chcem sa Vas mamicky spytat, lebo moje druhe dieta sa ma narodit, ked prve bude mat dva roky a dva mesiace, preto sa chcem spytat, co vie a ako sa chova takto stare dieta? prezlieka sa samo napr? chodi samo pekne za vami? ja si totiz neviem predstavit, ze by mi moja dcera ktora ma 17 mesiacov nekopala do bruska pri prebalovani ako to robila doteraz a ako ste to zvladli napr, ked ste starsieho museli brat na ruky? ved tehotna nesmie brat tazke. no neviem si to predstavit. podelte sa o skusenosti prosi.
moj ma 25 mesiacov, sam sa vie najest, ale treba po nom potom poupratovat. mnohe 2rocne deti, hlavne dievcatka sa vedia uz vypytat na wc (moj syn sa este nepyta). nevie sa sam obliect, vyzliect, obut ani vyzut. co sa tyka tychto obsluznych cinnosti, velka slava to nie je. zatial sa nevie sam umyt, ale kamaratka sa chvalila, ze jej asi o 2 mesiace starsi syn sa sam vyzlecie, vojde do vane a pusti si sprchu 🙂 moj syn chodi vonku pekne sam popri mne, do schodov ma chyti za ruku, ale vie vyliezt aj sam . co sa tyka dvihania na ruky, to som nikdy nepestovala , ani ked bol celkom malinky. odkedy som ho odstavila od mliecka, mysli si, ze maminka ma bo a to plati nielen na pitie mliecka, ale aj na nosenie na rukach po vonku. dvihanie na ruky sa da obmedzit na minimum a ked ho sem-tam zodvihnes, nemalo by sa nic stat tebe ani tvojmu druhemu babatku. to kopanie pri prebalovani sa snaz mladsej dcerke vysvetlovat, postupne to pochopi. jemne jej chyt nozky a vysvetluj jej, ze mas v brusku babo a ze ta nesmie kopat. chvilu to asi potrva, ale nauci sa. medzi 17 mesacnym a 2-rocnym dietatkom je podla mna mentalne dost velky rozdiel. 2rocne uz dost chape. videla som to pri odstavovani: 11/2 rocny by este nepochopil, ze mam (akoze) bo, ale v 22 mesiacoch tomu uz rozumel.
mala ma 29 mesiacov..... rozprava, plienku ma len na noc, sama ide na WC, aj sa sama naje, zuby aj tvar umyje...vyzliecia sa...chape aj ked sa ma obliect a tricko ma obrazok...teda neda si ho dole hlavou ale spravne.....vie sa sama vyzliect aj obliect ale trva jej to dlhsie....hlavne obliect bundu a hrubsie vrstvy jej robi problemy a 500krat denne sa na vsetko pyta PRECO 😠 😝 😀
urcite necakaj, ze sa bude sama prezliekat..to v takom veku je skor zazrak nez norma..a necakala by som ani ze sa sama naje, to ale zalezi od typu dietata, no z mojich skusenosti v 26 mesiacoch sa samo nenaje tak, aby si nemusela nic upratovat po nom..cize sa poleje a zaspini, musis prezliect, poleje kuchynu, alebo hocico..v tom su este nesamostatne deti..chodit tiez zalezi od toho, aky je chodec, ci zvlada chodit vela, ci sa pyta do kocika, ako ste zvyknute chodit na prechadzky, ci v kociku spava, to vsetko uvidis az casom..dobri chodci nepotrebuju ani v takom veku surodenecky kocik..chapat tomu, ze pride male babatko bude..ale ci sa bude podla toho aj spravat, to je otazka..cize byt ticho, ked ma byt ticho kvoli babu, byt dostatocne jemne k babatku..neviem..my sme mali rozdiel 31 mesiacov a maly bol pomerne nesamostatny jedinec..plus cakaj aj navrat napr. k niektorym babatkovskym praktikam..napr. nas sa zrazu chcel nechat krmit..🙂
Otrepaná fráza, ale aj v tomto sú deti veľmi individuálne. Vo veku 26 mesiacov sa moja prezliekať sama nevedela. Vlastne teraz sa vie povyzliekať a obliecť si nohavičky a tepláčiky. Ešte si nevie obliecť vrch a ani ponožky. Ale zase vo veku 26 mesiacov som ju už mala bez plienok a cikať chodila sama na šerblík-občas s doprovodom, vedela sa sama najesť, na prechádzky chodila pekne za ruku.... J
Ak ťa to poteší: ja si ešte teraz neviem predstaviť ako to bude u nás keď sa narodí druhá. A to bude mať Sarah 34 mesiacov 😉
Moje malá v tom věku co píšeš sama pěkně papala, plínku má jen na spaní, v té době už i sama sedla na nočník a zavolala jen že už je ani sem nevedela že se ji chtelo 🙂 Oblect se ale neumi ještě ted. Natahne si kalhoty, kalhotky, teplaky ale zavázi ji zadek 🙂 trenujeme momentálně ponožky ale svršky jako trika to vubec..stále se ji venuju ale i přesto se umí odjakživa zahrát i sama delší dobu..třeba u vaření a domácích prací mi pomáhá takže je to lepší nadělá meně "škody" když ji neodháním ale pomáhá mi.. třeba nosí prádlo do pračky, dává aviváž, mačká čudlik jak to nastavím..to jsou její práce běda jak to udělám já 😀 když vytíráme má svůj kyblík a vytírá taky 🙂 když vaříme-pečeme míchá těsto, krájí svým nožem zeleninku třeba 🙂 my druhé sice neplánujeme zatím ale myslím že by pomáhala ona je dost rozumná 🙂 ale jak píše tea bude to chtít asi systém 🙂 držím palce..
