Ahojte dnes mali v skolke logopeda a mojej dcére určil že je problém hlásky: r, ď, ť, č, š, ž
Ako veľmi je to zlé???
Ze povie datelinka a nie ďatelinka som ako problém nevidela, prišlo mi to detske
Aký je postup keď sa objednáme, vôbec netuším
Vďaka!
Jazyk je sval a pokiaľ sa nesprávne používa, tak ovplyvňuje aj funkciu okolia - dýchanie, prehĺtanie... Môže to poznačiť zdravie človeka na celý život.
Mne napríklad pri návšteve s dcérou povedala logopedička, že mám lenivý jazyk (nedostatočne silný v strede) a naozaj nedokážem pri pití potichu prehĺtať, v noci chrápem v akejkoľvek polohe, problémy s trávením...
zalezi pd veku dietata ak ma 4r je to normalne deti casto v tomto veku nevedia dat sikavky R nastupuje okolo 5-6r. treba logo a trenovat
Koľko má rokov?
Áno je to problém a čím skôr sa odstráni tak je to super. Bohužiaľ dostať sa k legopédovi (a teda dobrému logopédovi) je asi už nemožné 😔 rok obvolavam rôzne ambulancie a všetko plné. stihli sme našu logopedicku len 2x a išla na dôchodok. Ambulanciu prebrala jej vnučka, ktorá do 2 mesiacov ostala na PN kvôli rizikovému tehotenstvu a už sa nedokážeme nikde dostať (Žilina a okolie).
Och no to sa tak dlho čaká?
Ma 4 roky a 5 mesiacov
A to mala oneskorený vývin reči
My sme čakali na prvý termín pol roka teraz chodíme raz za 2 mesiace keďže je tu jedna logo v meste ...moja sa už rok učí L...pri logo ju ako-tak povie aj prečíta no v reči pri bežnom používaní vôbec...R sa napríklad naučila hneď v ten deň ráno sme boli pri logo večer ho už vedela to L neviem či bude dakedy vyslovovať 🤦
pediater ti dá výmenný lístok na logopédiu a objednáš sa k logopedičke a tá ti dá volný termín.....čakacie doby na prvý termín sú dlhé, lebo v podstate mesiac čo mesiac chodia na logopédiu rovnakí pacienti....čiže ak niekto vypadne, dá vám volný termín, potom chodíš každé 3-4týždne....samozrejme gro robíš doma s dieťaťom ty, logopedička ti len povie čo a ako trénovať....