Caute, som trochu tak sklamana zo seba... Syna som dala do skolky, ma 2,5 a dnes sme boli akurat vonku, vsetky maminy + deti. A moj si isiel za svojou hlavou, on sa nechcel hrat skoro s nicim, co ucitelka davala (koralky, noznice, piesok, atd), kedze sme boli na inom mieste, tak bol fascinovany novym prostredim... Vsetko objavit a vyskusat, kym ostatne deticky robili to, co im ukazala pani ucitelka.
Mne bolo tak trapne... Bud ja alebo pani ucitelka isla za mojim synom, aby sa vratil.
Ked spievali, tak sa aj moj pridal a velmi sa mu to pacilo. S dalsim chlapcek uz ku koncu sa nahanali a smiali sa vela.
Doma sa mu venujem, vela sa spolu hrame, ale aj sam sa pekne pohra.
Riešiš blbosti.
Prosím ťa je ešte malý a ho to nezaujímalo však keď spievali sa zapojil vekom to bude ine
@pribinak
@januska12323
@andrejka1974 citila som sa trapne, ze jediny on, ktory sa nechcel hrat 🙈🙉 ale radsej si siel za svojim...
Jediny, ktory sa nechces dat zaskatulkovat 🤪 mozes byt vlastne spokojná! Fakt riesis blbosti, ved nechcime od tych malych deti aby vsetky boli ako cez kopirak. V skolke sme mali uz 5,5 rocnu, ktora dojedla olovrant a isla sa hrat. Vsetky istatne deti cakali pokial vsetci nedojedia. Ta mna vytacala do vyvrtky. Ale taky maly ako tvoj? Prosim ta, je uplne v poho, casom si zvykne.
A prečo sa cítiš trápne? Je snáď niečo zle na tom, že ho nezaujíma to, čo vacsinu? Nie nie je..
Normalne, zdrave, zvedave dieta.
Ma 2,5 roka,co je uplne normalne,ze radsej bude objavovat okolie ako sediet pri jednej cinnosti. Za toto sa naozaj nemusis hanbit a hnevat na neho
Riesis somariny. Po prve, ma 2,5 roka, co chces od neho? Po druhe, aj dospelych zaujimaju vsetkych rovnake veci? Bud rada, ze si vie sam zajst zabavku. Nerob mu animatora, nechaj ho, nech ti sam ukaze, co ho zaujima.
Moj bol zo zaciatku v skolke na tom velmi podobne, celkom dlho to trvalo. Ale mne to teda nevadilo. Ked som nad tym aj rozmyslala, tak realne mi nenapadlo, ako by som vlastne mala malemu odovodnit, preco by sa mal zapajat do spolocnych tancekov alebo inych veci, ktore ho vobec nelakali. Teraz je v skolke druhy rok a uz sa zapaja a celkom si to aj uziva, vidim to na fotkach a videach zo skolky. Celkom som aj prekvapena, popravde som unho cakala, ze budem rada, ak sa vobec do niecoho zapoji v skole 🙂
😀 prepac ale musim sa strasne smiat. Ty si sa citila trapne, lebo tvoje 2,5r dieta zaujimalo nieco ine? Nikde nie je napisane, ze ho musi zaujimat to, co vsetkych ostatnych. To z neho nerobi ciernu ovcu alebo nejakeho outsidera. Nehovoriac o tom, ze ma len 2,5roka. Isiel za tym, co ho zaujimalo a ty by si za to mala byt rada. Neskatulkujme a nezatvarajme nase deti do nejakych pomyselnych hranic, ktore by nemalo prekrocit (tym myslim taketo...nie, co sa vychovy tyka atd). Mozno ho o rok-dva budu zaujimat koralky a piesok...a mozno ho to bude zaujimat uz zajtra...vcera sa mu proste pacilo nieco ine. Ma na to pravo. Este sa len vyvíja a spoznava. Taha ho to tam, co ho zaujima. Ty sa v prvom rade prestan citit trapne a bud rada, ze si ide za tym, co ho zaujima.
Min jesen , skolka, rodicia vsetci -vystupenie mali decka.
vsetky deti robili nacviceny program , len moja “vytrcala” z radu ,vsetky deti robili co mali len moja nie.a to mala 4roky !
Nebolo mi to trapne usmievala som sa a mysela si - ty vies co chces teraz robit a co nie, a to ja vidim pozitivne.
Dodam - problemy v skolke nema ziadne ani s pozornostou ani nic 😅prave naopak.
proste je svojhlava vie co chce a co nie a to sa mne ako matke paci👌🏻
Problem nie je tvoje dieta, spravalo sa uplne vramci normy🤦🏻♀️ Problemova si ty, ked si schopna sa hanbit za vlastne malicke dieta. Predpokladam,ze tieto pocity mavas aj sama voci sebe. Ked vlastna matka nevie prijat svoje dieta so vsetkym bez podmienok, tak hrozi, ze dieta bude mat do buducna uzkosti a tiez preberie tento model uvazovania
Ja nechápem čo riešiš ….. však nereval, neoplueskal sa tam o zem, nebil iné deti, nikoho nehryzol, ….. proste ho to nezaujímalo, nie všetky deti sa zaujímaju o korálky či čo, objavolval nove veci a svet svojou vlastnou cestou
Kľud