Čo potrebuje dieťa, aby bolo šťastné?

29. júl 2024

Zaujímal by ma pohľad mamičiek, vaše rady a myšlienky k tejto téme. Mám prečítaných už pár kníh o výchove detí, ale chcela by som názor rodičov. Darí/darilo sa vám vychovávať šťastné deti a čím ste sa riadili pri výchove? Aké hodnoty sú pre dieťa najdôležitejšie?

angeli121212
29. júl 2024

Môj syn k tomu aby bol šťastný potrebuje moju a manželovu lásku, ktorú sa nebojíme mu prejaviť a ešte priestor nech sa baví a nech skúša t.j. v praxi to znamená zakazujeme nevyhnutné veci zväčša tie kde si môže vážne ublížiť, niečo úplne zničiť a samozrejme činnosti kde môže ublížiť iným či už zvieratám či ľuďom

di1234
29. júl 2024

Potrebuje hlavne šťastných rodičov 🍀

ella1234
29. júl 2024

Na to sa neda len tak odpovedat. Záleží predsa na veku dieťaťa.
Ale šťastné dieťa je určite vtedy keď zije v šťastnej domácnosti.

di1234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
basulaak
29. júl 2024

Pritomnost rodica - fyzicka a mentalna, potrebuje hranice, potrebuje pocitit nedostatok, vidiet stastnych rodicov, ktori sa aj povadia ale dieta ich uvidi sa udobrit. Pocuvat na seba viac pozitiv ako negativ. Objatia a pod.

ina2405
29. júl 2024

Zdravie, harmonickú domácnosť, strechu nad hlavou a plné bruško.

lalala2020
29. júl 2024

Myslím si, že dostatok možností objavovať, hýbať sa, baviť sa… sú neskutočne nabité energiou, ktorá musí byť spotrebovaná, veď jediné na čo myslia je zábava

januska12323
29. júl 2024

Šťastné dieťa má milujúcich rodičov, strechu nad hlavou a plné brucho, všetko ostatné je bonus.

derdia
29. júl 2024

Lásku a hranice.

eva233
29. júl 2024

Úlohou rodiča nie je vychovávať šťastné deti. Človek musí vedieť byt aj smutný, nahnevaný, frustrovaný... Lebo aj to patrí k životu.
Úlohou rodiča je vychovať prirodzene sebavedomých, láskavých, asertívnych ľudí, ktorí sa neboja povedať svoj názor a zároveň vedia pracovať so svojimi emóciami. Podľa mňa aby bolo dieťa šťastné v zmysle spokojné potrebuje cítiť bezpečie a bezpodmienecnu lásku svojich blízkych potrebuje cítiť oporu a to, že bude vždy vypočute a nebude zbytočne súdené a nálepkované. A takto nejako sa snažím vychovávať svoje deti.

beata_k
29. júl 2024

Kludna a vyrovnana matka/rodicia. Dieta sa ti pohra aj vetvickou, hracky ho urobia stastne iba na chvilu. Ale laskavu naruc rodicov nenahradi nic.

mirka_a_hrasok
29. júl 2024

Detom staci malo, ak si ich tak vychovas. Samozrejme najdolezitejsie zo vsetkeho je, aby citilo vasu lasku, to jedine totiz potrebuje uplne najviac. ♥

lucia13022023
29. júl 2024

Za mňa dieťa potrebuje spokojneho rodiča. Aby bolo dieťa ok, musí byť aj rodič ok.

doriiis
29. júl 2024

Milujúcich rodičov.Vyrastat tak,že vidí,že rodičia sa milujú a nehadajú sa.Musi vedieť,že je milované,počúvane,chápané ale musí mať aj hranice.Hranice su pri výchove veľmi,veľmi dolezite

pralinka25
29. júl 2024

Ja len ze stastie je relativny pojem a zo stastneho dietata moze vyrast frustrovany zufaly a nestastny dospely ak sa to stastie neserviruje s rozumom.

sisska96
29. júl 2024

normálnych rodičov

viestta
29. júl 2024

Stastne dieta sa neda vychovat. Stastie nie je vysledok vychovy ale celeho spektra okolnosti. Stastne dieta je dieta stastnych rodicov. Takze ak budete vy stastni, dieta sa na vasom stasti zvezie s vami.

leidin
27. aug 2024

Potrebujú, aby boli rešpektované. Tak budú cítiť, že na nich záleží. A preto budú mať silnú snahu rozvíjať svoje schopnosti, učiť sa a niečo dokázať.
Potrebuje, aby sa jeho okolie oňho zaujímalo a spoznávalo ho a dalo mu možnosť sa prejaviť a aby ľudia reagovali pozitívne na jeho prirodzenosť.
Proste aby bolo na svete vítané. Je to snáď pointa si spraviť dieťa s tým že sa mu poteším a chápem ho a nie hnevám a trestám…veľa ľudí si myslí, že dieťa sa má naprogramovať na potreby svojho okolia, v skutočnosti deti sa rodia v ,,nesúlade” iba ak je prostredie pokrivené a potrebuje preladiť. Žiaľ, spoločnosť radšej zničí nevinnú osobu než by sa sama zdokonaľovala.