Čo už robia vaše 2,5 až 3 mesačné bábätká?

pitik
18. okt 2011

Zaujima ma, ako su na tom pohybovo, co uz dokazu, ako reaguju na maminku a ostatnych ludi, na hracku, ci ju len sleduju, alebo aj chytaju a odkedy, odkedy a usmievaju, dzavocu...Dakujem 🙂

pitik
autor
19. okt 2011

😢 ziadna odpoved?

diabliq6666
19. okt 2011

@pitik nooo...moja v troch mesiacoch ezkala na brusku,dvihala hlavicku,zacinala sledovat reklamy,smiala sa🙂))lahke hracky vedela chytit len si s nimi buchala po hlavke🙂

pitik
autor
19. okt 2011

@diabliq6666 a hracku si odkedy chytala sama? a smiala sa uz aj nahlas?

elienka
19. okt 2011

@pitik moja v tom veku skôr dočahovala hračky, sem tam brnkla rukou, držala len maličkú chvíľku, nahlas sa nesmiala. Všetko toto prišlo po ukončenom 4 mesiaci, to už si hračku drží, ale až po ukončenom 5. mesiaci môžem zodpovedne prehlásiť, že ju tie hračky naozaj zaujmú, to si vie držať prezerať všeliajko pretáčať a vydrží to dokonca cca 20 min, než jej tá hračka spadne. Teraz je ako to bábo na fotke z ružovej knižky z pôrodnice, kde je táto foto že toto robí dieťa v 4 mesiaci, moja to robí v 6 mesiaci. Takže netreba tie knižky až tak sledovať alebo im veriť, zatial všetky kamošky povedali, že v tej knižke sú cca o 1 mesiac popredu. Teraz sa už tak nahlas chichoce, že to až MM vytiahlo z postele ráno. Aj ja som stále sledovala, kedy to bude to večne usmiate bábo, ako tu uvádzajú v knižkách, že to je to šťastné obdobie, všetko prišlo samo, treba byť trpezlivý.

diabliq6666
19. okt 2011

@pitik nahlas este nie..len sa usmiewala..sama si udrzala az na konci stvrteho mesiaca

diabliq6666
19. okt 2011

@elienka mas pravdu..moja mala ma 6,5 mesiaca a az teraz sa zacina pretacat na brusko,natahovat pre hracky...mne dokina povedala,ze knizky su spriemerovane a netreba na nich pozerazt..ved aj my sme kazdy lepsi v inom...

pitik
autor
19. okt 2011

@elienka maleho hracka nezaujimaju vobec, hrazdicku ignoruje, aj ked mu davam hracky pred ocka, pohybujem, nula bodov. tak sto nejaka extra reakcia na to, ze sa mu ukazujem, prihovaram, hram sa s nim, ci uz ja, alebo deti a manzel, ani usmev. chodime teraz cvicit vojtovku, lebo je hypotonicky a ma toricollis, cize to, ze si nedviha hlavku na chrbatiku je z toho a snad to rozhybeme a spevnime cvicenim, aj ked je to hrozne. ale neviem, ako stimulovat tie dalsie veci, preto ma zaujima, co ine babatka v jeho veku uz normalne robia.

skeptik
19. okt 2011

@pitik no to bude tou hypotoniou, musis sa mu snazit pomoct - daj ho pod hrazdicku, hracky mu daj tak, aby ich mal sancu dociahnut a dobre ich videl, potom zroluj 2 uteraky a daj mi pod kazde predlaktie jeden, aby sa mu to pomohlo na ceste ku hracke.
Ocakavaj, ze vsetko pojde pomalsie - tiez ho davaj vela na brusko.

pitik
autor
19. okt 2011

@skeptik pod hrazdicku ho davam pravidelne, hracky ma spustene na dost nizko, cize nahodne o ne aj zavadi, rucicky dvihnut vie,ale vobec ho to nezaujme. Len tam lezi, potom pretoci hlavicku a uz len zacne pomrnkavat a plakat. Ani ked mu chyim rucicku a polozim na hracku, alebo mu do nej nejaku vlozim nepomoze, Na brusku je dost, spinkava na nom, lebo mu je ta lepsie kvoli bolestiam bruska a ked sa zobudi, tak sa aj ponamaha, on hlavku na brusku aj otoci, ale nevydrzi ju drzat hore.

skeptik
19. okt 2011

@pitik on sice rucicky dvihnut vie, ale tym, ze je to namahave a boli ho to, tak na hracku kasle radsej, to si musis predstavit tak, akokeby si mala tazke ruky ako z olova, aj prsty, tak tiez nebudes nic drzat ani sa za tym natahovat. Ono to je este horsie, ked zacne lozit, respektive plazit sa, lebo uz bude aj viac chciet, ale nepojde to, to bude mrncat cely den vkuse. Ale s tym moc nic nenarobis, ono sa to same casom bude zlepsovat.

