Ahojte. Viete mi niekto prosim.poradit..cestujeme s dietatom, ktore nie je nase. Tlaciva-suhlasy mam zo stranky minzv, viem, ze to treba zaniest notarovi. Otazka znie, da sa toto overenie, resp. plati aj ked to overia na matrike? Viem, ze nejake dokumenty sa daju overit aj na matrike, len neviem ako je to s tymto..berie sa to ako u notara? Vobec netusim, tak budem rada za skusenost. Dakujem
Matrika zo zákona nemá právomoc overiť podpis na dokumente, ktorý má byť použitý v zahraničí.Podpis na splnomcnení musí byť overený u notára
Ja som overovala na matrike (2x) a nemali s tym najmensi problem a tak isto ani na letisku,takze za mna staci aj na matrike.Len pre info,asi 6x co som mala to tlacivo ho len 1x vyzadovali na letisku,inak vobec
@romanovaz pojdeme autom, ale to je asi jedno
U nas na matrike maju oznam, ze neoveruju dokumenty, ktore budu pouzite v zahranici. A uz vobec nie v cudzom jazyku.
Ako ktora matrika. Niekde overia,niekde nie. Musis len zavolat na konkretnu matriku,ci overuju aj v anglickom jazyku.
@marca12 cize ked mi dana matrika bude schopna potvrdit v anglictine, tak potom budem mat dokumenty platne? Nebude v zahranici vadit, ze to nie je od notara? Dakujem
Nemalo by to vadit.
Na matrike overuju podpis, nie obsah dokumentu.
Davala som potvrdzovat niekolkokrat, ale len u notara. Na matrike v anj nepotvrdia, teda aspon u nas.