poradite mi prosim? mam 6 tyzdnovu dcerku ktora ma velmi suchu pokozku na tvaricke najme okolo obocia a na cele sa jej robia take biele akoby supinky
co by mohlo pomoct? dakujem
My sme pouzivali krem na atopicku pokozku od spolocnosti Babé a do tyzdna boli supinky fuc. Natierali sme rano a vecer 😉
Modra indulona je na vsetko 🙂
aj my sme mali tie šupinky a nenatierala som tuším ničím, sem tam aviril olejčekom alebo obyč indulonou, ale len mini tenká vrstvička, aby pokožka dýchala... neboj, to všetko prejde, je to veľká zmena pre dieťatko z bruška na svet... 😉
Aj my sme to mali na obočí - používala som kalciovku a zotierala som jej ňou aj tú suchú kožu, išlo to lepšie dole natreté ako jej to šúchať dole nasucho. My sme si na telo dali predpísať Oilatum do kúpeľa a mlieko Excipial U Lipo lotio.
ahoj nam sa spravila sucha pokozka na lickach z tych mrazov, skus kupit niveu pre deti - hydratacny krem, my to davame a raz dva mu to preslo a to mal pokozku velmi suchu, teraz je aj v tescu v akcii,a kup si aj nivea krem proti chladu a vetru - a to mu vzdy natri ked pojdes von, zaberie uvidis
My používame NIVEU SOS. Tá je na všetko, zaparenú riťku, vysušené líčka, menšie ekzémy a šupinky. My ju aj na všetko používame a pomáha a ešte aj krásne vonia 😉
aj my sme to mali a aj vo vláskoch, používali sme Excipial
malému keď mal 7. týždňov na kožnom odporúčali krém Bioderma Atoderm PP anti-recidive 500ml, je síce drahší /nám sa ho cez distribútora podarilo zohnať za nižšiu cenu/ale veľmi pomohol, používame ho doteraz.
Babe pediatric, kupis v lekarni, zaberie na milion percent🙂)
Mozno trochu netradicne, ale nasa dcerka mala tiez velmi suchu supinatu pokozku a sestricka v nemocnici nam odporucala natierat ju olivovym olejom... Ked som sa pytala aky presne ma byt, tak vraj ten, co mam v kuchyni 🙂 Sice mi vypadli oci z jamiek, ale skusili sme. Cisty panensky olivovy olej a malinka po par aplikaciach ma krasnu jemnu pokozku, po povodnom probleme ani stopy 🙂 Takze odporucam. Netreba ziadnu drahu kozmetiku.
Ahojte maminky.
Ja mám na podobné veci odporučenú masť, ktorá sa volá Holtov krém - 50g masť.
Rastík mal červené vysušené líčka a tvorili sa mu také "mapy" so šupinami a tento krém mu na to veľmi pomohol 🙂
Použitie: Na liečbu chronickej a lišajovej formy atopického ekzému a psoriázy hlavne seboroidnej formy. Krém sa nanáša v tenkej vrstve 2-3x denne. Je síce trocha smradľavý, ale veľmi účinný....malému pomohol na druhý deň, ako som ho s tým natrela....
Stojí niečo cez 1€
Kočky vyskúšajte túto masť, dá sa kúpiť v lekárni aj bez receptu.......Pa,pa a držím palce, aby aj vám pomohla.
náš syn je atopik,dcérka sa zatiaľ drží, ale na oboch používam iba Oilatum do kúpeľa a mlieko Excipial U Lipo lotio oranžové na telo. s ničím iným ich nenatieram, dá sa to predpísať alebo je to voľnepredajné v lekárni. no a občas vystriedam z prípravkami z aloe vera z LR.
Ahoj ja som pouzivala na suchu pokozku klasickz bepanthen mast a uplne super pomohla, ja som nepouzivala vselijake maste a kremy 🙂
arganovy bio olej .. z lekarenskych zalezitosti asi excipial
baby a skusali ste obycajny sudocrem, ktorym verim, ze mnohe denne natierate ritky svojim drobcom? tiez som nechcela verit ale pomohlo a klop klop, po 2,5rocnom chodeni po dermatologoch, v lekarni nechanych niekolko stovak eur som si precitala stranku sudocremu a uz viem, ze to aj funguje.