Medzi nasimi drobcami je bez 11 dni presne 2 roky. Starsi sa nepyta este na wcko, takze "plienkujeme". Kope obcas ako divy, ale naucila som sa ako tehu sediet vzdy z bocnej strany, aby ked kopne, netrafil brusko a ani inu moju cast tela.
Obcas sme na ruky brali...ale malo...po prichode z porodnice sa starsi ako-tak adaptoval na noveho clena rodiny. Teraz vsak zacina akosi viac ziarlit...ale to je individualne u kazdeho dietata...chyta ho to vzdy najma ked maleho kojim a potom ked odstriekavam este zvysok mlieka. Tak si obcas aj pohuci...ale potom sa snazim mu to vynahradit, ked drobcek spi...a myslim, ze je to v pohode. Sama si najdes sposob, sama uvidis. Vela stastia...
Moja malá má 26 mesiacov, oblečie sa sama aj pančušky,topánky,kabátik všetko,aj sa vyzlečie. Napapá sa tiež sama,ale nestačia nám podbradníky 🙂 Na prechádzku keď ideme,tak si automaticky sadá do kočíka,ale vonku sa už vypýta aby sa poprechádzala. Pouprace si hračky pred spaním, pomocou sa aj umyje 🙂Tiež nemám problém navariť či porobiť domáce práce, vie sa sama zahrať ale aj pomôže pri upratovaní. ALE plienku nechce vymeniť ani na nočník ,ani na WC 😠 😠 😠 😠 a je si ju schopná vymeniť 😝 😝 😝
Ahoj, moj syn mal 25 mesiacov, ked sa narodila dcera. Syn nepatri k detom rekorderom, na vsetko ma cas, doteraz nie je celkom bez plienok, len nedavno zacal rozpravat. Vie sa ako-tak vyzliect, ale nie obliect. Napapa sa uz sam, len to trva a je z toho bordel. Z mojho pohladu je to vsetko v pohode, co sa tyka tejto beznej starostlivosti, najhorsie je to obdobie vzdoru, ktore nam zacalo ku koncu mojho tehotenstva, to mi davalo a dava zabrat najviac. Pokazil sa mu rezim, odmieta spavat cez den, vecer musi zaspavat so mnou alebo s manzelom, pritom od roka zaspaval pekne sam. Reve vkuse a za vsetko. Neplace, REVE.
A to zdvihanie bolo na nervy, nevladala som, mala som to zakazane, ale nedalo sa inak, ked som bola na neho sama a prastil sa mi na ceste o zem, musela som ho dvihat. Aj ma vela krat kopol a buchol do brucha, aj som s nim spadla, nastastie sa nikomu nic nestalo.
Nastastie na sestricku neziarli, je na nu dobry, ale potrebuje viac pozornosti ako predtym. Su dni, ked si vravim, ze je to vlastne celkom pohoda a potom su dni, kedy nestihnem ani WC. Ale zaspavam a budim sa stastna.
