Cudzie dieťa - hranice

16. júl 2024

Ahojte. Viete mi niekto prosim.poradit..cestujeme s dietatom, ktore nie je nase. Tlaciva-suhlasy mam zo stranky minzv, viem, ze to treba zaniest notarovi. Otazka znie, da sa toto overenie, resp. plati aj ked to overia na matrike? Viem, ze nejake dokumenty sa daju overit aj na matrike, len neviem ako je to s tymto..berie sa to ako u notara? Vobec netusim, tak budem rada za skusenost. Dakujem

anesim
16. júl 2024

Davala som potvrdzovat niekolkokrat, ale len u notara. Na matrike v anj nepotvrdia, teda aspon u nas.

patka06
16. júl 2024

Matrika zo zákona nemá právomoc overiť podpis na dokumente, ktorý má byť použitý v zahraničí.Podpis na splnomcnení musí byť overený u notára

romanovaz
16. júl 2024

Ja som overovala na matrike (2x) a nemali s tym najmensi problem a tak isto ani na letisku,takze za mna staci aj na matrike.Len pre info,asi 6x co som mala to tlacivo ho len 1x vyzadovali na letisku,inak vobec

autor
16. júl 2024

@romanovaz pojdeme autom, ale to je asi jedno

andrea_82
16. júl 2024

U nas na matrike maju oznam, ze neoveruju dokumenty, ktore budu pouzite v zahranici. A uz vobec nie v cudzom jazyku.

marca12
16. júl 2024

Ako ktora matrika. Niekde overia,niekde nie. Musis len zavolat na konkretnu matriku,ci overuju aj v anglickom jazyku.

autor
16. júl 2024

@marca12 cize ked mi dana matrika bude schopna potvrdit v anglictine, tak potom budem mat dokumenty platne? Nebude v zahranici vadit, ze to nie je od notara? Dakujem

marca12
16. júl 2024

Nemalo by to vadit.

ivuska027
16. júl 2024

Na matrike overuju podpis, nie obsah dokumentu.