sirene
19. okt 2011

ahoj @pitik , nasu malu takisto nic nezaujinalo, okrem nas- ked je na rukach, vtedy je najstastnejsia. Zo stropu v spálni nám visí plysovy sarkan- proste zlte plysove telicko s usmiatou tvarou a z toho asi 70 cm chvost s farebnými maslickami. Spustila som ho nizsie, zavesila nan zltu plysovu hrkajucu kacicku, malu dala do postielky a sarkana som jej uviazala o rucicku a rozhojdala som ho 😅 Vysledok: babulka je cela natesena len ked ho zbada, nejako ju rozosmieva ta jeho tvaricka a po par "priviazaniach" ho drzi za chvost uz len sama a kyva nim 😀 Tymto sa zabavi aj na 20 min. A k dvihaniu hlavicky- takisto bola leniva, tak som ju nepolozila priamo na brusko, ale na valcový vankus, z ktoreho jej rucicky aj nozicky viseli a zabralo to- tam sa naucila tu svoju tazku hlavku dvihat 🙂

pitik
autor
19. okt 2011

@skeptik aj stredny syn bol hypotonicky a cvicili sme vojtovku, ale az od 4,5 mesiaca do nejakych 9-10. Ale nemala som pocit, ze by potom bol nejako horsie pohybovy, len na zaciatku, nedvihal hlavicku, nepasol koniky, len on mal ako 5 tyzdnovy operaciu bruska, tak som ho nemohla dost dlho davat na brusko a pripisovala som to aj tomu

riamim
19. okt 2011

Neboj sa, ešte má čas. Pamätám si, že mi pediatrička hovorila, že také lepšie obdobie začne, keď bude mať malá 3 mesiace, že potom ju už začnú zaujímať hračky. A tuším to aj tak bolo, dovtedy ju tiež absolútne nezaujímali.

kacena1159
19. okt 2011

Ahojte maminy 🙂 moja dcérka má ukončený tretí mesiac 🙂 Vie sa krásne usmievať a niekedy až hlasno híkať, je veľmi všímavá a rada sa pritúli 🙂 S hračkami sa až tak moc ešte nevie hrať, ale postupne sa ich učí objavovať a skúmať🙂 Len máme jeden problém :( malá váži iba 4900gramov a mali ju už dnes očkovať to prvé očkovanie, ale kôli tomu, že nepresiahla 5 kíl ju nemôžu. Pred týždňom ju boleli ušká a boli sme u ušného ten nám dal kvapky a v pondelok sme boli na kontrole a povedal, že zápal už zmizol, ale malá naďalej máva cez deň náhle návaly plaču (stava sa to tak 2x za deň) a keď jej stlačím uši priam kričí.Ako náhle jej kvapnem je dobre.Ešte k tomu začala menej papať bojím sa, aby jej niečo nebolo :(

tereza123123
19. okt 2011

Nas maly ma za 5 dni ukonceny 3 mesiac.Mame silny reflux takze ho nosime len vspriamenej polohe mozno preto uz od konca prveho mesiaca krasne dviha hlavicku.V noci spinka 8hodin ale cez den max 2 hodiny a ostatny cas sa len hrame 😀 viska huka robi grrr a teraz najnovsie asi 3dni pozorujem ze sa rehoce.Neustale mu musim nieco hovorit ukazovat, pozera telku.Nosim ho chrbatikom k sebe a rozpravam. Objavil si rucicky (pokusa sa dat do pusinky celu rucicku a niekedy aj obe 😀 )a teraz obcas spozoruje nozku.Miluje hrazdicku a vsetky vysiace hracky.Velkych hrkalok sa boji a male drzi v rucicke hrka chvilu,skusi dat do pusinky ale vacsinou sa udrie a pusti ju.Len musim byt stale snim koli refluxu casto grca a mliecko mu aj 3krat denne zaskoci tak ze sa dusi ☹

pitik
autor
20. okt 2011

@kacena1159 urcite by som isla znova k usnemu, nech jej uska este raz skontroluje, ked placka. a co sa tyka ockvania, s tym sa netrap, moj stredny syn mal kvoli chorobam poodkladane takmer vsetky ockovania, ona je tam nejaka skala, dokedy sa mozu pichnut, ale viem, ze to boli mesiace odkladov. a teraz budeme mat asi tiez odlozene ockovania. aj ked nasa vaha zase daleko prevysuje tabulky, pred nejakymi 2,5 tyzdnami mal "drobec" 7,5 kg, pocitam, ze uz ma 8.

pitik
autor
20. okt 2011

@tereza123123 a rucicky si dava pred ocka, alebo ich len chyta? moj malicky si dava akurat takmer celu rucku do pusinky a cmula, ale nejako si neuvedomuje, ze ju ma. tiez mame reflux, ale ten tichy, grcka malokedy, ale vracia sa mu mliecko do pusiny.

