ahojte.. vôbec sa nám nedarí dvíhať si hlavičku..máme už 4mesiace a mladému sa vôbec na brušku nechce... keď ho nosíme tak si krásne drží hlavičku ale také niečo ako dať ho na brušku aby pozoroval čo sa deje a nedaj bože aby sa prekrútil s bruška na chrbátik.. tak na to asi musíme zabudnúť.. vôbec ale vôbec sa nám to nedarí :(
to je normalne, niektore deti to nerobia ani v 5.mesiaci 😉 kazde dieta je ine, napreduje inym tempom, to ale neznamena ze je zaostalejsie alebo mu nieco je. ak mas z toho zly pocit, povedz to svojej pediatricke, ale ja by som si z toho hlavu nerobila, nedrz sa tabuliek.
neboj sa to ho prejde, ani nas nechcel byt vobec na brusku, stale tam len plakal, vydrzal tak 20 sekund a dost. tak asi mesiac -dva uz je to omnoho lepsie. mam pocit ze v 6 mesiaci sa zacal az pretacat a to sa pretoci iba na brusko a spat sa mu vobec nechce, pritom to vedel uz ked mal 3 mesiace. neboj isto bude vsetko vediet, na vsetko ma cas a v spravnu chvilu to sam urobi. nas maly sa tiez este ani neplazi ani nelozi, proste sa mu nechce 🙂 a nestresujem, no pojde rovno na nohy 😀
skus ho dat pred telku, u nas to zabralo, tiez nechcel na brusku zdvihnut hlavku... alebo mu pustim toto
https://www.youtube.com/watch?v=beojQTxwLNka hlava je hore a drzi a drzi 😀 😀
ahoj, matko tiez nechcel past koniky, ..vôbec nechcel byt na brusku, mali sme zacat cvicit aj vojtovku, no naraz zacal, zo dna na den...stacilo len pockat 😉 niektore deticky skratka nieco zacnu neskôr, a v niecom budu uplne prve..tak len to skusaj, pokial sa mu to nepaci tak ho zober, vyskusas zas neskôr...ukazuj mu hracky, zapni hudbu, tancuj, skratka nieco ,cim ho zaujmes...ono to pride neboj 🙂 ..a hned ako zacnete *past* uvidis, ze aj pretacanie pride..a len vtedy bude veselooo 😀 😉
ahoj.....tak naša tiež od mala revala na bruchu, ale ja som ju každy den stale davala, aj ked kvičala.....asi aj 7 krat na chvilku........ale nieze, ked zacala revat, tak som ju prevrátila, to nie, trošku som ju nechala sa potrapiť.............a dnes je nadherny vysledok na brušku nespi, ale vydrži cez den aj pol hodinu v kuse, má krasne vytrenovavy chrbatik......ja určite odporučam davat babo na brusko, aj ked sa mu nepaci.........musi predsa spevnit chrbatik
Nic si z toho nerob, aj nas maly, ked mal tak 3 mesiace, tak sa jedneho pekneho dna rozhodol, ze nechce byt na brusku ani za svet, plakal,vrestal ako keby ho na noze brali, obcas sme ho davali na brusko nasilu, aj sme ho nechali sa potrapit, ale nie velmi casto, lebo nam ho bolo luto a nechceli sme, aby si od placu uhnal pruh, alebo co. 😢 Doktorka nevedela posudit, ci vie zdvihat hlavicku (aj ked vedel uz pomerne skoro), lebo nebol ochotny spolupracovat na brusku ani sa otacat nic, len vrestal, tak nas dokonca chcela poslat na neurologiu. Samozrejme, ze postupne zistil, ze je to celkom dobre byt na brusku, aj hracky a zabavanie pomohlo a stalo sa z neho riadne sidlo, aj chrbatik ma silny, dokonca teraz vacsinou spi na brusku. Takze sa netrap, dietatku treba dat cas 🙂 😉 😉
1. Nelam si hlavu 😉
2. Skusaj ho davat na brusko kazdy den. U mojho to bolo to iste. Ked bol malicky, tak koniky past vedel, potom to "zabudol". Takze kazdy den na brusko. Niekedy vydrzal par sekund, niekedy dlhsie. Ked uz bude vediet drzat hlavicku, ukazovat hracky a pohybovat nimi z prava do lava a spat, aby sa ju aj naucil otacat.
