Maminy, poradte, prosim! Rozhodujem sa, uvazujem, vypytujem sa kazdeho, ci sa da narocne dieta, ktore zaspalo za pomaly 10 mesiacov svojej existencie bez prsnika max 10 (asi omylom, nahodou alebo zasahom z hora), po dovrseni roka odstavit. Mlieko ako vyzivu nepotrebuje uz teraz, ale bez prsnika nezaspi cez den ani vecer. A co je horsie, spi hlbokym spankom 30 min a potom potrebuje dudlovat prsnik, aby spal dalej. Bez toho nespi, potom je umrncany kvoli nevyspatosti. Tak neviem, ci sa da taketo dieta cca o 3 mesiace (za ten cas sa uz moc nezmeni) odstavit???? Chcela by som, som toho nazoru, ze do roka staci kojit, nechcem, aby ma dudloval, kym pojde do skolky, ale co budem s nim robit???? Mozno od unavy z placu pri uspavani zaspi, ale co potom po prebudeni po 30 min???? Bude cele dni plakat od unavy, nevyspatosti... Mate niektora skusenosti s odstavenim takehoto babatka? Pisala som uz do skupiny narocnych deti, ale tam to stagnuje ☺ A oddalovat odstavenie o niekolko mesiacov nema zmysel, uz teraz ma tolko rozumu, ze si revom vydupe vsetko....
treba razny krok, troska drsnejsi ale nechat par noci len s otcom, bude revat ale pokial si sa rozhodla ze uz nechces kojit, ina moznost nie je....
U nas som sa snažila ist vztahovou výchovou, lenže ma 16mesiacov a je to presne to iste, čo mas doma. Je to o tebe a dieťati. Chcela som,aby sa mala odstavila sama,no je to malý zavislak. Takže ideme na ďalší krok a odstavim ako spomínala lucik194, zostane s otcom a ja pôjdem na par dni prec. U nas som vyskúšala kopec veci a nefungovalo nic. Takže pevne rozhodnutie a potom nervy prajem🙂
podla mna, zacni pomaly odstavovat a po par dnoch razny krok a koniec. hlavne uz ked to raz skusis nepovol! poslem ti dobru knihu na mail ak chces. ja som podla nej odnaucila maleho jest v noci a spat celu noc.
hlavne musis vydrzat ty ten plac okolo toho a rev...
@eribel Každé dieťa sa dá odstaviť, chce to len pevné nervy. Ideálne je, ked ti pomože manžel a dieťa bude spať s ním v izbe a ty niekde inde.
Mala som niečo podobné. 16 mesiacov kojenia a tiež zaspával len na prse a v noci aj 10x hore., Dlho som váhala, tak ako ty, ako to zvládneme.
Až prišiel deň,kde som povedala a dosť, najprv som stopla noc, ručal 5 noci, nosili sme na rukách, ale nepovolila som a na šiestu noc prespal celú noc, a odvtedy spáva ukážkovo. O dva týždne som stopla večerné kojenie, trochu pomrnčal a bolo. Odstavené, a dokonca začal piť mlieko s fľašky. Cumel nikdy nechcel tak som ho nenútila ( aspoň nemusím odúčať).
Kojila som 37 mesiacov, aj 10x za noc a jedny prázdniny, keď nebol mladší syn doma,som spávala v jeho izbe. Zo dňa na deň som s kojením sekla a bolo to úplne bez problémov.
