Ahojte. V septembri moj syncek nastupuje do skolky. Pomaly mu chcem nakupit veci co vsetko tam potrebuje.Poradite mi?
Typu pastelky, fixy, vykresy, kolko pyzamka dvoje na spinkanie? vrecko na prezuvky? Dakujem vopred za odpovede.
Do nasej skolky si dieta nepotrebuje nosit nic. Samozrejme veci na prezlecenie, pyzamo.. ale to su veci, ktore snad uz mas doma a nemusis kvoli skolke specialne dokupovat. Snad jedny extra prezuvky do skolky, ktore ma odlozene stale v skolke a nemusi ich vlacit v ziadnom vrecusku.
Na spotrebne veci (vykresy, hygienicke potreby, ... ) sa spytaj v skolke, co je potrebne doniest.
Nam pred nastupom dali zoznam... Ale zaklad veci na prezlecenie, pyzamko, zubna kefka, poharik a pasta a to bolo asi vsetko...
zalezi na tom aka skolka, my napr sme potrebovali este aj matrac aby malo dieta vlastny a nepouzivalo ten erarny, teraz uz maju nove specialne postielky tak ten matrac nepotrebujeme u nas periny, obliecky na periny, uteracik a zoznam hygienickych potrieb dostanes uz v skolke a prezuvky inac nic
Nam zoznam dali pri oficialnom zapise.
Stacilo pyzamko,kefka,pasta,balik vreckoviek (ten velky),podpisane papuce a podpisane nahradne oblecko. Nic viac.
Ostatne tam maju vsetko.
U nas len pyzamko,hreben,papucky. Na otazku ci kefku pastu netreba mi povedala ucitelka ze tak male deti si zuby neumyvaju ze to nemozu zvladat vsetkym umyvat zuby! A aby som nezabudla este aom musela nakupit akoze"vstupny dobrovolny prispevok" litrove mydlo,balik toal.papiera,balik hyg.vreckoviek,kuchynskych utierok a balik vlhcenych utierok. Takze takto u nas
U nás tiež netreba vykresy,fixky a pod..na to sa skladá do fondu jednorazovo..treba určite balík hyg.vreckoviek,1-2 toaletaky,zubnú pastu,kefku a pyzamko...zoznam dajú v každej škôlke alebo sa opýtaj priamo učiteľky v škôlke 🙂
No ja ich obliekam komplet ponozky slipky tielka tricka kratky rukav dlhy a teplacky pyzamka topanky.z hygieny u nas len kefka pasta a poharik.mydla a uteracky maju tam v skolke.co sa tyka vykresov a pomocok to nenosime.ja mam 3 loptosov takze mame co nakupovat kazdy rok.
Sranda u nás treba aj paplón aj vánkus aj to dieťa vyžaduje aj postelne I plachtu na posteľ. A zvyšok čo píšete. Este aj náhradné oblečenie ak sa stane nehoda
Spýtaj sa priamo v konkrétnej škôlke. Požiadavky sa menia podľa podmienok ktoré škôlka má. Naša škôlka je nová, deti majú krásne farebné skrinky vrecko nepotrebujú, no videla som aj také kde majú deti namiesto skrinky iba jeden vešiačik a čo sa nedá zavesiť majú v tom vrecku. Niekde si nosia vlastné uteráčiky alebo dokonca návliečky. Každý polrok sa skladáme po 20,- EUR a okrem toho raz vylepili oznam aby rodičia priniesli kancelársky papier a raz papierové vreckovky. Je to ale dobrovoľné. Povinná je však u nás fľaša sirupu 🙄 no okrem toho sme žiadne pomôcky nosiť nemuseli.
v kazdej skôlke je to ine...napr. u nas /dedinska skôlka/ deti maju svoje periny a vankuse, v meste to netreba, cize opytaj sa na to...pyzamko 1 v ktorom bude spat a druhe v skrinke, ak by sa spotil, ci stala sa nehoda...v skrinke ma potom este hreben, hygienicke servitky, nahradne teplaky, tricko slipky a ponozky / pre pripad, ze sa stane nehoda, ci sa obleju a pod./..inak na zaciatku skolskeho roka / potom aj po pol roku/ davame zubnu pastu, servitky,toaletaky a tekute mydlo..nic viac..ziadne vytvarne veci ani nic podobne...a samozrejme ti treba papucky, uterak + u nas decka maju este vrecuska s telesnou,plati to pre tie, ktore v ramci skôlky maju zaplateny tanecny kruzok...cize najlepsie je na vsetko sa opytat pani riaditelky, aby si zbytocne nenakupila...
Ahoj u nas v meste treba pyzamko,papucky,zubnu kefku,umely poharik s menom a v skrinke nahradne oblecenie(nohavicky,tricko,teplaky,ponozky),predskolaci maju u nas este vrecko s vecami na telesnu a to je vsetko,na ostatne sme davali peniaze (38e na polroka) a to ma na starosti skolka(toaletny,mydlo,uteraciky...)
u nás papučky, pyžamko, ak je zvyknuté na malý vankúšik, tak aj ten, pohárik na pitie, ak sa v škôlke nosia hygienické potreby, treba sa spýtať aké rodičia kupujú na celý školský rok a koľko. Výtvarné potreby zrejme nie, ešte som sa osobne s takou škôlkou nestretla. Dieťa by malo mať v skrinke komplet náhradné oblečenie ( to ale nové netreba) aj v dvoch sadách, občas sa zadarí, že sa pociká, keď ho prezlečú, vzápätí obleje. Chytať celou dlaňou zospodu vodovodný kohútik, z ktorého tečie voda, aby striekala dookola, je veľmi zaujímavá činnosť 😉 😉 😉 😉 . Najlepšie je spýtať sa v konkrétnej škôlke.
kazda skolka individualne, my sme nepotrebovali nic zvlastne, len pyzamko samozrejme a papucky, aj uteraciky dostali aj vrecuska na pyzamka co si v triede odkladaju dostali, kefku pastu tito malinki este v skolke nepouzivaju,jedine do skrinky este nahradne veci pre pripadne prezlecenie (tricko, teplacky, slipky, ponozky)
buď bych sa opýtala priam riaditelky alebo mamičiek ktorých deti už tu školku navštevuju lebo všade je inak. opýtaj sa v skupine v tvojom okolí či je tam nejaká taká mamička a ta ti poradí najlepšie
Ja som speci nenakupovala, urcite fixky, pastelky, netreba, papuce si nechavaju tam, netreba vrecusko a pyzama som jej nekupovala speci do skolky, len som ich mala dost, aby mala aj doma, aj v skolke