Dcérka sa sama nadýchla v 6. minúte. Aké môže mať následky?

saski66
20. jún 2013

Mala som tazky porod s kliestami,malicka bola pridusena uz v brusku apgar skore mala 3/4/9 hned ju dali do inkubatora,nadychla sa sama v 6 minute,dnes ma 6 dni od tej chvile stale dycha sama,ale den poi porode mala priznaky nejakeho kraulovho syndromu,tzak ju zacali tlmit lekmi aby si mozok odychol,5den po porode jej lieky obmedzili aby sa zacala preberat,ale stale je slaba a ako by sa nepreberala...je to normalne???Doktorka povedala ze kje to koli tomu ze nebola okyslicena,preberie sa???Nemate skusenost??

anjelicek26
20. jún 2013

@saski66 - velmi ma mrzi, co sa malinkej stalo, ale tu je na rade lekar, aby ti vsetko vysvetlil, ten jej stav je urcite vazny a podla mna ti tu nikto spravnu odpoved neda. Nasledky mozu byt, ale aj nemusia, deti sa vedia uzasne regenerovat. Skus byt co najviac pri nej, ona ta citi. Drzim palceky a prajem malej vela vela zdravicka.

aristka
20. jún 2013

treba dať tomu čas,sama sa nadýchla ,určite je podali pomoc a bola zaintubovaná a podávaný kyslík a tých pár chvíľ čo mala o2 nizke sa môže prejaviť aj nemusí,jej sa tie synapsy ešte len spájajú ,takže ti ani nikto nepovie čo to môže obnášať,ale celkovo detičky po týchto pôrodoch sa hovorí ,že sú frontálne,niečím sa odlišujú ,vydrž komunikuj s ňou čo najviac ,naštuduj si niečo o bazálnej stimulácii ,tj hladkej ju od chrbátika smerom von,nožičky od bedrových kĺbikov smerom k prštekom ,ručičky od pliecka smerom k prštekom ,tváričku od briadky ku vláskom a hladkaj a rozprávaj sa s ňou ,spievaj jej ,hovor jej čo si jej hovorila v brušku a hlavne vydrž....

ekinkala
20. jún 2013

mozem ti povedat len tolko ze prajem tvojej malinkej len to najlepsie a budte silne obe a verim ze to zvladnete a vsetko bude ok

sedmokravka
20. jún 2013

@saski66 volaj ju stale bud pri nej ze ju potrebujete, ziadne hadky ci stres to vsetko velmi novorodenec citi. Musi citit ze sa ma prebrat a chciet byt s vami. Deti su zazrak a ich telo tiez. Lekarov pocuvaj napoly, ziadne prognozy nepocuvaj. Vsetko sa len tvori, odpprucam neockovat ak sa da vybavit. Drzim palce ukazuj jej hovor aky svet ju tu caka

lauricka
20. jún 2013

takto skoro pri novorodencovi Ti to nikto nepovie, ale ver tomu, ze u novorodencov sa zazraky deju, ona mozno len potrebuje cas sa dat dokopy. Kamoska mala podobny problem, mala sa nadychla plodovej vody pri sekcii a tusim az dva tyzdne bola akoby v kome, ale prebrala sa a zatial sa javi normalne. Sice je fyzicky trosicku slabsia, dlhsie jej trvalo sa rozhybat, ale to nic, cvicili s nou a tak. A aj ked ma 1,5 roka, ani v tomto veku stale nevedia, ci ten zaciatok nechal alebo nenechal do buducna nasledky. Vsetko ukaze cas. Takze vobec neries, co bude, ries, co je teraz. Proste bud tam, stimuluj ho, rozpravaj, presne, ako povedali baby, klokankujte, ked uz to pojde, to je jedno. Odsavaj jej mlieko a nos do porodnice a ostatne pride casom.