Ja som kojila 18mesiacov, z toho 16mes.v noci aj cez den. V noci to bolo strasne. Kazdu hodku sme boli hore a prilepeny na prsniku. Bola som vycerpana, unavena a rozculena. Myslela som si, ze budem kojit do 18 rokov. Tak som si raz povedala, ze dost. Jednoducho som v noci nedala prsnik. Plakal, skusala som caj. Trvalo to 3 noci a potom dobre. A po 2 mesiacoch som odstavila aj cez den, pretoze mi dohryzol bradavku a nedalo sa. Zazrakom vsetko pochopil. Potom pil mlieko na veceru z flasky, ale kedze beznu nepoznal, tak z Jupikovej. Ale ani to netrvalo dlho. A teraz ma 3 a spi sam v izbicke a vsetci sme spokojni. Musis iba vydrzat a verit, ze to zvladne, aj dieta aj ty. Drzim palce 🙂
@eribel viem čo je mať náročné dieťa ktoré ma potrebuje 23 hodín denne, spí na ciciku jak vytiahnem plač v 5 tich mesiacoch asi dva týždne zaspavalala sama predtým len na fit lopte a teraz má 10m a zaspí len na ciciku cez deň si pospim s ňou večer hrôza vkuse sa budí v noci keď 4 krát je to skvelá noc. Ale verím že je to obdobie že proste teraz ma potrebuje a cíti že ma to rozčuľuje som nervózna o to viac je aj ona. Skúšala som jej nedať bol to neskutočný plač to nie že 15minut to pol hodina aj hodina vkuse a potom to ukludnovanie nemalo konca
Ja som mala malu na noc pri sebe, takze ja som sa vyspala a ona sa obsluzila. Kojila som skoro do troch rokov, ae od cca 2 som to postupne oddalovala, takze ku koncu mozno raz denne, pripadne obden a potom to proste skoncilo, bez revov a plnych prs. Spatne by som to urobila rovnako, teraz ma 5 a mysli si ze deti piju mlieko z flasky 😅
@lucik194 ale je...ja som si tiez myslela,ze malu neodstavim,lebo zaspavala len na prsniku ale odstavila som bez problemov a bez placu..s pomocou homeopatik..uz jej nechutilo a bolo...
@laurinka_21 prosím ťa aké homeopatika si mala ?
@evittam @dominika6 no aby.mozno sa vam hovori.ked vam deti spali ako dudky.ale ja sama mam dieta kt sa presne ako pise @eribel po 30min zobudi.ale mojmu ani dudlovanie nezabera.cize odznova uspacat.vatsinou uz potom na rukach a byt s nim pokial sa nevyspi...Eribel..ma to na svedomi este nevyxteta CNS..kym ten spanok bude poriadny.to sa tak upravi az po roku...a samozrejme faxy spanku u dietata su ine,maju viac tej lahsej,snivajycej fazy ako tej tvrdej...co uz.len vydrzat.kym budu vediet sami poriadne spat.
jejejej, zase dalsia tema o odstaveni "narocneho dietata". dieta narocne pri narodeni nie. to si len mamicky vytvoria narocne dieta tymi uzasnymi navykmi uspavat na rukach, nacucnute... zase sa budem opakovat ako v dalsich tomu podobnych temach - ano, je to krasne, kym je to male 3 4 kilove babatko... ale to babatko rastie a teda natriasat neskor aj niekolko hodin 7 8 a viac kilove dieta, no dakujem pekne... som velmi rada, za to, ze som racionalne uvazujuca a ze som svojmu dietatu nevytvorila tieto narocne navyky... vecer sme ju okupali, nakojila som ju, nechala odgrgnut, pomaznala trochu a sup do postielky a spat... a cuduj sa svete, nie je nijako postihnuta tym, ze zaspavala sama vo vlastnej postielke, bezo mna ako cumla... a teraz po druhom porode budem postupovat rovnako...
@maajushka predpokladam, ze viem, ktoru knihu chces poslat. podla mna by ju mali davat spolu s tehu knizkou, aby si buduce mamicky uvedomili uz dopredu, co vsetko tym mozu sposobit...
👏👍
@guiseppinka Presne tak.
