Čo všetko vedeli vaše ročné deti?

8. sep 2024

Ahojte, rada by som sa spýtala,čo vedeli vaše detičky v roku. Myslím motoricky, aj ako sa hrali, ako boli na tom slovne resp. zvukovo, napodobňovanie činností, ukazovanie, porozumenie a či boli na vás nonstop zavesené.
Malému momentálne idú zúbky a teda je nervózny a nestále sa nám iba škrábe po nohách.
Primárne má ale šokoval dotazník u lekárky k 1. roku,kde teda toho nezvládame viac ako zvládame.
Ďakujem.

minenkak
8. sep 2024

Šoférovať,plávať,mala násobilka, všetky hlavné mestá,sorry jedno chodí,druhé len lozi,toto je taký vek,že všetko u každého decká je iné

nikoleta999
8. sep 2024

Preto sa na ten dotaznik treba vykaslat, lebo tieto porovnacky sú vlastne k nicomu ... Aky ma zmysel, ci to dieta vie v 12 mesiacoch alebo az 18 mesiacoch, ak nie je ziadny problem, tak dieta sa to nauci a je len otazka casu u ktoreho skôr, či neskôr ...

really8
8. sep 2024

8.9.2024 co vsetko dokazali vase rocne deticky?
9.9.2024 mam pocit ze moj syn je autista.

dskjhfdlkdjhl
8. sep 2024

No, nastastie sa nemusi vyplnat dotaznik, co vedia napr. 20-rocni😉

bublinka1426
8. sep 2024

z toho si NAOZAJ NIC NEROB. ani nasa a teraz je mega sikovna neporovnavaj a nedepkuj.

bubuzu
8. sep 2024

Ja mám práve ročnú, ale čo ti to pomôže...deti sú naozaj rôzne..moja už tri mesiace chodí, sedieť začala až po tom čo sa naučila chodiť a je vidieť, že to nie je dobre, jednu nôžku vykrúca dnu, ideme kvôli tomu na fyzio. Inak momentálne ju najviac baví vkladať. Kadečo kadekam. Má staršieho brata, to robí veľmi veľa. Pozoruje ho, ako sa hrá, skúša po ňom jazdiť s autíčkom, robí pritom brm brm. Napodobňuje keď sa smejeme, smeje sa s nami. Robí papa. Vie si nasadiť klobúčik na hlavu. Je už dlhšie sama, už aj lyžičku drží tak, aby sa jej z nej nevykydlo. Ale to preto, že je fakt jedák a chce to robiť sama. Nakŕmiť ju nemôžme, lebo sa hnevá, že chce ona. Na mačku povie či.. na práčku, že šť..(ako štik tlačítko). Inak žvatlá takéto to mama, mňam, mňam, tata... ale ešte to neberieme ako slovo, aj keď to používa len v konkrétnych situáciach. A teda, môj syn bol tiež taký rýchly, v 11 mesiacoch chodil, veľmi rýchlo sa naučil hovoriť a mal veľmi skoro veľmi bohatú slovnú zásobu, jemnú motoriku skvelú. Ale ja mám pocit, že takýto rýchly vývoj je aj niečomu na škodu,vidím na ňom, že má trochu ťahšie tie sociálne skills. Určite to je prepojené. Čiže neporovnavaj svoje dieťa a teš sa z každej chvíle, ono to strašne rýchlo utečie a potom ťa bude mrzieť, že si sa zbytočne zaoberali blbostami.

vkatush
8. sep 2024

My sme nikdy nedostali taký dotazník 🫤
By ma zaujímalo, ako vyzerá a ako sa líši na 1, 1,5, 2, 3 roky,....

Ono je to fajn možno informatívne pre teba, čo rozvíjať, ale nejak by som sa na to nefixovala, či vie dotazník na pol strany alebo len 3 bodíky.
My si tak len s kamoškami dávame echo, čo nového vieme v cca rovnakom veku a riešila by som možno len, keby to môj nevedel ani o polroka (čo je u nás skôr naopak, môj udáva normu a kamošky to učia ich deti 😂)

lucia13022023
8. sep 2024

V roku ešte nechodil, ale stal v priestore, štvornožkoval, sedel.. Vedel napodobniť zvuky zvierat a vedel dosť slov. Vedel si vypýtať jest, vodu, rozumel veľa veciam ze dones toto, podaj toto. Vedel kde ma oko, ucho, nos, pupok atď.. Uzakoval prstom v knihe.. Veľmi rad sa hral s loptami, kruhmi tske co sa dávajú na tyč, vkladal tvary do krabice. Nejedol sam. Mal silnú separacku, začal odmietať spánok na rukách a začal odmietať postieľku kvôli separacke. To sme nastatie vyriešili odstránením bočnice a postielku sme prirazili k postely. To si tak spájaam s jedným rokom.
Tie dotazníky sú orientačné, to, že tvoje dieťa nerobí všetko neznamená, že s ním niečo je. Deti sú rôzne. Ja som toto nikdy neriešila, jasne ze som si pozrela co by cca mal kedy vedieť, aby som niečo nezanedbala, ale keď nedával v pol roku papa tak som nestresovala.

miskamisiq
8. sep 2024

Mamička, dotazníky by som neriešila. Nepamätám si prvý rok ale pamätám si dotazník, ktorý bol medzi 15-18 mesiac. V 15tich nevedel ani polovicu a v 18tich strasne veľa už ovládal.
Pani predomnou písala, že jej dieťatko vedelo zvieratká a zvuky. Moje dieťa to nevedelo, lebo ho to vôbec nebavilo ale vedel rozoznať traktor, žeriav, autobus a vlak, čo ho baví doteraz a až neskôr sa naučil zvieratká a zvuky 🙂 vhadzovacky vôbec nerieši.
Znie to ako otrepana fráza ale je to čistá pravda. Každé dieťa zaujíma niečo iné, niečo sa naučí skôr a niečo neskôr ale príde k tomu.

danyelia
8. sep 2024

Vôbec si to nepamätám, resp. som toto nikdy neriešila a neporovnávala, čo už dieťa vie, načo?

rezanka73
8. sep 2024

Použiť euklidove vety