Cumlík Curaprox

rafaelsanti
8. nov 2017

Dobry den prajem.Chcela by som sa opytat,ci nemate niekto skusenost s CURAPROX cumlikom?Dcerka ma 7mesiacov a uplne odmieta cumlik uz vyse dvoch mesiacov.Z jednej strany je to super,ale nedokaze s inym zaspinkat ako so mnou,ani v kociku vobec nespi..zaspava iba na prsku.Mne to aj vyhovuje,ale manzel s nou ani na prechadzku nemoze ist iba ked je cerstvo vyspinkana.

lalai
8. nov 2017

Ahoj skus sa opytat tu takto skupinka je venovana zubkam a Curaproxu https://www.modrykonik.sk/group/9719/

rafaelsanti
autor
8. nov 2017

@lalai super dakujem pekne🙂

luba41
8. nov 2017

Ved si nekaz dojčenie cumlíkom..takisto načo si vyrábať neskoršie problemy so zúbkami..tak nech chodí manžel len ked je vyspinká..ved teraz može už sedieť v kočíku..

rafaelsanti
autor
8. nov 2017

@luba41 to naozaj nechcem,mam v plane dojcit dlho🙂Ale niekedy by nebolo odveci pospinkat si aj v kociku..kym bolo teplo tak som ju dojcila hocikde ale teraz je uz zima vonku.Zatial len zvazujem.

luba41
8. nov 2017

@rafaelsanti a čo tak nosič? manžel by nechcel nosiť?-pri tom by zaspala aj bez prsníka..alebo moja zaspávala najedená posediačky v kočíku / lebo samozrejme nechcela ležať/ a potom som ju sklopila do spacej polohy..

lalai
8. nov 2017

@rafaelsanti nie je zakon ze cumlik pokazi kojenie moji mali obaja cumliky na spanie a kojila som starsieho 15mes a mladsiu 18mes.

rafaelsanti
autor
8. nov 2017

@luba41 ja nosim od narodenia,ale on nieje teb typ.

luba41
8. nov 2017

@rafaelsanti tak potom tá druhá verzia -"uvoziť" po sediačky k spánku..🙂

sense
8. nov 2017

Ak je zvyknuta na prso, curaprox cumlik zrejme chciet nebude.... nasa mala sice dudel znacky bibi formu ceresne ako byvali kedysi tie komunisticke, ked jej zacalo zubky vytlacat vpred a to ho mala len na spanie, tak sme presli na curaprox a ho nechcela...takze u nas skoda penazi i kef neskor ked jej sli zadne stolickt tak to mala ako hryzatko...

eribel
8. nov 2017

@rafaelsanti To si potom stastna zienka, ak ti nevadi, ze zaspinka iba na prsniku..... ked si spomeniem, v 7. mesiaci to este nevadilo ani mne, uzivala som si chvilky kludu, ked som konecne po pol roku pochopila preco nevie spat dlhsie ako 20 min....potreboval ma citit, so mnou spal aj 3 h.....negativne je vsak to, ze to trva dodnes a to mame uz vyse 13 mesiacov.....a aj u nas sa to potvrdzuje, ze po roku je to skor na skodu, lebo mame coraz horsie noci....do toho roka este v pohode, ale teraz som uz ozaj vycerpana.....mam pocit, ze je v noci hore furt, kazdych 10 min, musim si ho pritiahnut, aby spal dalej.....nezaspi inak ako na prsniku....strasne rada by som ho odstavila, zle mam nocne mory z toho revu, co nas caka.....ale pohar sa naplna, uz dlho nezvladnem.....caka vlastne len kvoli mamzelovi a hlavne nasej skolkarke na nejaky "vhodny" cas, lebo tiez sa nevyspia pri odstavovani.....pisem preto, aby si zvazila, ci nechces skusit inak uspavat, kym nie je neskoro....teda ak ti nebude vadit, ze bude na prsniku zaspavat do 3 rokov....

