Ahojte baby. Prosím Vás ako vyzerá Váš deň s bábätkom 6 mesačným? Ja mam dosť chaos. Mala mi spi celu noc, takže cez deň už nemá spánok a keď tak na max 10minut. Fľašku mlieka mi pije aj na 3 až 4x, cumel mame 3 na 6m+. Čiže len dokým jej dám ráno mlieko tak to trvá 2 až 3 hod. O prikrme ani nevravím, to je tiež práca na 2 hod. Problém je v tom, že tých 24h mi je málo, nestíham domácnosť. Neviem ci je chyba vo mne, že nemám harmonogram ale deň plynie a ja nemám navarene, upratané a sú dni kedy nestihnem ísť ani len s kocikom. Hnevá ma to. Keď som si dala že dajme tomu o 9h pôjdem s kocikom vtedy zasa nevypila mlieko, mrzutá, zla. Neviem co a ako urobiť. Cez deň mi nedovolí ísť si po svojom, že by som aspoň stihla upratať. Nemám žiaľ ani kedy sa v kľude najest, ani neprežuvam len rýchlo rýchlo. Na seba tiež nemám čas, mam 12kg po porode, rada by som ich zhodiť ale ako keď nestíham ani len toto. Prosím poraďte
@lucka_ke nemá, neviem. Doktorka mi povedala, že niektoré nevypiju hned naraz fľašu.
Pol rocne dieta nema denny spanok a flasu mlieka (kolko ml?) pije 2-3h? To je dost zvlastne, asi by som to cele skusala nejako inak.. Dieta do nosica a upratovat s nou, ak teda nevydrzi ani na zemi, na brusku s hrackami.
@anavixy áno dávam jej 210ml. Prespi mi celu noc od 20tej do 7mej. Bez zobudenia sa na mlieko. Cez deň má slabe spánku, tak 10-15min. Nosič mi odmieta
Ešte aby ste porozumeli nepije 2-3hod ale ze ma prestávky. Nevypije mi naraz hneď fľašu mlieka.
A keď ti nespí vôbec cez deň nie je unavená má dosť energie? Náš nespí cez deň od roka a pár mesiacov a to mi každý vraví že si ten denný spánok skoro zrušil.. ja sa ti nedivím, že nestíhaš keď sa celý deň len bavíš s fľaškou, príkrmami a malá nespí.. ja tiež občas nestíham ale skoro dvojročné dieťa vie už veľa vecí urobiť samo aj mi kúsok asistovať pri práci to je už o inom
@angeli121212 keď už je unavená tak si dá toho 10min slofika a ďalej funguje. Ale to je tak 2x za den max 3x.
ono v podstate stále len prijíma potravu a nespí... lekár čo na to hovorí? dieťa by malo mať čas mlieko aj stráviť, cez deň ešte musí spať, 6 mesiacov je máličko
Ak nevypije naraz fľašku mlieka daj jej toho mlieka menej 210 ml je dosť mlieka keď má aj príkrmy daj jej menej a kusok častejšie keď tak
@lucka_ke ze je to v poriadku, že nemusí na 1x vypit flasu a ze keď prespi noc tak ze je jasné že deň už toho veľa nenaspí
Fiha a to mas takto dlhodobo ze ti nespava alebo to je len aktualne obdobie a nejaka zmena v spankoch pri ktorej sa da predpokladat ze pominie o 2 tyzdne? Lebo al to mas dlhodobo, tak to je tam nieco zle.
Mne dcera dlho zacala pri prvej regresiu spavat 30 minutovky, bola ako hodinky, nejaky cas to trvalo a potom sa denne spanky zacali predlzovat.
Samozrejme, ze su tam vykyvy, nejaka choroba, zuby, motoricke milniky, kedy nespi dlhsie alebo zmeny v spankoch ze sa redukoval pocet dennych spankov a bolo treba nieco zmenit. Ale z dohofobeho hladiska spavat len 10 minut je masaker.
@angeli121212 a koľko prosím? Riadim sa ako je napísané na krabici od UM. Na 6m+ už by mala ze 210ml vypiť. Prikrmu mi zje max 120ml a večeru nie vždy spapa, dávam jej kašu s ovocím.
