V čom sú šikovné na svoj vek aj oproti iným deťom? Vedia recitovať básničky, plávať, bicyklovať, poznajú farby, tvary, abecedu, čísla a pod.
Dvojročné dieťa je rado, že ako tak chodí, ako tak rozpráva atď. ... si si čosi šľahla, pravda? ... alebo sa nudíš ...
😂😂😂😂😂😂 vtipná
Dva a pol a sem tam farba a možno náhodou tvar.
Inak nič z vymenovaneho
Vie si vypýtať jesť, piť, vypýta sa na wc, pomenuje osoby a nejaké predmety….nie, nerecituje básničky 🙈
Moj v 2 rokoch veru vedel pekne hovorit vo vetach, poznal basnicky a zakladne tvary. Nepride mi to zas az take zvlastne
@dzulli1980 úplne vážne sa pýtam, mám dcérku v tomto veku a mám pocit že som ju nič nenaučila a deti v okolí v jej veku sú omnoho šikovnejšie. Vidím 2 ročné deti sa byciklovať preliezť celú preliezku, naratať do 5. Neviem prečo sa čudujete 🤷🏼♀️ odplienkovane sú niektoré v 2 rokoch
@selest súhlasím, ďakujem...to veľmi šikovný na chlapca 😊
@natalka2548 To nemozes tak porovnavat. Mnoho deti sa uci od surodenca. A lahsie sa im od surodenca uci, nez od rodica. Mas len tu jednu dcerku?
@natalka2548 Samozrejme všetko, čo si vymenovala a plus ráno mi robí kávu 😂 Si si istá, že sú to deti v jej veku? Netráp sa porovnávaním. Každé dieťa je iné, dokonca aj keď majú rovnakú matku. Má dva roky. Stále ma čas sa učiť nové veci, skús si ju skôr všímať, kedy má obdobie na čísla, na farby.. skrátka využiť práve to obdobie na "učenie". A učíme sa predsa celý život, tak hlavu hore, lebo ešte jej pokazíš detstvo porovnaním a tabuľkami a ty budeš tiež nešťastná. 😉
@natalka2548 nahadzuje omietku na poschodi lebo zrovna prerabame, recituje Shakespeareove sonety, a keď jej zostane čas rozmýšľa nad tým ako zlúčiť teóriu relativity s kvantovou mechanikou🤣
Mladsi sa naucil od surodenca aj, v 2 rokoch vedel basnicku/pesnicku, pismenka a cisla asi este nevedel, nejako sme ho to ani netrenovali. Starsi len jednoduche vety v podstate, ale 2,5-rocny vedel farby, mam to na videu, ako komentuje polnocny ohnostroj, čejvena, zejena, fijava... 🤣 Na odrazadle chodil len starsi, maleho to nebavilo, na ihrisko a dost, bicyklovat sa naucili ako 4-rocni cca. Obaja vedeli R az v 5 rokoch, nic im neuslo.
Deti su rozne, jedno bude behat ako sarkan, 100x na smykalku, a druhe sa hra pokojne v piesku s formickami. Mam obe verzie. 😁
Ja som sa napr mojmu vobec nijak specialne nevenovala skor naopak kedze sme mali vtedy tazke obdobie so starsim dietatom..Prosto je taky rychlo vsetko odkuka. Oni to tie deti nakoniec vsetky dobehnu a vsetko co treba sa naucia aj hovorit aj byciklovat...🙂
@natalka2548 moj ma 2,5 a uz zopar mesiacov kompletne komunikuje v dlhych vetach.Vie vsetky farby, aj tvary, planéty... Jazdi na odrazadle uz tak, ze by dal aj bicykel.
Žrať hlinu 😂
Synovec bude mať o pár dní 2r, krásne rozpráva, jazdí na odrazadle ako dabel, vie asi tri farby a par tvarov. Ale ma staršiu sestru, po nej veľa opakuje a učí sa od nej.
