pred casom som sa pytala na cmulanie palceka u 3mes, viacere odpovedali, ze neriesit...palcek prestal, vyliezol prvy zub a snim aj dalsie 4 zuby, teraz ma 6 mes a cmula si prsty 2 na lavej ruke - ukazovak a prostrednik, snazim sa jej ich vzdy vyberat a zaujat hrackou, ale nie vzdy to ide, napr ked sa rano zobudi skor ako my, ma prsty v ustach...rovnako ako vtedy, ked ja nieco robim a nemozem byt pri nej...viem, ze sa tak ukludnuje - preto ju uspavam radsej ja, lebo keby som ju nechala samu tak sa uspi sama, ale s tymito prstekmi....poradte, mate nejake skusenosti s podobnym?
ja som nikdy mojmu malemu nevytahovala prsty z ust, ked si cmula prstek, tak zvacsa len preto, ze mu idu zuby a prechadza si po dasnach, ja by som z toho ziadne halo nerobila, robi to vacsina deti...nas maly nikdy cumel nemal, ani jediny jeden den, osobne nechapem maminy, ktore dietatu pchaju do ust cumel a za par mesiacov pisu na koniku, ako to dieta od toho cumla oducit...
ono to casom prejde, ved ma len 6 mesiacov, keby mal/a 3roky nepoviem, ale taketo male babatka to robia bezne
je to normalne. moj 1,5 rocny ma v ustach ruky cele dni vzdy, ked mu idu zubky
moj si cmula 3 prstiky... cumel vypluje a cmula prstiky.. niekedy si ich tam da aj 4. keby sa zmesti tak pocitam ze tam napcha aj prstiky druhej ruky 😀 😀 😀
no ja ti neporadím,len sa ti zdôverím,že presne tie dva prsty cmúľa aj moja dcéra od malinka, doteraz...keď ide spať, takto vlastne zaspáva, dva prsty na ľavej ruke vo svojej puse a pravá ruka v mojej alebo mužovej puse... ke´d zaspí,tak ich vypľuje...inokedy cez deň si prsty necmúľa....áno, poznám ľudí,čo si hádam do šiestich rokov cmuľali prsty alebo palec na ukľudnenie...ja to zatiaľ neriešim...uvidíme,čo z toho bude Ďalej...
Ahojky, môj malý si cmúľal palčkek a aj prsty, ešte aj teraz niekedy. Rýchlo som ho učila na cumeľ a na noc mu dávam na ruky stále ponožky, lebo v noci a ráno, kým mi vstaneme by ich vycmúľal. My máme 5 mesiacov. Pri staršej dcére to bolo hrozné. Tá si zase cmúľala ručičku tak, že sme jej ju lepili, chodili ku kožnej, všetko jej hnisalo. Nič nepomáhalo, až napokon zlatá pani učiteľka v jasliach ju naučila nejakým spôsobom na cumlík. Preto som teraz nečakala a takto to riešim pri synovi. Cumlík som mu už od začiatku nemohla dávať, lebo mi nechcel piť mlieko z prsníka. Aj teraz bol problém ho naučiť na cumeľ, dlho ho vypľúval, ale už sa celkom uchytil. Držím ti palčeky.