Ahojte maminy,mám 4mesačnú dcérku a chcem sa vás opýtať čo všetko robí vaša pediatrička v rámci poradní,lebo sa mi zdá,že tá naša to dosť fláka. V každej poradni ju odvážia,zmerajú jej obvod hlavičky,kukne na fontanelu a popočúva jej srdiečko.V prvých dvoch por.jej kontrolovala Morov reflex. V tej poslednej ju len odvážili a zverali hlávku a pred očkovaním jej kukla do hrdla (keďže partner bol práve chorý) a spýtala sa či nie je chorá aj ona. Okrem toho žiadna kontrola vývoja,a naposledy okrem očkovania nič iné. Keď som sa jej v 4t.spýtala,či je normálne,aby malá cez deň takmer vobec nespala,spýtala sa ma,či spí v noci,a keď som jej povedala,že pár hodín,tak že čo chcem,či chcem aby spala stále. A dojčení ani nevravím,keď som jej spomenula,že malá by jedla stále-pol hodiny po ukočení kojenia,tak že mám byť rada,že papá(ale nevadí,že to bolo aj 20krát za deň). Teraz sme na UM a pri otázke,čo mám robiť keď nevydrží 3hod,mi odpovedala.že ju mám nechať trochu poplakať,že skôr jesť nemôže. Je to podľa vás v poriadku?
@seminkads Ak máš pochybnosti, či je doktorka dosť kompetentná - vymeniť! Určite aj v DS sú aj iné... popýtaj sa tu na fóre alebo mamičiek v materskom centre. Inak mne naša pediatrička na sťažnosť, že mám extrémne nespavého syslíka (tiež už od narodenia) odpovedala : "buďte rada, aspoň bude inteligentný 😝 "
Ahoj ja mam skvelu doktorku chodim k nej uz 18 rokov a teraz pri malej mi velmi pomohla malicka ma teraz 2 roky 8 mesiacov ked sa narodila tak sme vobec nepriberali do poradne som chodila kazdy tyzden na vahu v 1 mesiaci sme museli prejst na umele mlieko za 1 mesiac sme pribrali len 100 gramov a mala my do pol roka nespala vobvec cez den spala 2 krat 20 minut a od 15.00 plakala vkuse az do 2.00 pricina neznama lekarka nam dala aj sirupcek na spanok ale velmi to nepomohlo od polroka spala konecne aspon cez den 2 hodinky vkuse za lekarkou chodim casto sa radit vo vsetkom poradi je velmi ochotna v kazdej poradni sme sa vazili pomerali spytala sa ako sa nam dari ak bol nejaky problem vzdy sa naslo riesenie mohla som prist kedykolvek vzdy nas vzala bezreptania ak som potrebovala nieco navyse nejaky papier k lekarovi stacilo zavolat teraz mame uz 2 roky 8 mesiacov prekonali sme rozne choroby rozne diagnozy mame za sebou operaciu srdiecka nosnych mandli vsetko sme spolu prebrali vsetko mi rada vysvetli comu nerozumiem ak by si chcela dam ti na nu kontakt som z ba
@andrejka1974 bola by som ti velmi vdacna,my sme to mali s tym spanim podobne,teraz spi cez den 3xpo 30minut ale aspon ze prespi celu noc bez prebudenia
my teraz cez den spime 2 hodinky a noc prespime celu a doktorka sa vola Kulhankova a je v dubravka v bratislave tel.c. je 02/64287952 a ordinacne hodiny ma v pondelok od 10.00-14.00 v utorok ma od 8.00-11.00 poradnu potom od 11.00-14.00 ambulanciu, v stredu je od 13.00-17.00, stvrtok a piatok od 8.00-12.00
@seminkads pozri sem https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/co-je-povinnostou-pediatra-na-poradni/