Čo všetko vedia a ako sa správajú vaše 8 mesačné bábätká?

sonicika
21. mar 2015

moj sedi ale este pada, pretaca sa ako sud :D ale vobec neblaboce mama tata baba a vie zatapuskat nic ine a neplazi sa .. a stale este mava ruckami ked je na chrbatiku aj vase? ten pohyb kt. nazyvaju ze akoby videl anjelov ... piste hocico detaily o nich a tak

prasiatko30
21. mar 2015

Moje vo 8 m vedeli uz malu nasibilku a na pockanie ti povedali hlavnr mesto statov EU ostatne kontinenty sa este len ucili, samozrejme hrali golf a tenis a tancovalli balet ?????? No co asi tak vie 8m dieta ako byt zlate a sympaticke???? Tes sa z kazdeho jeho usmevu a neporovnavaj s ostatnymi pokial ti pediater povedal ze je vyvojovo v poriadku tak sa ani netreba stresovat z toho co uz vie susedovie dieta ani sa netreba chvalit uzivaj si dietata a hotovo

jadeka
21. mar 2015

Kazde dietatko je ine,moj mamy ma 8mes.,sam sedi,pretaca sa,postavi sa v postielke hovori tatata a mam,vie dat pusinku,tapuškat a urobit baram buc,plus este len tak blaboce,no mam tri deticky a kazde vedelo nieco ine a nieco skor,nieco neskor...

petkasestka7
21. mar 2015

moj vie tiez sediet,vstavat a vratili sme sa k staremu "a giiii" 😀 neni ani mama ani tata zatial co ostatne vedia-nestresujem..verim,ze kazde je v niecom vynimocne!moj je po motorickej stranke ine zas recovo atd..neriesim-milujem 😉

siska53
21. mar 2015

Ako pisu. Kazde dieta je ine. Daktore v tom veku uz stoja,ine sa len pretacaju,dalsie sa plazia,ine stvornozkuju.
Zbytocne to budes tu porovnavat. Ak sa ti nieco nezda,opytaj sa pediatricky.
Jedno moje dieta v tom veku sa plazilo uz pred 6.m.zacalo, a sedelo po 7.m, druhe sa len naucilo pretacat v tom case po 7.m. Obe deti su v poriadku po motorickej stranke uplne ok. Jedno vedelo povedat gi,dalsie len vyskalo. Hovorit vedia obe.
Ak ti to na nieco pomohlo,do nejakej statistiky,tak si to tam uved.

nice202
21. mar 2015

@prasiatko30 super koment 😀 😀
ale k veci: neporovnavaj, naco? Chces, aby ti napisali, ze ake su ich deti sikovne a ty sa potom budes trapit a rozmyslat, preco tvoje dieta nevie to a to a ine uz ano? zbytocne....Ale pochvalim sa teda aj ja 😉 . Moja ma 7m a 2t. sadne si sama, postavi sa pri nabytku uplne sama, lozi ako o zivot, na psa hovori ee, ale tapuskat nevie 🙂

zamilion
21. mar 2015

Preteky?

lyzzy
21. mar 2015
rajna
26. apr 2015

no tak moja asi nevie dokopy nič ako tu tak čítam 😉 . len sa pretáča aj to len na bruško späť ani za pana. ked ju sadnem sedí. neplazí nelezie. blaboce ale určite nerozpráva 🙂 a vieme len buma buma a to trieska rukami 🙂
podotýkam je predčasne narodená o mesiac skor 😉
ale za to nám robí radosť aj ked nieje tabulková 😉 😉

tjaden
7. máj 2015

ahoj moja malá sedí ale padá vie sa postaviť ale to pri nej treba hliadkovať lebo sa vždy bolestivo strieska, sem tam na otázku aká si sa nabúvala? dala ruky hore ale som ju s tým často otravovala asi toho už mala dosť lebo s tým prestala :D sem tam zakýve a zaťapká ale podľa nálady, ak ju do toho niekto tlačí neurobí nič, vie sa pýtať na ruky vie dať ruku do rukáva, niekedy ma prekvapí takými blbosťami ako napr. vyzliekam ju a ona si začne trhať dole plienku akoby chcela ukázať že ešte toto, ale takéto veci to robí len sem-tam, Teraz si všímam, že si pamätá kde čo je lebo sa vracia na svoje obľúbené miesta aj ked nevidno čo tam je. Nebľaboce - kričí 😀 podporujem ju v tom, kričíme spolu šak čo nech je sranda, suseda stále vraví, že čo je tak ticho tak sa snažíme nech je nás počuť :D Ale netreba riešiť či je dieťa spomalené oproti iným alebo nie, to si len nervy budeš robiť, šak oni sa všetko naučia až budeš dieťa naháňať budeš aj ľutovať že už vie chodiť :D . Moja sestra do mňa stále rýpala, prečo moje malá ešte nevie toto a hento, ignorovala som ju. Malá sa postavila 2mes skôr ako sa 1x postavil synovec tak som hneď zavolala sestre aby som sa pochválila, nech už nerýpe a ona na to, že prečo ešte nechodí? ....Čokoľvek urobí aj tak bude pre ňu zaostalá, pre mňa za mňa nech sa naučí chodiť ako 2-ročná je mi to tak jedno šak je zdravá pekne papá viac mi netreba