luba41
8. nov 2017

@eribel ono medzi cca 12-18 mesiacom normálne bývajú takéto vývinové obdobia /ale zase nie byť každých 20min hore/- dieťa sa potrebuje uistiť , že nie je samé, že je matka pri nom- ale teda ak dojčíš aj cez den často..ak nie, tak potom takéto nočné budenie je najčastejšie zase len odozvou na znížený počet denných dojčení--len pre info..

eribel
8. nov 2017

@luba41cez den nedojcim vobec, iba na obedny spanok....ale on v noci ani nepije, iba sa prisaje, trochu dudluje, odvrati sa a spi....mozno raz/dva razy citim, ze ozaj taha, pije, inak iba kvoli psychike :(

luba41
8. nov 2017

@eribel to budenie je odozva na denné nedojčenie...tak už len s tým seknuť alebo ešte chvilu vydržať..

hettinka
8. nov 2017

@rafaelsanti môj syn bol nedojceny a kočíku nespal nikdy, tiež sa musel vyspať v postieľke a potom sme šli von. Dcéra do 2 rokov zaspala zasa cez deň len v kočíku. Ja by dom to tragicky nevidela, že v kočíku nechce spat.

rafaelsanti
autor
8. nov 2017

@luba41 ano,len ona zacne plakať ked pride cas spanku a nedostane prsko🙂

rafaelsanti
autor
8. nov 2017

@eribel
No teraz si to uzivam,ale presne toho sa obavam,co sama opisujes..dokonca som si ju uz prestahovala tak neoficiálne do nasej postele..V noci si len cucne a spinka dalej.Situacia je taka,ze a nou zboznujem spat,ale bojim sa aby sa mi to "nevypomstilo"casom.

rafaelsanti
autor
8. nov 2017

Inak dojcim kedykolvek aj cez den,ved je este malinka.

malasandrika
8. nov 2017

@rafaelsanti prežívam to, čo Ty. Malá má 11 mesiacov, cca v 6. mesiaci som začala šatkovať a odvtedy nechce cumel. Tešila som sa, ale noci začali byť masaker. Jasné, spí so mnou, lebo som bola lenivá ju vyberať z postielky, keďže dojčím. Nevyspala som sa už skoro rok, o mesiac som chcela odstaviť, ale stále sa k tomu nemám, lebo netuším ako budem uspávať 😄😄

rafaelsanti
autor
8. nov 2017

@malasandrika 😂😂ano aj moja lenivost tu hra urcitu rolu..😂Ale mam rada rana ked sa spolu budime..Lenze predtym sa budila raz,najedla sa a spala do rana a teraz aj trikrat za noc.A uspavam aj cez den na prsku(3x spinka).Ale kym mala cumlik bezne uspaval aj manzel,ci svokra..teraz hneď krici mama🙂

malasandrika
8. nov 2017

@rafaelsanti no moja je od začiatku nespavec, cca od 5. mesiaca spí 1x denne, výnimočne 2x. Ja tie rána milujem, manžel tiež, lebo malá ho vždy budí, ale on sám na mne vidí, že tie noci už nie sú ok, niekedy je prisatá aj pol noci a s revom sa dožaduje prsníka.

rafaelsanti
autor
8. nov 2017

@malasandrika nastastie aj moj manzel lubi ked spime spolu a takisto ho rano mala budi.Prikotula sa a tapka ho🙂Nasa neplace len sa pmrvi a otvara ústa ako vtacatko a hlada prsko.JA zas rychlo zareagujem lebo vtedy sa nepribudi a spinka dalej.