Moja neter rozpravala cele vety, spievala, basnicky netusim ci vedela v tom veku. Ale recovo bola riadne popredu. Moj syn vedel max pesnicku prsi prsi 😀
@jablkovastrudla že prší prší. Moja 2-ročná vie povedať bliu bliu babliu a dnes začala hovoriť pika pika. 😂 Tvoj už mohol ísť na Hviezdoslavov Kubín. 😀
@natalka2548 Moj rozpraval uz vyborne, farby poznal tak od 18m, v 2.5r uz vedel aj citat kratke slova tak do 5 pismen. Ale zase odrazadlo nula bodov, aj socialne bol pozadu oproti rovesnikom, aj je doteraz. Tie deti, co vidis v okoli, tak pravdepodobne tiez je kazde v niecom sikovnejsie, ale zase asi nie vo vsetkom, v niecom zase mozno aj pozadu oproti tvojej. Tvoja moze byt mozno taky priemer, mozno nie je v nicom popredu, ale vsak to nevadi. Ono to "popredu" casto nic moc neznamena, proste u kazdeho sa schopnosti rozvijaju v roznom poradi, ale nemusia byt popredu vobec cely zivot. Moj napriklad ozaj v tych 2.5r zacal citat, ale akonahle vedel tie kratke slova, tak uz ho to zase az tak nezaujimalo a nejako sa to nerozvijalo raketovym tempom, ze by teraz uz cital romany. Teraz ma 4.5r a vie precitat uz aj dlhsie slova, ale az tak ho to nebavi, takze len sem tam si precita nejake slovo. Ked pojde do skoly, tak uz mozno vobec nebude popredu v tomto.
@natalka2548 Tak môj čochvíľa 2,5 ročný síce sonety nerecituje, ale napr.tú abecedu ovláda už perfektne aj čísla, tiež špz väčšiny áut. Rozumie všetko a hovorí vo vetách. Zato fyzicky zdatný veľmi nie je, nebicykluje, nelezie na preliezky, po schodoch len s oporou, ani kreslenie mu veľmi nejde, takže to je u tých detí dosť individuálne.
@lalala94 zase po anglicky je to velmi jednoducha pesnicka ( rain rain,go away) 😀 syn ma teraz 6 a musim ho obcas upozornit nech si obleciem spodne pradlo lebo on zabudne 🙆🏼♀️
Pika pika- mala ma rada pokemonov? 😁
@petronellla87 a este si zabudla na tabulku chem prvkov 😀
@jablkovastrudla aha, tak v slovenčine je to trošku ťažšie, ale aj tak lepšie ako moja. 😀 Neviem odkiaľ vzala pika pika - telku jej nepúšťame, max. ráno pár slovenských detských pesničiek, kde žiadne pika pika nie je, ale to je tá jej hatlanina. Ona nerozpráva vôbec, čiže pre mňa je každé 2-ročné rozprávajúce dieťa zaujímavé. 😀 Aby som teda ale bola objektívna, myslím si, že pohybovo je veľmi zdatná. Ide jej to dobre na dvojkolesovom odrážadle, po schodoch ide sama už niekoľko mesiacov a pekne strieda nohy, takisto jej to ide na preliezkach, je veľmi obratná. Čiže niekde sa to vykompenzovalo. 🙂
A nie je to jedno? To sú nejaké preteky alebo čo? Inteligenciu to ajtak neurčuje.