@adika131 , čítam čo všetko dokáže vaše dievčatko...ja mám tiež 26 mesačného syna...ale najviac čo ma trápi, že nedokáže pekne ísť so mnou napríklad na prechádzku...uteká mi...ak chcem aby som nakúpila v obchode bez jeho vyvádzania, tak musím mu kúpiť nejakú sladkosť a potom viem, že mám chvílku času na nakupovanie...ak niečo mu spriečim, tak ma bije, hryzie a kope...pritom sa mu snažím všetko pekne vysvetliť...a nebiť ho...neviem, manžel už ho aj po ritke vybil, lebo jemu sa zdá, že ja som veľmi mäkká naňho...a že v budúcnosti budem mať s nim problémy...poradte, ako to riešiť...a s obliekaním mám veľké problémy...to ho naháňam aj hodinu po byte ak chcem ho obliecť...sám to vôbec neoblečie sa...skôr vyzlieka sa...to áno...čiapku má neustále dole a môžem mu vysvetlovať, nič nepomáha...a neviem si predstaviť, že by som mala druhé dieťa...to by som vôbec nezvládla...ja ho musím ak chcem aby išiel tým smerom, čo ja ...tak ho musím odniesť a ak by som bola tehotná...tak neviem, ako by to dopadlo...on si jednoducho sadne a trucuje...alebo sa vyberie na druhú stranu a nevadí mu, že ja nejdem za ním...nebojí sa ničoho ....tak asi mám hyperaktívne dieťa...::(((
dcera ma 2r a 3m. prezliekat sa sama nevie. teraz sa jej trosku dari samej si navliect gatky, teplaky, ponozky. to si vie aj dat dole. obut sa sama nevie, vyzut ano. vie si sama umyt ruky. sama sa napapa, ale bordel je vsade okolo. chodit pekne vedla mna, to ani nahodou, ona chodi, ako sa jej chce, uteka alebo sa suchta, zbiera nieco zo zeme atd. po schodoch chodi sama, ked sa jej chce. ked sa zatne, tak nejde, takze ju samozrejme aj teraz v 36tt nosim na rukach. kope mi do brucha tiez, liepa sa po mne, treba davat pozor.
ahoj. tak moj maly uz plienku nema, takze nekope 😀 😀 napapa sa pekne sam, zacina sa sam prezliekat, rozprava vsetko, konecne sa pekne nejaky cas uz aj vyhra a rozpravku dokaze pozriet uz viac ako 5 minut 😀
Náš malý mal 2roky a 3 mesiace,keď pribudol ďaľší...v tehu si dal vysvetliť, že nesmie kopať, že ho nesmiem dvíhať...bez plienok sme od 2 rokov, chodí na nočník...vyzliekanie a obliekanie zatiaľ nezvláda, ale keď sa mu chce,tak sa snaží 😝 napapá sa aj sám, ale bordel strašný pritom je 😀 Ťažšie je zladiť režimy teraz -spánok a tak...a je veľmi živý,neposedí. Vonku chodíme s bicyklíkom a ja s kočíkom...naučil sa,že nesmie odbiehať 😉
Dá sa to zvládnuť,ale je to náročné 😉 držím palce všetkým maminkám s viacerými detičkami 😉
Sestre sa narodila druhá dcérka, ked staršia mala presne 26 mes. Staršia pekne už chodila bez plienok, len v noci mala plienku, vedela sa pekne sama najesť, napiť, na prechádzke pekne išla popri kočíku, lenže ona bola od narodenia dobré a kludné dieťa. Každé také nie je, sú tam veľké rozdiely. Moj syn v 26 mes. mal ešte plienky, najesť sa nechcel sám, obliecť tiež nie a rád sa vozil ešte v kočíku....preto som o dalšom dieťatku ani neuvažovala, lebo moj je taký mamin maznáčik. Teraz bude mať 3 a začíname uvažovať o sestričke 😀
uz mnoho mamiciek to pred nami zvladlo. aj omnoho mensie vekove rozdiely, takze to zvladnem aj a aj ty.ja mam kludovy rezim, mam oddychovat a 17 mesacny syn je akcny 😀 pomaha mi muz, rodina. nemozem ho zdvihat ani nic. ak je tehotenstvo bezproblemove, mozes dieta zdvihat. nie vela, ale mozes.
my sme malinkeho naucili nepytat sa na ruky.na ruky ide len ked ho treba vylozit do auta/vane/stolicky/postielky. inak ho prebalujem tak ze na gauci, posteli kam vylezie, po schodoch chodi za ruku, von tiez. 2 rocne dieta sa samo neoblecie. moze spolupracovat, ale same urcite nie.asi si len budeme musiet najst system.