3. Zevraj babatko sa ma otocit v troch mesiacoch, to je podla mna vynimka a nie pravidlo. Bud rada, ze ho najdes tam a tak, kde a ako si ho nechala 😀
cvic s nim na fitlopte - daj ho na nu na brusko a pomaly "gulaj" alebo si ty lahni na chrbat a poloz si ho na hrudnik, nech vidi aka je mama smiesna 😀 a mozes si ho v tejto polohe dat aj na predkolenia a dvihat hore dole 😉
Moja taktiež nechcela byť na brušku, ani hlavu dvíhať, či nebodaj baranky pásť. Otáčať sa začala na bruško tak v 7-8 mesiaci, ked dobre pamatám. Dnes ma 3, je uplne ako ine deti. ale, s mladším teraz chodim na rehabko kvoli diastaze brušnych svalov, a spomínala som jej, že ako velmi neznášala polohu na brušku. Je to velmi zlata dr., taká vráska sa jej urobila na čele, že celkom normálne to nie je, lebo potom neprebieha vývoj klbov tak ako by mal. Tak neviem, nechcem strašiť, keby som sa mohla vrátiť späť, aj tak by som ju netrápila a na bruško by som ju nedávala, keby mala sa pri tom trápiť a revať, ale je dobre vedieť, že odborníčke sa to nepozdáva. Moja malá nakoniec zvladla všetko, aj sedela aj chodila aj štvornožkovala. 😀 a ver svojmu inštinktu, materinskému :D
nas pediatricka poslala na rehabilitaciu lebo mala nedvihala hlavicku ked lazala na bruchu inak ju drzala ale na bruchu nie, totizto na bruchu len plakala... ja som tam sla aby som mala potvrdenie ze som bola ale necvicila som s nou,lebo mi to prislo zbytocne a ked mala 6 mesiacov tak mi zakazali cvicit😀 lebo bola velmi popredu 🙂 teraz ako 7,5 mesacna sa sama posadi, lozi a postavi sa, vie uz popri nabytku aj par krokov urobit🙂
ty sama musis vediet ci sa ti to zda byt v poriadku, ked hlavicku vie drzat ked ho mas na rukach tak je to podla mna OK jednoducho nerad lezi na bruchu🙂 este dodam ze akonahle sa moja vedela sama dat na brucho a naspat (cca4,5mesiaca) tak zacala spavat na bruchu🙂
ahoj stinka. ani nas maly nechcel byt poriadne na brušku-on to priam neznášal a ked sa učil dvyhat hlavicku, tak vydrzal na brušku len chvilku a v 4 mesiacoch sa nepretacal ani on🙂)))takže si myslim, ze sa nemusis nicoho obavat 😉 Zato už vedel sam chodit v 10 mesiacoch a to poriadne ani nechodil po 4, on začal rovno chodiť, takže pri detičkách je to individualne.
nasa mala tiez nechcela lezat na brusku, vydrzala asi 5 sekund a potom strasny rev, doktorka povedala ze ju nemam davat nasilu, ze ked nechce tak nechce .... zacalo ju to ako tak bavit az ked mala vyse sest mesiacov ... aj pretacat sa zacala veeelmi neskor ... a teraz mame 10 mesiacov a krasne stvornozkuje a stoji pri nabytku 😉
ja by som urcite nepanikarila, ale doktorke by som to spomenula
My sme mali tiez tento problem, no na lekarskej prehliadke mi poradili dat mu stoceny uterak pod hrudnik ( nie pod usta) a ruky pred uterak, trochu ho to vyvysi a nam to takto velmi pomohlo. Potom neskor sme mohli uz aj bez uteraka, ale je to takto ovela jednoduchsie. Dalsi sposob je, ze sedim na sedacke a polozim si ho na brusku na kolena, jeho hlava je nad zemou. S uplnym novorodencom by som tento 2. sposob asi nerobila, ale ak si uz vie trochu drzat hlavicku, tak je to ovela lahsie ako na podlahe.
Tiež nám pomohlo hlavne cvičenie na fitlopte, cvičili sme podľa knihy Ivy Dolínkové a veľmi rýchlo som zbadala zlepšenie.