@natalka2548 moj ako 2 rocny vedel celu zasobu pesniciek a basniciek, lebo ho to bavilo. Takisto farby, zvieratka, ratat do 5... Odplienkovany okrem noci na 2 roky a 2 mesiace. Ma starsiu sestru a zopakuje co vidi, ona sa zase o vsetko zaujima. A vies co? Po roku v skolke rozprava horsie ako pred rokom, uplne zlu vyslovnost ma, pri ratani do 10 vynechava zrazu 3. Ale za ten rok sa naucil vela inych veci. Kazde dietatko je ine, kazdemu sa paci nieco ine a je dobre v niecom inom♥️
Tak ja zasa pridam elaborat 😄 Teraz dcera 2 a tristvrte roka cca. Farby a tvary pozna uz rok, abecedu pozna od januara, pocita do 15, obcas sa podari aj tak ze realne spocita kolko ks niecoho je, nie len ze recituje cisla, pozna veela zvierat, planety, organy... farby, abeceda aj cisla aj v anglictine 😅 Basnicky/pesnicky zvykla pred par mesiacmi viac, teraz nechce skoro vobec, resp pesnicky spieva viac. Odrazadlo/kolobezka ju moc neinteresuju, bicykel nehroziiiii, ale napriklad preliezky ma rada. ALE komunikacne je to podla mna bieda, max dvojslovne vety, dohovorime sa sice, zopakuje zretelne uplne vsetko po kazdom, ale ked nieco odo mna chce, musim jej stale povedat nech mi to povie normalne, nie pazvukmi 🤦🏻♀️ ja by som teda bola radsej, keby nevedela abecedu a namiesto toho by normalne komunikovala 🙃 podla mna sa tie deti vsetko naucia casom, napriklad puzzle ju nikdy nezaujimali, povedala som ze “nevie to” a teraz sklada asi tyzden a v pohode aj 15 dielikov, tak to je pre mna ze ok, chcelo to len cas a teraz to mozeme dalej rozvijat. Vsetko sa naucila hrou, v knizkach, niektore veci prekvapili aj mna, napr planety som ju fakt nemala v plane naucit v 2 rokoch 😅 odplienkovala sa cca 2m dozadu v podstate sama, dudel odlozila len tak, nestresovala som sa s nicim, lebo ja som pohodlna az leniva matka, co neriesi, kym nemusi a je mi jedno co ktore dieta kedy vedelo, co ju aktualne bavi/bavilo, to sme isli dookola az kym ju nezacalo bavit zasa nieco dalsie. A teda ja tiez si vravim ze wau ked vidim deti v jej veku plavat, bicyklovat (videla som nedavno skoro o rok mladsie, sice s kolieskami, ale slapal riadne) alebo aspon jazdit na odrazadle, kolobezle ako drak, toto u mojej nehrozi zatial a mam pocit ze to by asi bolo pre nu “lepsie”, uzitocnejsie teraz. A o suvislej konverzacii som uz pisala, ale zatial verim, ze to chce tiez este cas, kedze rozpravat vie, len to nepouziva 🤷🏻♀️
Moja je recovo zdatna, teraz v 2.5 roku uz plynule rozprava dlhe vety, vlastne uvahy, da sa s nou debatovat. Pozrela som nejake videa ked mala 2 roky, povedala napriklad sipkova ruzenka, babka kupila banan a ty nemas, precitaj o konikovi, kratke vety, kratke riekanky prsi prsi, kac kac kacica, na na rodeniny povedala vsetko najlepsie k narodinam a ze ma 2 roky. ked vyfarbovala tvary povedala kreslim hviezdicku, mam maly kamienok, mama to je pekna duha, palacinky uz mi tecu slinky vsetky zjem dam si palacinku. Ked sme citali knizku vedela spamati doplnit ake slovo nasleduje. Teraz v 2.5 roku vie povedat basnicku na 4 riadky. Farby neovlada este vobec. Je velmi druzna, prihovori sa hocikomu. Rada spieva. Na druhej strane nie je pohybovo zdatna, nevie ist na odrazadle, trojkolke ani na kolobezke. Nevie sa hupat na obyc hupacke, iba na detskej aj to s nohami nevie co robit. Casto pada a podkyna sa aj na rovnej zemi.
@jablkovastrudla rain rain je aj u nas na dennom poriadku a spodne pradlo som jej pre zmenu zabudla vcera obliect ja (este k tomu pod saty)😂😂
@natalka2548 Neviem prečo sa ľudia tak smejú tejto otázke. Niektoré deti sú šikovne. Môj syn na 2r a 3m vedel vyliezť na vysokú preliezku,bol odplienkovany,skákať zo schodikov,robiť kotrmelec, pozná tvary,farby,počítať vedel do 10, zvieratá zvuky názvy,časti tela, skladať putuje,vedel 2 krátke básnicky. Teraz ma 2r a 9m a toto všetko vie aj po anglicky už vymenovať,spieva pesničky,hovorí básnicky a plynule s nami rozpráva,mesiace v roku,ročne obdobia,dni v týždni vymenuje. To je tak všetko približne.
@anavixy 😁
dvojročné? 😂