Neviem si to vysvetliť, ale náš malinký v noci vydáva čudné zvuky, ako keby si hundral, sem tam chrchle, mlaská ... len je zvláštne že cez deň keď spinká alebo zaspáva, tak som to nespozorovala, len v noci. Nerobia to vaše detičky? Bo som si už myslela, či sa mu zle nedýcha, alebo nie je choručký, už ma všeličo napadá.
ja si pamätam, ze moj maly tiez vydaval v noci cudne zvuky, asi je to normalne a robi to kazde babo. Tak neboj, nic hrozne to nie je. Ale vobec neviem, kedy to prestal robit, tusim sa to do 3 mesiacov upravilo.
aj moj tak akoby chrcal, ze som si myslela ze ma zanesene priedusky alebo co, ale je to normis...
to ste ma upokojili
Aj ten moj si v noci sem tam vrka a chrka. Asi sa mu nieco pekne sniva. vtedy ho len tisko sledujem a usmievam sa 🙂
ahoj,
aj nas maly doslova kazdu noc aj dve hodiny chrochtal,echkal a tak pod.aj mu akoby prebublavalo v nose,bol nekludny, aj ked on zrejme spinkal, mal zatvorene ocka.Nakoniec sme zistili,ze ma skryty reflux,jemu sa vracalo mliecko,drazdilo ho to.Tak sme zacali davat Gastrocynesine-homeopatika a do 12 hod.bol klud.Teraz, ked to zacne robit, len ho dvihnem, on si este raz odrgne a je klud a tichucko.Ale nemusi to mat aj tvoj maly.Robil to aj starsi syn, asi do 4 mesiacov a on reflux nemal. Myslim, ze je to normalne.
monika, aj nas to robil, zacal o polnoci a skoncil az rano ked sa zobudil. mala som pocit, ze vobec nespi, ked som nanho zasvietila, pekne spinkal. Mal tiez reflux, pravidelne aj grckal zo spanku, tiez som ho v noci x krat natriasala kym si grgol. Postupne sa to zlepsovalo, ked mal asi 2 mesiace tak to uz nerobil vobec 🙂
holky podľa toho čo som našla, príznaky refluxu - no teda neviem, náš davidko sem tam čká aj má chriútľavý hlasm ale to ozaj len občas ... to že má vaše mimčo reflux ste isúdili podľa tých príznakov, či doktorka vám to povedala
PRÍZNAKY GER
- opakované vracanie a návrat obsahu žalúdka do úst,
- dráždivosť dieťaťa a nepokojný spánok(niekedy môže byť príčinou aj kolika),
- neprospievanie(v dôsledku nízkeho kalorického prísunu),
-opakované obštrukčné bronchitídy (tiež otitídy),
- čkanie, zachrípnuty hlas,
- plač počas jedla, po jedle,
- krátke papanie alebo častejšie papanie,
- kyslý zápach z úst,
- krátky spánok,
- počas jedenia dieťa vypína chrbátik, odtíska sa od prsníka,
- prehĺtanie naprázdno.
monika, moj tie prve mesiace doslova prereval, stale sme ho museli mat narukach, grckal tak, ze som ho ani nestihla zdvihnut od prsnika, ked spal hodinu v kuse cez den tak sme oslavovali 🙂 potvrdilo nam to sono
moj maly ma tiez reflux, po papani vzdy hrozne reval a nijako som ho nevedela utisit, kym sa poriadne nevygrgal a samozrejme, ze vzdy aj grcal. A presne, ako sa pise v tych priznakoch, pocas kojenia sa strasne prehybal ako luk, odtahoval sa od prsnika a potom sa zase pricucol, vobec som vtedy nechapala, co robi. Grcka doteraz, ale uz je to v pohode. Monika, nam velmi pomohol nutriton, na odporucenie lekarky som mu ho pridavala striekackou pocas kojenia tak, ze popri prsniku som mu vopchala do pusy aj striekacku (v navode sa pise, ze to treba davat lyzickou, ale to bol este horsi plac). Odvtedy my uz tolko neplakal a bolo to coraz lepsie.
moja tiez blaboce zo sna ja vtedy hovorim ze sa rozprava s anjelikom. 😉 je to tak rozkosne ked sa na to zobudim v noci a ona si blaboce a tak krasne sa pri tom este smeje