanie, lebo mali problémy s plúcami. teraz už tri mesiace spreje neberieme, všetky lieky nám vysadili a všetko je už ok, dúfam, že to tak aj ostane. a jedna z dvojičiek má tiež hemangiom na líčku a pliecku. všetkým sa zdá, že sa začal vstrebávať, je už menší ako bol pred rokom. takže sa neboj, všetko bude ok, dieťatko sa ti zo všetkého dostane, len sa mu musíš venovať viacej ako mamičky ktoré majú dieťatká narodené načas. držím palce
@stankadca mala je super, ona je v podstate uplne zdrava nebyt tych hemangiomov na peceni 😠
@michaela80 ja sa netrapim vahou lebo malej chuti, pekne rastie...ona je dlha a chuda 😉 praveze je vysoka na to ze mala iba kilo a 38cm...dobehla rovesnikov svojou vyskou 😉
@twins8 joj presne viem o com pises, len my sme nemali pluca ale sarapaty s hemangiomamy a hospitalizacie na onkologii...
@stankadca
@kaja73
@twins8
@michaela80 baby ale pravda je ze ten kto nezazije tak nepochopi...lebo prvy rok som bola len v strese a strachu co bude s malou ...a teraz mam pocit ze ten prvy rok som si vobec neuzila ☹
@twins8 to je super, ze su babulky tak sikovne...ja verim, ze aj my to zvladneme, najma ja...lebo sa bojim, aby som nieco nezanedbala a neublizila tak drobcovi...
@kaja73 klobuk dolu s tou dokoncenou dovolenkou 🙂 dufam, ze nam sa take nieco nestane, lebo neviem, ako by som to zvladla....a hlavne si to neviem predstavit na dovolenke 🙂
@stankadca moja mala je 31tt ale placenta ju nevyzivovala od 27tt a narodila sa s vahou 1040g. Museli mi mi ju ozivovat, bola vykrvacana...mali sme vela lekarov, vojtovka, operacia, hospitalizacie ale malinka je v poriadku 😉 vsetko dobehla 😉