@jenni_p od 4.mesiaca. mne doktorka povedala ze to mam super, ze sa aspoň v noci vyspím..
Tak ti asi ma este dojazd z regresu…moja dcera si zacala tie spanky denne predlzovat ked presla zo 4 spankov na 3, ale teda 10 minut nemala nikdy, len ako preklenovaci slofik kedy jej 3 spanky nestacili a potrebovala do vecierky este kratky 4.spanok alebo to iste v priapde prechodu z 3 na 2…
Prikrmy davas odkedy? Ja teda kojim, neviem ako to ke s UM, ale zalezi aj kolko chodov denne davas a teda ti logicky nemoze vypit mozno to mlieko ak ma plne najradenu davku mlieka prikrmom.
@jenni_p obed dávam max 120ml mi zje a kašu s ovocím na večeru ale tu mi niekedy odmieta.
No to je sice od doktorky pekne, ale ak je dcera pocas dna mrzuta, necudujem sa ani ked spi 10 minutovky…to sa ti nevyspi ani v nosici, ani v kociku, ani v posteli sama ani keby si ty v posteli pri nej? Mne toto pomahalo na dlhsi spanok ze som bola pri dcere, sice som nic neurobila, ale aspon spala.
@jenni_p jedine kde mi spi tak max hodinu je kocik. Lenže nosič mi odmieta. A keby pri nej ležím nepomáha to na dlhší spánok.
Ja mám 7-mesačného. Takže moc rozdiel tam nie je. Nepoteší ťa to, ale každé dieťa je iné. Náš zasa veľmi zle spí cez noc a skoro vstáva. Naopak, zje mi také porcie takou rýchlosťou že neverím.
Môj začal cez deň ako tak spať až okolo 5 mesiacov. Napr mesačny niekedy nespal vôbec.
A osobne si myslim, že tvoja pije veľkú dávku UM. Malý je kojeny ale keď musim odskočiť niekde tak mu dá manžel UM a mne vypije maximálne 150ml.
Ako sa malú snažíš uspať? V kočíku ti vydrží? Ak hej tak šup na 2h von a budeš sa hýbať.
Tak skus kocik.
Poradim ti, nerob si plany ak nemas rezimove dieta alebo skusaj ten rezim zaviest…ja som vzfy hovorila ze moje dieta nema rezim, presne na minutu, ale mala taky radoby rezim co sa tyka casu spankov +- a jedlo som sa snazila davat cca v rovnakych casoch. Mozno daj obed a nedavaj veceru ale skus nieco mensie na desiatu alebo olovrant. Ked ti nezje vsetko. Nie je cielom zjest vsetko. Do roka sa s prikrmami iba oboznamuje.
môj spal tiež len v kočíku a v noci sa x-krát budil... ale jedol celkom pravidelne (bol dojčený)
Ale ved jej moze stacit 150ml mlieka (CCA) kazde 3 hodiny, nemusis jej urobit plnu flasu mlieka a potom cakat kedy ju vypije. Ved ty vies kolko ti vypije naraz, tak tolko jej urob, nech to vypije a potom o 2-4h jej urob zasa tolko.
Riaď sa podľa dieťaťa a nie lekárky, dávkovania na fľaši a čo ja viem čoho. Keď vieš, že toľko nevypije načo dávaš tak veľa? Keď vieš, že v kočíku prespí aj hodinu prečo s ňou nejdeš von? Kľudne aj viackrát denne.
- v noci by mala ESTE jest (prebalit, dat napapat)
- cez den by mala spat 2x vzdy v rovnakom case
- obed akych 120ml? Normalne rozmyxovane maso+priloha
Vecera okej kasa - ale bez ovocia
- ovocie na desiatu..
Atd...
A dufajme, ze jej tu istu flasku neponukas tie dalsie 2-3hodiny..to musis vyliat a robit vzdy cerstve...to vies ... ze..
