Čo všetko má vedieť 5 mesačné dieťa?

14. jan 2022

Ahojte. Som prvorodička. Mám malú slečnu ktorá bude mať 19teho 5 mesiacov.. Vie si krásne držať hlavičku aj ku otáčať, chytá veci, otáča sa zvukom, už sa pretáča aj z bruška (aj keď málo kedy ale spraví) aj na bruško celkom ju to baví niektoré dni vôbec ale niekedy sa len točí 😄, fľašku si pridržiava sama aj keď ju nedrží úplne, spieva, brble, kopká, pasie aj koníky 😄a už týždeň si vie aj nohy k sebe ťahať dnes ich už skoro dala do úst 🙈mala by ešte niečo v tom "veku" vedieť alebo na ostatné má čas?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evica17
14. jan 2022

Tak to je sikovnejsia, ako bol moj maly v jej veku :p a neboj. Dr na poradni by riesila keby daco bbolo extremne pozadu, u nas riesila sedenie napr.

kiki68
14. jan 2022

Ved robi vsetko ako ma.

noemi155
14. jan 2022

Ak chceš mat ako taký približný prehľad ,tak si čítaj psychomotoricky vývoj na daný mesiac ako rastie
Ja som si to vždy rada citavala

jaga18
14. jan 2022

Myslím, že vie aj viac ako by mala 🙂 môj mal 5 mesiacov 2.jan. a zatiaľ sa nejak extra nepretaca, ale par krát sa mi to už podarilo. Zato blabobce vkuse, pekne sa zahrá s hračkou, vo vysokej stoličke uprace všetky hračky z pultika na zem za pár sekúnd 😆 a miluje robiť indiana. To ho naučila staršia, stále ako kričal mu jemne capkala rukou na ústa a on ten va-va-va zvuk miluje 😂 Keď mu nikto nepomôže, sám sa snaží oboma rukami si capkat na ústa a kričať va-va-va 😆😆😆 A tiež pozná ťap ťap tapusky. Keď začnem spievať, už má rúčky zložené a čaká, kedy mu s nimi začnem tapkat. Ale dlane pri tom ešte neotvara, len jednu a tapka si na pasticku. A tiež sa vie jedovat, keď mu niečo nedovolím chytať až je červený ako paradajka 😆

leuska1991
14. jan 2022

Kazde dietatko je ine,takze to treba brat tak. Jedno je sikovnejsie,druhe menej. 🥰