My sme mali tiez velmi vysusenu pokozku a neskutocne pomohol Excipial Kids telove mlieko
prave dnes som o tom pocula rozpravat jednu lekarku v tv. Na supinky v hlavicke odporuca salicilovu masticku(obsahuje salicilovu kyselinu),ziadne olejceky.vysvetlila to tym,ze supinky sa tvoria z nadmerneho mnozstva mazu a tym,ze pouzivame olejceky,tym viac to podporujeme.detska hlavicka je malicka,maz sa navrstvy a vytvoria sa supinky,mozu sa vyskytnut aj v oboci.mast treba naniest 20minut pred kupanim,potom hlavicku umyt a vycesat.v lekarni urcite poradia
ja Ti jednoznačne odporučam modru indulonu..moja mala ma rok ,použivame ju dodnes a nema absolutne žiadne problemy...poradila mi to sestrička v pôrodnici
Mne lekarka predpisuje taky kremik s kyselinou mliecnou...je super. V lekarni to miesaju. A este infadolan, ten je tiez vyborny na suche miesta. Pekne premasti.
No môj malý bo celý suchunký ako hadík a vyskúšali sme takmer všetko ale najviac nám pomohlo na tváričku modrá indulona a na celé telíčko aj vrátane vláskov je vynikajúca NIVEA SENSITIVE. V takom bielo zelenom balení. Dá sa kúpiť aj v Tescu. Krásne vonia a hydratuje naozaj 24 hodín.
Konopny olej nam pomohol na suchu a ekzematicku pokozku u nasho drobceka 🙂 kozicka bola do 2 tyzdnov krasna a hebka 😉 (pripadne existuje detska kozmetika s konopnym olejom - na obale ma kacicku - stranka www.cutishelp.com - rada mimi 😀
ahojte,moja mala ma skoro 3mesiace a uz viac ako mesiac ma suchu a vyhadzanu pokozku,najskor to zacalo na tvaricke okolo krku a teraz po celom telicku,vyskusala som 3 specialne masticky,mam aj olejcek do kupania a stale nijak nezabera a zrazu sa je na lickach tvotia chrasticky☹( zeby sa to hojilo?poradte mi prosim som zufala....diki
my sme mali okolo bruška suchu kožičku a pediater nám odporučil infadolan a po 3 dňoch mala naša kočka krásnu kožičku 🙂 lienka1231 to čo píšem mal kamarátky malý a boli u kožnej, ona ho kojila a písala mi že to mal z niečoho čo ona zjedla tak ona mala dietu a malému kožná predpísala nejaké tri mastičky.
Kalciová masť
my mame tiez tento problem, a doktorka nam zakazala vsetku kozmetiku a mozeme pouzivat len modru inulonu. no a zlepsilo sa to 🙂
Ja používam excipial a modrú indulonu na striedačku, sú fakt dobré.
mne doktorka odporucila nedavat nic, je normalne ze sa take male deti supu....tak som ju posluchla, nedavam ani nic po kupeli , maly ma tiez 6tyzdnov...nasa pokozka je hydrofilna, premastovanie olejmi je zbytocne-nazor mojej pediatricky..ja to tak robim a maly je len trocha suchy i ked bol predtym ako ryba co sa supe
mame 8 mesiacikou a okolo pusinky vzdy po dojceni sa vyhadzeme cervenymi dobkami, teraz sa nam vyhadzal uz aj po krku a vzadu na hlavicke, zacervenala pokozka a miestami malinka supinka. mate niekto podobny problem?
janula 1004 tiez sa mi mala takto vyhadzala, aj na chrbatiku a hrudniku mala take male cervene bodecky, doktorka nam odporucila kupat v repiku, parkrat som ju takto okupala a bolo po probleme.....niekedy som pridala aj trosku harmanceka....
Bioderma abc derm babysquam - kremik v tubicke, sice trosku drahsi, ale urcite zabera. Pripadne mozes skusit premazavat detskym olejcekom Aviril a potom supinky vycesavat a zotierat 🙂