malasandrika
8. nov 2017

@rafaelsanti tak to bolo aj u nás, ale žiaľ zhoršilo sa to. Našťastie príkrmy je pekne, tak uvidím, či sa odhodlám odstaviť

rafaelsanti
autor
8. nov 2017

@malasandrika preto by nebolo odveci keby aspon obcas zaspala s cumlikom..Drzim palce🙂

malasandrika
8. nov 2017

@rafaelsanti presne tak, ešte vyskúšam suavinex a curaprox, snáď konečne jeden bude mať úspech 😄 aj Tebe držím palce 😊

oskvarka
8. nov 2017

@rafaelsanti netreba mozno odstavit uplne ja som vecer aj pred dennym spankom uspavala stale na prse prveho upllne rovnako sme na tom boli ale noc si prevzal tato a vymyslal co sa dalo spieval nosil ale pri prvom sme mali stastie lebo to rychlo pochopil a zaspinkal po tyzdni sa uz v noci nebudil a aj na to zaspatie v kociku sa naucil nejako postupne ze nie vzdy ho bolo treba kojit do umretia ale vecer napriklad nic ine nefungovalo hadam aj do 3 rokov :D ale najhorsie som ja vnimala tie noci lebo ono sa to fakt casom zhorsuje tie ich spekulacie takze som neodstavila ale v noci sa uz nebudil... ale napriklad druhemu to trvalo 3 mesiace este teraz sa obcas v noci zobudi a strajkuje ale prso uz nepyta ten sa zase pri tomto odstavil sam ale to bude asi tym ze on prave ze cez den spaval len v kociary aj sa tak uspaval tak to prso bolo pre neho niecim inym... ako nemal v noci tak uz ani cez den nepytal...
ale to mate este asi skoro inak v 7 mesiacoch este ani moj nevedel spat v kociku... treba to skusat casom sa to nauci podla mna, aj ked kazde dietko je ine no .. asi sa na nic netreba spoliehat 🙂 ale nasmu prvorodenemu nespavcovi tomu to trvalooo ten nevedel spat nijak :D do pol roka len na prse ale pricucnuty nie ze uspim na prse a spi :D som precitala 20 knih pri nom...

eribel
8. nov 2017

@rafaelsanti Ojojoj, ake zname....tak nie sme v tom sami.....tiez neskutocne place maly, ked potrebuje spat a z nejakeho dovodu si s nim ihned nemozem ist lahnut.....hlavne ked je uz cas spanku a na nieco sa nahneva, nieco mu nedovolim, tak vrieska, kym si nelahneme.....a vtedy myslim len na to, co s nim v takychto situaciach budem robit, ked prestanem kojit......tak aj preto neprestavam....a potom som v noci na seba nahnevana 🙂 ....a tak dokola 🙂

eribel
8. nov 2017

@rafaelsanti Do roka som kojila cez den vela aj ja.....potom som postupne prestala, lebo odmietal prikrmy (odkedy nekojim cez den, papa fajn) a chcela som si ulahcit odstavovanie aspon takto (zatial zbytocne, ale aspon sa naucil jest a pit aj ine ako MM).

eribel
8. nov 2017

@malasandrika Vitaj v klube 🙂))) Ak nieco zarucene vymyslis, nezabudni na mna,pls 🙂

rafaelsanti
autor
9. nov 2017

@oskvarka ja praveze vobec nechcem malu odstavit🙂Len vyriesit nejako,aby zaspala aj bez prska.Pred mesiacom a pol este nebol problem,stacilo si k nej lahnut,drzat za rucku a zaspala krasne.Ale potom trosku nachladla tak bola furt na prsku a pokazilo na to zaspavanie..

rafaelsanti
autor
9. nov 2017

@eribel ja si to kojenie neviem vynachvalit,je to liek na vsetko.Mala je spokojna,nieje uplakana a ked je nespokojna prsko vsetko vyriesi.Len som si pokazila to uspavanie lebo ked pride "cas"ako aj ty pises tak len mama..a dalo by sa aj odnaucit..ale nechat ju vyplakat sa pred spankom,to nieje moj vychovny styl a popravde takto zaspi za par minut..takze ani tak dobre ani tak😂😂😂