Čo robiť, aby 2-ročný syn poslúchal?

11. aug 2023

Ahojte, vedeli by ste mi dat nejake rady, aby mi syn neutekal odomna, ked sme vonku? Doterqz som robila tak, ze som si cupla k nemu a povedala, ze ked utecie, ide do kocika. Bez slov ho tam dam, reve chvilku potom prestane. O nejaky cas ho dam zas von, chvilku poslucha, potom opat zacne utekat, upozornujem ho raz, dvakrta, neposlucha ide do kocika. Existuje este nejaky trik?

Doma je inak zlaty... Bol odplienkovany za 2 dni. Ma 2 roky a 4 mesiace.... Je rozumny, nie je hyperaktivny, ale vonku........ Ine dieta velakrat.

Dakujem!

rebrambora
11. aug 2023

Jasne, na novych miestach deti skusaju nove hranice.
Nas jeden bol tiez takyto.
Presne ako pises, raz upozornit, druhy x, na treti do kocika a ak to urobil este raz, isli sme rovno domov.
Len s kludom vydrzat. Vela sil prajem.

mane01
11. aug 2023

Moji vedeli, ze nesmu utekat odo mna, ale ked sa to nahodou stalo, tak som im len zakricala, ze tak cau, ja uz idem domov… a hned boli pri mne, ak aj nie hned, tak ked som sa otocila a pomaly odchadzala, tak ich chytila panika a pribehli. Potom som im vysvetlila, ze sme sa dohodli, ze nebudu utekat a preco. Fungovalo to vzdy.

zuzinka888
11. aug 2023

Ako uteka od teba? Deti su od prirody zvedave a objavuju to tvoje chce tiez. Ak ne to npr.na ihrisku chce hednoducho vediet co je za stromom, za plotom.... ak je to bezpecne nechaj ho( chod za nim) - "budujes v nom dobrodruzne geny" a samostatnost, ak to bezpecne nie je ste pri ceste.....jednducho bez pardonu drzim za ruku ci je v kociku.

krasolienka1
11. aug 2023

Keď nepočúva ideme domov

domak2
11. aug 2023

@mane01 toto fungovalo na dcéru, malý mi ešte zamava a ide ďalej. 😅 Raz som chcela vidieť, kam až dôjde kým sa zlakne, ale zlakla som sa ja keď už som ho videla len ako bodku na obzore. Zato doma bez neho nemôžem ani pohár opláchnut 🤷‍♀️

zuzuliatko18
11. aug 2023

Mne teraz trojročný začal v obchode odbiehať, tak naposledy som vyložila maškrtu, čo mal v košíku. A budem to robiť dovtedy, kým nepochopí, že ísť sa schovať cez pol obchodu nesmie.
Keď utekal preč, keď bol ešte v kočíku, po 2 upozorneniach sa musel voziť, takže si rýchlo odvykol, ale na bezpečných miestach som ho nechala skúmať svet. Len niekde.pri ceste alebo tak to neslo

mane01
11. aug 2023

@domak2 suseda mala taku dceru, mala vedela, ze mama bez nej neodide, vzdy ju nahanali a nasledovali… bolo to stresujuce. Ale oni ju tak naucili… mozno syn nie je zrely na to, aby pochopil, ze to myslis vazne? Alebo proste vie, ze tam si… na mojich to otocenie sa a kracanie opacnym smerom malo velky efekt.

majlo1234
11. aug 2023

@mane01 no nikto to nemysli vazne, ze naozaj odide bez dietata. Je to proste spolah na tu paniku a psychicka manipulacia je otrasna technika zase podla mna. A druha vec je, ze ked je dieta moc chytre, alebo ma v pazi, alebo zisti, ze to nemyslis vazne, uz nwbude fungovat. Ty si mala stastie
@domak2 moj to iste doma, ale aj vonku😄 nepohnem sa na dva kroky od neho

scorpionflower1
11. aug 2023

Ako odbieha? Nemyslis si dufam, ze 2-rocny bude pri tebe stat, vsak on je zvedavy.

heln
11. aug 2023

ja som s mojim synom nechodila na prechadzky, ja som s nim chodila behat.... alebo lepsie povedane behat za nim. kupili sme batoztek s "voditkom", aby mi neusiel niekde dolu kopcom alebo na cestu.

tanyag
11. aug 2023

Vylož ho z kočiara na bezpečnom mieste napr. ihrisko a nech behá 🙂 niekde energiu vybiť musí 🙂

simca06022011
11. aug 2023

tak niekde sa musi vybehat, bez teba za chrbtom, utekat, pobehat.. cize ako pise
@tanyag . Najdi take miesto, u nas bolo kedysi aj ohradene ihrisko.. ja osm proste len sledovala.. tiez boli dohody ked sme boli pri dome na ihrisku, odtial potial sa beha, na cestu nie a vybavene.

autor
11. aug 2023

Diky kocky, ano na ihrisku mi smaozrejme nevadi. Ale ked uz poviem ideme domov, on zacne utekat smerom na cestu z ihriska. Takze tieto nemam rada. Alebo ked sme v meste na pesej zone. To je ako v jurassic parku.

kandelabra
11. aug 2023

Tiez mam batoh s voditkom pre dieta. Dieta spokojne lebo ide same, ja spokojna lebo viem, ze nezdrhne alebo neskoci pod auto.