mitka2007
20. okt 2011

@pitik ahoj,moj maly sa uz smeje nahlas zhruba od 2,5 mesiaca.uz pekne drzi aj hlavicku,robime aj lietadielko,to sa mu velmi paci 😀 .pekne aj vnima ludi oklo seba,usmieva sa na nich.co sa tyka hraciek tak sa ich snazi dociahnut,aj ich chyta.najradsej ma hrkalky,s nimi aj sam hrka a je z toho cely uveliceny.apropo,dnes ma presne 3 mesiace.boze,ale to leti 🙂

tereza123123
20. okt 2011

@pitik ich dáva pred očka otáča nimi a prezerá ich to ho baví najviac.ked mu dám ruku pred očka tak mi prechýta prst po prste a snaží sa tahat mi ju k pusinke.Ten reflux nás hodne trápi lebo teraz si v leže na chrbátiku začal dvíhat hlavičku bez pomoci ruk a to sa zrovna oblieva mliečkom :(len neviem ako sa malý naučí lozit lebo ked ho dám na bruško grcá a strašne sa rozplače.ked si ho mm dá bruško na bruško krásne dvíha hlavičku no ked ho dám na postel alebo na zem tak reve :( ale nezufaj nie všetci majju tabulkove deti to by nás ani nebavilo keby sme presne vedeli kedy čo naše deti urobia.mne jedna teta povedala že onmá dva mesiace a ešte nedžavoce? a ja už som mala hlavu v smutku že náš malý je pomalší a behom týždna sa to uplne otočilo...mám kamošku ktorej malý sa narodil n 7 mesiaci. všetci hovorili že z neho nic nebude v polroku len ležal a mrkal ....teraz má tri roky je to hyperaktívne dieta ktoremu sa pusinka nezatvorí...

mamabiba
20. okt 2011

@pitik ahoj.. keď som mala prvú dcérku, tak ju absolútne nič nezaujímalo, ale ani v kľude neležkala. To bolo večne na rukách a prsníku, tancovali sme, spievali..v tedy bola pokojná. Ináč bola veľmi priam až uvrešťané dieťa. Nie uplakané..ona proste vrieskala preto, že nebola spokojná. Nič jej nebolo...okrem refluxu. Ale ako som ju dakde položila a mohla som ju obsypať hračkami...nič iba hrozný vreskot a späť na ruky. Teraz má naša druhá bambula 2,5 mesiaca, hlavičku krásne zdvíha, vie preležať a baví sa tým, že pozerá na plafón...máme z guľatiny, takže je tam asi dosť čo pozerať, miluje obrazy, a tiež...klasika...ruky, tancovanie, spievanie... a dakedy, keď pri mne leží a ja jej rozprávam, začne džavotať, ručičkami a nožičkami rozhadzovať, ako keby chcela už aj ona dačo povedať. Pred dvoma dňami sa mi ju podarilo naozaj rozrehotať, ale to iba náhodou. od vtedy to neurobila. Smeje sa na nás pekne ale to sa na ňu musíme aj my usmievať...čiže opakuje. A ručičky by si najradšej do pusy strčila obe...už si ich vie pekne trafiť, pretože nechce cumlík. Ale do ručičiek ešte nechytá nič, len náhodou. Neboj..každé bábatko je iné, jedno pomalšie druhé rýchlejšie, ale vždy sa to upraví. Držíme palce a veľa zdaru a pokrokov prajeme.

jamocka4
20. okt 2011

No my s obľubou cmúľame pršteky, niekedy až celé pästičky, vieme opätovať úsmev, podarene rozhadzuje ručičkami aj nôžkami - sa smejeme, že tancuje. Hlavičku držíme pekne skoro už od začiatku, vlastne celá je taká pevná, napnutá, takže už robíme aj lietadielko. Prepletá ručičkami, tak podarene ich skladá, akokeby sa modlila =) Hrkálku si chytí, ale neudrží ju dlho, smeruje s ňou do úst, ale zvyčajne sa ňou ešte len udiera.A už sa s nami rozpráva, tak po svojom, každý deň má prejav. A ako už bolo vyššie spomínané, rada sleduje všetko okolo seba. páčia sa jej obrazy, pozoruje strop a láka ju aj televízor, ale ten má zatiaľ zakázaný =) Tiež si myslím, že u každého dieťatka je to individuálne. Jedno vie skôr to, iné zas tamto. Sú v období, kedy nás každý deň prekvapujú novými vecami a novými schopnosťami.

florianko
27. okt 2011

Moj mal teraz dva mesiace a uz si vie sam udrzat hlavicku cmula si rucicky smeje sa a sem tam vyda taky zvuk ako by to bolo nahlas 🙂 uz sleduje ludi zvuky svetlo a tak ale to je pravda,ze pri kazdom je to inak..