Ja by som dala mlieko raz, kolko vypije a potom ju dala napríklad na podložku do kuchyne, dala hračky, vypila by som si kávu, urobila raňajky, potom ju dala do kresielka, rozprávala sa s ňou, pritom by som si navarila, medzitým nejakú chrumku do ruky, pre baliť atď. Potom dala prikrm, koľko by zjedla, dala do kočíka, išla bon, na prechádzku nákupy, do ruky detskú výživu, piškóty. Potom doma zase na zem, okolo hračky, vždy by som bola pri nej, ale medzitým by som si robila svoje. Aj kupala som sa, aj na wc som bola, aj som okná umývadlá, vždy som mala deti pri sebe, či na zemi, alebo v kresle. Tá teraz už 15r bola skoro do 8 mesiacov v nosiči, a robila som s nou všetko. 🤭 Nemôžeš byť 3 hodiny len pri nej, len preto, že sa nenaje na jeden krát. Jasne, ze nič nestíhaš. Keď 8 hodín denne len jete.
@141117mmn prečo by mala piť v noci mlieko? Moje deti už v pôrodnici som nebudila. A ani jednu noc neboli hore a to už majú 5 rokov
Tvoja mala by mala mat este aspon 2 spanky.
Pocas bdenia s hrazdickou, na brusku.
Na obed jej preco davas kasu? Daj jej mixovani zeleninu, vies co su to prikrmy? Ked prejdete zeleninu pridaj maso. Ovocie sa dava az uplne nazaver a ty jej davas sladku kasu s ovocim na obed aj na veceru. Na spanok doma skus pustit biely sum, dazd, fen ...
Ked chces daco spravit tak si ju daj do lehatka, do vysokej stolicky kde davas prikrm stade lepsie uvidi a urob... co to je, ze si kavu nevies vypit?
No a jej dufam netlacis jednu flasu mlieka 3 hodiny? Vsak sprav menej ked vies, ze nevypije, vonku zarobis a das dalsiu davku.. skusaj trochu zmenu ked to nefunguje
Nosic mas aky? Mozno je zly a je v nom nepohodlne
U nas bol sice nocny spankovy opak a zjedli z prikrmu 2-3 lyzicky, ale aspon aky taky rezim, ze 2 spánky to muselo byt..a ked to porovnam s nasimi vrabcami, príde mi to, ze vela a casto asi je .. skúsila by som zacat tym, ze rano mlieko, kolko vypije, tolko vypije... Nasledne hrat sa, citat, ukazovat, cvičiť, "unavit" trochu babo.. o 2 hod opat skúsiť mlieko, nasledne obliecť a do kocika von... Ak zaspi, fajn, ak nie, tak nie... Domov a skusit obed, prikrm, ak spala, opat hrat sa, unavit, o 2hod zase mlieko a bud kocik a von skusit spat alebo doma v posteli lezat.. ak nespala v kočíku, tak uspat doma... Časy ber orientacne, plus minus 30-60min, odsledovat dieťa, ci je hladne, unavene, smadne...
A nedrz sa tabuliek, kolko vypije ci zje, tak tolko. Kazde dieta to ma inac, ako aj dospely. Ked nebude spokojne dieta, da vediet..
Domácnosť pocka, obed prikrm mas navareny raz dva, var na viac dni. Sebe nieco z toho co ma dieta, plus samozrejme dovariť dokorenit, pridat dalsie veci. Jest spolu alebo pri dietati na zemi, ked sa hra. Alebo do kocika si zbal
Dieta ten spanok potrebuje, treba na tom popracovat. U nas spali len 30minutovky, jeden spanok sa dal ale douspat na dalsich 30 a niekedy este dalsich 30minut. Sice zaberacka, ale clovek najde casom system, dieta ak ty to potrebujete
Ďakujem, nedávam malej kašu na obed aj večeru. Na obed ma zeleninu a mäsko. Morčacie, kralicie, kuracie a žĺtok. Všetko krásne zavadzam, takisto aj lepok. Neviem kde ste vyčítala že nie. A áno viem co sú prikrmy, robím si všetko sama, maso kupujem od domáceho pána ktorý chová na dvore a ovocie som robila výživy z ovocia od mojej babky zo záhrady. Piskotky pečiem doma domáce. Takže áno viem a ďakujem za rady.
prečo pije fľašku mlieka na 3x? má problém s prehĺtaním?