@guiseppinka Ale pozor, to tu budeme za chvilu za "krkavcie matere" ak dieta s nami nespava minimálne do 5rokov a viac, nenosis ho ako kojenca naha po byte telo na telo a najlepsie s prsnikom v puse, nedojcis ho minimalne do 3rokov,....-proste je to "chuda" 😁😎😉
@evittam no to pises,keby nespali.ked nespia si na nevydrzanie a ten rev...to neplati na kazde dieta,nechaj vyrevat,zaspi.no nezaspi,este je viacej urevane az omodrie...ako pisem,nie kazde dieta ma rovnako vyzretu CNS.mojej sestre pospala v kociku 5h v kusr ja o to mozem snivat,mne sa pernamentne budi aj v kociku fakt po 30min a je nervne,lebo chce spat dalej ale samo nedokaze...
@guiseppinka uplny suhlas. Od prvho do posledneho pismena
@ciernypes Ja nikde nepisem o nejakom vyrevani, takže mi nepodsuvaj co nepisem. Svoj nazor som uz napisala. Nie som a nikdy som nebola "otrokom" svojich deti. 😉 Ale každý nech si robi po svojom. Ziadny extrem nie je dobry ale niektore tie rady tu na MK vedia pekne zdvihnúť tlak a teraz uz len pobaviť-hlavne také ake som napisala vyssie.😉 Ale ja sa uz len naozaj bavím. Ešteže som vynosila, odrodila a oddojcila dve deti aj bez MK.
@guiseppinka ty si asi nemala drazdive dieta .tvoje deti spali ako dudky aj 3hodiny.no nie je dieta ako diets a nema to nic spolocne s vychovou..mne dalu moju malu v porodnici po narodeni hned.vsetky deti krasne spali a boli kludne.ta moja nezazmurila oko ako dnove dieta od 10r co mi ju dali do 18.30!!!!! A nespala dobre od narodenia ale to by si musela zazit take dieta aby si mohla o tom nieco vediet...neboj ja nem problem ju nechat vyrevat ale je to este horsie a aj tak nezaspu.cize zla rada..pri drazdivych detoch fakt len vyckat pokym nedozreje CNS a to byva az po roku.
@guiseppinka prepac ale verim,zeteraz sa ti narodi take drazdicejsie dieta:-*
@evittam ty urcite aj bez internetu🙂 ale v tomto .kto nezazil.tak nevie.niektore deti spia aj 3h v kuse.niektore ledva 30min a ked mas take nespave dieta.tak urobis vsetko pre to,aby spalo.ver mi.inak je to dieta na nevydrzanie.umrncane,urevane.my sa takto trapime uz 6m so spankom.mne by ani dudlovanie nevadilo kebyze pri tom zaspi ale na moju uz .zialbohu ani to nepomaha...pekny den,viem ze k tonu uz nemas co dodat.
@ciernypes
nie nespali mi ako dudky..ale som nebola ich otrokom zakaždým ked pomrnčali ,ani na rukách som ich nenosila do bezvedomia a ani cumel si zo mňa nerobili,čuduj sa svete ani internet nebol...
tak sa tu neobhajujte každou somarinou nejakou novovyvinutou vymyslenou ,,diagnozou,,
dáte tomu nálepku,založíte skupinu vo velkom a ešte im aj určite diagnozu čím masírujete mozog ostatným ktoré tomu uveria..
🙂
@guiseppinka niečo na tom bude ale neplatí to pri všetkých deťoch ja som s malou 5 tyzdnovou skončila v nemocnici odvtedy som ju nosila,hopkala na lopte a podobne kto si neprežije nepochopí mám nervy aj ja keď ju hodinu uspavam a neskutočne sa teším keď zaspi za 5 minút
@eribel ten pojem ,,náročné dieťa,,je nejaká novodobá diagnoza či čo?
akože ked si z teba robí cumeľ tak asi nepotrebuje aby tieklo mlieko potokom ale iba dudlať..a to môže aj cumel alebo hold nič..
potrvá to deň dva tri a bude pokoj..
jediné kto to nezvláda je mama..a zas povolí