Čo už zvládajú vaše 8 mesačné bábätka?

gabikacentrum
25. máj 2016

moja mala ma 8 mesiacov a okrem toho ze sedy bez opory a vie ukazat aka velka vyrastie este nelozy ani v choditku sa nevie pohnut a vobec neblabocle co pocuvam do okola znamych tak deti uz stvornoskuju ine uz lozia kolo nabytku a dokonca aj vedia povedat mama kivat papa alebo tapi tapuski moja to este nedokaze ucim ju to ale ona nevie nechce smeje sa namna ale neopakuje zamnou co uz dokazu vase babetka

moni244
25. máj 2016

Kazde dieta je ine, ide si svojim tempom, namiesto stresovania, co nevie, pories svoj pravopis 😉 za slovesom pisat "y" je uff, silna kava

bajana
25. máj 2016

@gabikacentrum nepocuvaj znamych, casto si vymyslaju a zvelicuju, tvoje dieta sa zda byt normalne...neporovnavaj, neposadzuj, nedavaj do choditka, to vsetko viac skodi nez pomaha...a vygugli si nieco o psychomotorickom vyvoji deti alebo precitaj tu na Wiki

jatva
25. máj 2016

no v provom rade ak nelozi/nie je na styroch ako si dokaze sadnut? Netreba nic unahlit. V 8. mesiaci staci ak sa pretaca.

nanervy_2
25. máj 2016

nedavaj ju do choditka, neurychluj nic, uvidis ako sa sama raz dva rozhybe. ked nechas dieta aby sa samo snazilo a samo hybalo, akurat ju obcas niecim namotivujes, najde si cestu. pokial nema nieco patologicke, ale hadam uz by ti na to prisli na poradniach

alex49
25. máj 2016

každé dieťa je iné, ak nemá žiadny zdravotný problém, tak ju nechaj ísť svojím tempom

zamilion
25. máj 2016

neporovnávaj, len ľúb svoje dieťa 🙂
čo má prísť príde keď nastane ten správny čas

siska53
25. máj 2016

@gabikacentrum kazde dieta je ine. Neporovnavaj. Ak mas pochybnosti,obrat sa na pediatricku..
Ja mam dve deti a kazde bolo ine a aj je v tom,co zvladaju a zvladali,vedeli...

P. S. Ani jedno moje dieta v tom case nestvornozkovalo,len sa plazili a o nejakom pa-pa sme nechyrovali. Maly sice sedel,ale mala vobec..
A napr. Maly sam chodil v 11.m.,dcera zacala az v 18.m.samostatne chodit. Takze klud.

141993
25. máj 2016

ja poznam dvojrocne decko a este nehovori... ale kazde decko je ine ,,, ja by som neporovnavala a nebala sa . 🙂 🙂 🙂

katie303
25. máj 2016

to sa tu musite stale porovnavat

annabeth06
30. máj 2016

Netrap sa, kazde babatko ma ine tempo. Ty ju radsej namiesto choditka podporuj v tom, ze ju namiesto nosenia na rukach nechas hrat sa na zemi. Skus porozkladat hracky kade tade nech sa snazi dostat k nim. Ked bude chciet, tak zacne sama. A moj drobcek ma tiez 8 mesiacov, nestvornozkuje a sedi sam a akurat tak sa plazi dozadu. Treba ich hlavne podporovat, ale urcite na nich netlacit. Pavuka vyhod, akurat jej len uskodi.

ls85
10. dec 2021

Dali ste ockovat dieta