@ada1000 my to teraz riesime zajtra vyskusam ten uterak. nam kazali cvicit na fit lopte 5 cvikov robime to pred kazdym krmenim moje dvojicky to nenavidia a placu. hrozi nam Vojtovka aj som bola nahnevana, ze nam ju hned nedali, pretoze s fit loptou po 10 dnoch nevidim ziadne vysledky! a babatka placu tak ako pri Vojtovke. my musime chodit do poradne pre predcasne narodene. tam boli unaveni ked sme dosli a nechcel ani jeden poriadne drzat hlavicku tak nas poslali v 3M a tyzdne na rehabilitacie. Teraz ideme mat 4M a hlavicky uz drzime ale rychlo sa unavia a rucicky stale davaju popri tele nie hore tak musime cvicit. prevracanie nehrozi :(
vela mamiciek ktore nemusia chodit k lekarovi na specialne vysetrenia babatka nechava tak, ze to dobehnu. ja by som sa bala pretoze to ze vie nieco urobit telickom podporuje aj spravny psychicky a recovy vyvoj tak by som to tak nenechavala do 6M ale panika Ta zatial nemusi chytat 🙂
Maminky prosim vás moj maly bude mat teraz 3 mesiačiky a na brušku absolutne nevydrži, nedvyha hlavičku ale pritom sa už takmer pretáča ked ho mam na pleci ma vzpriamenu hlavičku. Chodime na rehabilitácie ale maly odmieta cvičiť on sa na mňa usmieva a necviči neviete čo mam robiť?
Mile maminky, chceli by ste sa dozvediet akymi fazami vyvoja prechadza vase dietatko v prvom roku svojho zivota? Mate otazky, ktore by ste sa radi spytali, pripadne problem s ktorym si ste sa radi s niekym poradili? Je tu moznost stravit prijemny vikend v krasnom prostredi, venovany vasim babatkam. Pre viac informacii kliknite na link http://www.bublinka.org/bublivikendy/psychomoto....
@stinka ahoj, ako to potom s malým dopadlo? Moja má tri aj dačo, vôbec nechce byť na bruchu. Ona je predcasne narodená. Som z toho zúfalá. Čo ste robili? Ďakujem tu
@evula_devula ahoj ako ti to dopadlo s detickami? Mám presne taký istý problém ako si písala. Mala je predcasniak, nechce byť na brušku, hlavu si vie držať aj na bruchu aj na rukách, keď je na bruchu snaží sa dostať späť na chrbat, čo sa jej aj často podarí, ruky tiež dáva k telu na lietadielko. Proste to isté ako tvoje bábätká. Cvičíme Vojta už hádam mesiac, mám to dali kvôli zlezaniu hlavičky. A pomohlo nám to asi tak, že z ľahkého hypotonickeho syndrómu nám hrozí hepertonicky. Neviem čo robiť... Ďakujem ti
@lucicka009 dvojičky majú 5 rokov a sú nenastaviteľní ja som potom Vojtovku nechala tak. moji pri Vojtovke začali opäť vracať, a to bolo asi tyzden po tom ako skončil reflux. takže som povedala, že im pažerák nebudem dráždiť kyselinou. no poradím Ti tip. skus jej ked je na brušku dať popod pazušky a zrolovaný uterák aby akoby videla vyššie a mala lepši prehľad prípadne si vedela aj trošinku oddýchnuť. bude ju to viac baviť, a vydrží na brušku dlhšie. bude mať volnejšie ručičky a na nieč aj dočiahne. ... dúfam, že sa Vám bude dariť
@lucicka009 s tým zrolovanym uterákom je to dobrý tip, nám toto poradila dr. a zafungovalo to. Nedávali sme na dlho, postupne sme pridávali a keď mal 6m , začal sa pretacat a už chcel byť iba na brušku. Aj náš je hypotonicky, ale nestresujemE. Davame tomu čas, nech si ide svojim tempom. Ja som zastanca toho, že radšej trochu neskôr, ako skoro.
Napríklad najstarší bol tiez hypotonicky, ale už v 5m stvornozkoval a v 7m chodil popri nábytku, tam sme sa báli, že si poškodí chrbatik.
Ak môžem poradiť a máte možnosť, babyplavanie
@evula_devula bože ďakujem, to som nepočula o Tom uteráku, určite vyskúšame. Tak dúfam, že aj moja bude časom taká akčná ako dvojičky 🙂
@danula.ch ahoj, ďakujem. No ja sa teraz bojím, či nie je pre zmenu hypertonicka. Tak mi povedali na rehabilitácii, že sa zmenila z hypo na hyper a to je asi horšie. Má 3,5m otvára ruky, ale ešte ich dáva aj do pästí a celý deň je taká nervózna.
@lucicka009 ahoj ja viem že je to už extrem roky dozadu ale prešla vám ta nervozita ? Tiež sa mi zdá že je maly hypertonicky… ďakujem
Mozes ho len posmelovat a zabavat v tej polohe, prinutit neprinutis. S otacanim to nic nema, nasa ema neznesie polohu na brusku ani za svet, nebude past koniky a otaca sa na brusko ako strela, potom sa tam jeduje... Niektore deti pasu konicky, niektore chodia stvornozky, niektore vsetko preskocia a rovno chodia. Nic si z toho nerob 😅