Ahojte chcem sa len spýtať, či neviete čo robiť proti poteniu nôh. Moja malá má 4,5 mesiaca a od narodenia sa jej potia nožičky a trošku jej aj posmrdkávajú 🙂 Cez deň jej aj niekedy mením ponožky, aby jej náhodou nevznikla pleseň alebo niečo podobné. Nemáte nejaký recept, ako tomu trošku zabrániť alebo to zjemniť??? Ďakujem
@jajka377 ahoj nam sa poti vsetko 🙂 nozky nam uz smrdkaju snad dva tri tyzdne, ale aj cely sa poti, minimalne raz za den, ale to preto, lebo vela ,,cvici" furt beha ruckami nozkami 🙂 nozicky mokre nema´, ale smrdkat smrdkaju. ja to beriem normalne, nerobim s tym nic, aj mladsia sestra sa takto potila a ked bola vacsia prestalo to, skus menej kurit, my sme vcera zistili ze mame v kazdej izbe 25 stupnov, dnes sme riadne vyvetrali a stlmili kurenie a uz mame 22 🙂
No my máme termostat v dome nastavený na 22stupňov, tak tým teplom to asi nebude. Moja malá je tiež neskutočne pohyblivá, v kľude je snáď iba v noci, keď je v hlbokom spánku 🙂 ale sa zase nepotí na celom tele. To že neznáša veľmi byť naobliekaná som zistila - pretože je vtedy neskutočne nervózna. A tú dubovú kôru danteska - nie je to nejako ohraničené vekom odkedy sa to môže???
Nas maly sa tiez poti - hlavne nozicky a rucicky. Ale niekedy je spoteny aj rano, ked ho beriem z postielky a to takmer nekurime na noc, len trosku temperujeme (byvame v panelaku) a maly ma len pyzamko a je zakryty dekou.
Cez den ma na sebe dupacky a body a tiez sa poti (nozicky).
Ja mam pocit, ze to je geneticky dane a nic s tym neurobime, aj moj mm sa dost poti, tak som si myslela, ze to ma po nom.
Asi len babo prilis teplo neobliekat a snad sa to aspon trosku upravi samo...
@evuliatko74 no presne, moze to byt aj v genoch, moj priatel sa tiez dost poti, hlavne ked spi
aj moja mala sa poti, a ako babatka sa potili aj chlapci ale casom to vymyzlo. Takze si s toho nic nerobte ono ako budu deticky rast to vymyzne 😉
@zuzkap2 Tiez si myslim. 😀 😀 😀
Vlastne keď tak rozmýšlam, tak aj môjmu mužovi sa dosť potia nohy - tak to môže byť zdedené. Ale tak zas nejakú tragédiu s tým nerobím, potia sa tak sa potia - pokiaľ sa nám na nožičkách nič iné neobjaví - tak je to asi v pohode.
no napr.mojmu otcovi sa strašne potia nohy,mne takisto,ja ked mám ponožky chodím po byte,po 2hodinkách su vlhké 😀
a malá to isté,má vlhké ponožky,len čo vnich pochodí,či leží,či zima či leto..tak ako i ja,ja mám v lete,mokre nohy,a studené ako žaba,ked nemám ponožky 😀 😀
myslím že je to dedičné 😀
a vyriešila som to najprv som si kupila ja termoponožky,tie s kanálikmi ktoré odvádzajú pot,cena prehnaná,no sú užasné,majú ich v bepone,a malej som ich kupila,a mám pocit,že nemáme mokre ponožky,ani nohy...a je nám teplo 😀 😀
Aj krpcovi sa potia nozicky, riadne, aj smrdia veru, no co uz s nim. My si z toho robime srandu, ze rastie novy zakaznik geox topankam 😀
neviem ci dubova kora je vekovo ohranicena...nepytala som sa v lekarni este...ale ako citam prispevky-zrejme bude nieco na tom ze je to dedicne,mojmu muzovi sa tiez potia nohy tak maly bude asi po nom 😀
@jajka377 aj mojim babam sa potia nohy. Pytala som sa na to lekarky(amb.rizikovych novorodencov) a vraj je to normalne,nemam sa s tym zatial trapit a hlavne davat vsetko z bavlny-dupacky,ponozky,pancusky. A hned ma aj sfukla ze pancusky co maju su polosynteticke.Bolo na nich 92% bavlna 8% polyester ☹
ahojte, môže znamenať ked má malý vlhke čielko alebo studene vlhke nožičky že mu je moc teplo?????no pritom krk a hrudnik má pekne teplučky. /má 5mes./ ďakujem
čo s týmto problémom robiť? dať dcérku vyšetriť?má 15 mesiacov a odkedy behá, tak nohy úplne mokré...ja tomu nerozumiem...inak je v poriadku, krvný obraz dobrý, prospieva...nepotí sa v noci, ani na celom tele, len nožičky, nieekdy aj dlane...ja už som zúfalá :( môže to znamenať niečo zlé?
ahoj,prave teraz som pisala do temy nadmerne potenie babatka...malemu sa tiez potia nozicky a neviem si rady...uz som vymenila papucky,ale nozicky ma uplne mokre,pancusky ma tiez hned mokre..ja som uvazovala nad dubovou korou,nejake obklady by som davala...