Dali ste dieťa do jaslí len dočasne?

nikinka72
16. júl 2013

Dobrý deň,

mám otázku na mamičky ktoré majú s takýmto niečim skusenosť. Čakame druhe babo, teda som len v prvom trimestri a pracujem na polovicny uvazok, kedze ale potrebujem poriadnu matersku musim docasne aj na plny uvazok. Pre maleho sme nasli jasle ale mam strach ze ked sa mu tam zapaci a ja ho odtial zas o 7-8 mesiacov zoberiem tak mu bude smutno a bude sa doma nudit. Maly ma 1,5 roka. Nemate niekto podobnu skusenosť?

dakujem

zaneta123
16. júl 2013

@nikinka72 takúto skúsenosť nemám, ale neskúšala si porozmýšlať, že by malý plynulo prešiel z jaslí do škôlky? Môj malý je v jasliach presne od roka a 5 mesiacov (teraz v sept. tam bude rok) ale mám taký pocit, hoci tam chodí rád, že pokiaľ by sme ostali doma tak by mu to nevadilo, len čoho by som sa v tvojom prípade bála je to, že skôr by sa doma nudil, nakoľko ty sa budeš potrebovať venovať druhému dieťatku. (vychádzam z vlastnej skúsenosti- dve deti a rozdiel medzi nimi skoro presne na chlp dva roky)

tova
17. júl 2013

ja by som radsej nasala opatrovatelku ktora by chodila k nemu domov, nemusis rano chystat do jasli, nebude casto chory aj potom ked sa druhe narodi v 3r. by som ho dala az do skolky.

nikinka72
autor
19. júl 2013

@zaneta123 No ja by som ho rada nechala v jasliach, ale kedze mi zoberu prispevok a budem mat len matersku, akosik ich nebuda z coho platit, to by bolo uplne idealne riesenie
@tova opatrovatelka nebude pre neho velmi dobry napad, ma rad deti a vela ludi okolo seba, s opatrovatelkou sa bude nudit, kvoli tomuto mam strach ake to bude ked ho odtial zoberiem a preto som chcela vediet ci ma niekto konkretnu skusenost. S tymi chorobami ratame, nic ine nam neostava.

tova
19. júl 2013

@nikinka72 1.5r. dieta sa nemoze nudit.. su aj detske ihriska, aktivity, kruzky pre deti s rodicom/opatrovatelkou, takemu malemu decku uplne staci 1-2 krat aktivita do tyzdna s detmi. Ked naozaj myslis ze musi ist do kolektivu tak potom ani neuvazuj ze po narodeni druheho ho nechas doma. 2.5r. dieta potrebuje kolektiv viac ako 1.5r. Alebo najdi nejaku zenu na materskej so svojim dietatom ktora by chodila k vama lebo ty nosila syna k nej, reps. striedali to a tak bude mat aj kamarata aj bude zvyknuty byt v domacom prostredi.

nikinka72
autor
20. júl 2013

@tova na detske ihriska aj medzi deti chodime, moja otazka sa skor tykala toho ze tam bude cely den s tymi detmi nielen dve hodiny na ihrisku doobeda a dve po obede, je to dost rozdiel. A ver mi 1,5 rocne dieta sa vie sakra nudit a to nielen moje. Nikdy sme nebolli doma cele dni alebo co ja to tiez nemam rada tiez musim byt medzi ludmi, ci prsi ci snezi proste von a hotovo.