Čo robíte s jasličkármi/škôlkármi po príchode z práce?

superdievca
11. okt 2012

Moj malý bude mať tri roky. Chcela by som s ním chodiť na kadejaké podujatia a kurzy, ale všetko sa začína tak max. o 16,00 čo ja nestíham z práce. Keď je pekne, veľa sme len-tak vonku, aj keď mne sa to zdá už otrava - tri roky striedame 2-3 ihriská či parky. Zväčša som v tom čase naňho sama.Môj muž chodí domov zväčša pred osmou... Keď ideme z jasiel hneď domov (napr. keď je škaredo alebo som hrozne zmorená), zdá sa mi to do večera nekonečné. Všetko ho baví pár minút. Pri telke by vydržal aj dlhšie, to sa ale snažím využiť len sem-tam. A keď nie som taká tvorivá a energická na vymýšľanie všelijakých ručných prác - čo teda robiť? Zaujímalo by ma napr. koľko času čomu venujete, čo tvorí vlastne nápň vašej činnosti, keď ste doma. či proste robíte čo treba v domácnosti a dieťa sa okolo vás len tak motká, či sa mu nejako naplno venujete (môj sa sám nezahrá skoro vôbec). už som z toho nešťastná - nebaví ma to a zároveň mám pocit, že malého dosť nerozvíjam. Je mi v podsate doma smutno a cítim sa osamelá, aj keď s dieťaťom nikdy nie som sama a mám o "zábavu" postarané. Vďaka.

chrissa
11. okt 2012

ahoj, môj synček mal v septembri 3 roky a riešim podobné dilemy. Ale príde mi dôležité a podstatné stíhať aj malého, venovať sa mu - niekedy si pripadám ako učiteľka z materskej školy - robím si "prípravu" v hlave, a tak. V čase, keď je chladno a ideme hneď domov, sa zabávame rôzne - napr. tvoríme niečo z plastelíny, z webu mu tlačím omaľovanky na aktuálne ročné obdobie alebo tématiku a vyfarbujeme, pozeráme si knihy s obrázkami (farby, tvary), skladáme puzzle, lepíme si nálepky, skladáme lego, kocky, hráme sa so zvieratkami - pritom ich delíme na domáce, morské.....striháme, lepíme, pozeráme DVD s otázkami a hádame - baví ho DVD - Kravička Connie, Kocúrik Jess ..., listujeme v detských časopisoch, čítame si. Tiež sa musím premáhať, odbieham, robím si aj svoje veci v domácnosti, ale v princípe sa snažím to "neflákať".... On je už tak zvyknutý, že si vyžaduje moju spoločnosť pri určitých hrách alebo aktivitách...ale občas sa zabaví aj sám. Mne to skrátka nedá, venujem mu dosť času, ale mám pocit, že robím 2 roboty - riadnu v práci a potom doma ďalšiu, škôlkársku🙂)

lenusiknr
11. okt 2012

@superdievca ahoj, my prideme zo skolky ak je hladny napapame sa, ja spracem co treba- to sa zatial hra sam alebo si pozrie rozpravky- najnovsie pozerame Lippy and Messy, potom sa idem hrat s nim az do vecera kym nezaspi... nahaname sa po byte s autami, motorkami, staviame garaze- prenasame vsetky auta z jedneho miesta na druhe- to vydrzi robit cele dni, niekedy staviame lego, plastelinujeme - to vydrzi len chvilku, trosku si kresli, este nas velmi bavi puzzle, citanie knih... este ma napadlo skuste si teraz nazbierat listy, gastany a hrat sa stym... u nas ked uz sme moc dlho doma tak vymyslam rozne somariny aby sme sa zabavili- staviame bunkre, hrady- zo stoliciek, paplonov alebo mu dam cestoviny, misky a s bagrom si to preklada...tiez sa mi osvedcili farby na rucky .. ked potrebujem upratat a varit mam to stastie ze moje dieta mi odmala so vsetkym pomaha... a neboj u nas je to tiez tak ze okrem tych aut ho vsetko bavi len chvilku🙂 co sa tyka toho casu tak mne to prejde az moc rychlo a chyba mi ten cas ked som s nim mohla byt cely den, no tiez mam dni ked padnem do postele rovno s nim...

superdievca
autor
11. okt 2012

Krásne ste to napísali, presne také niečo som chcela vedieť. Dobré nápady máte žienky, my teda niečo poskúšame, aby boli tie dni pestrejšie🙂