Čo musí vedieť dieťa pred nástupom do škôlky?

kaajuiaatko
20. jan 2015

Ahojte maminky, čo musí vedieť dieťa aby mi ho vzali do škôlky? Chcem s ním ísť na zápis teraz vo februári, teraz má dva roky, ale chcem aby nastúpil až v septembri. Prosím poraďte. Ďakujem 😖 😕

jamelia
20. jan 2015

Ahoj, pokial viem, dietatko musi byt bez plienky cez den - ale na spanie este v pohode davaju, malo by vediet pit z pohara, papat samo, ale deticky este krmia, pomahaju im, tak isto aj sebaobsluzne prace typu obliect, vyzliect, obut, vyzut, so vsetkym im pomahaju a deticky to casom zvladnu aj same. Tiez sa chystam prihlasit mladsieho syna tento rok, o dva tyzdne bude mat 2 roky a este sa nepyta, tak dufam, ze do leta to zvladne 🙂 pripadne som rozmyslala, ze ho zapisem teraz s tym, ze nastupi od januara 2016.

siska53
20. jan 2015

@kaajuiaatko to,co pise mamina predo mnou..do statnej ti neodplienkovane dieta nevezmu urcite. A musi by ako-tak samostatne..
No a musi byt volne miesto. Tu u nas by ti dieta pred 3.rokom nevzali (mne nevezmu ani 3r.),mozno tak 3,5rocne od septembra (ani to nie je iste)..ale su oblasti,kde je volnych miest kopec...
V sukromnej skolke dieta moze byt aj s plienkami,kedze tam byvaju aj mini deti-rocne a mozno aj mladsie,tak tam sa o vsetko staraju tie ucitelky a postupne podla veku deti ucia.

jamelia
20. jan 2015

@siska53 u nas beru deticky uz od 2,5 roka, ale tiez zavisi od mnozstva prihlasenych deti 🙂 a to je skolka statna, ale byvame v dedine, v meste je situacia urcite ina.

iv01
20. jan 2015

@kaajuiaatko určite podľa toho, do akej škôlky ho chceš zapísať, ak je to niekde na dedine, kde majú menej detí, tak stačí keď bude odplienkované. moja dcéra začala chodiť do škôlky tento školský rok hneď od septembra, keď mala 2r a 2týždne a v pohode to zvláda. na zápise sme boli keď mala 1,5 roka.

jasminet
20. jan 2015

odplienkovane dieta, samostatne jest aspon lyzicou, obliect, obut (zips a podobne zapinaju ucitelky), zakladne hygienicke navyky - umyt ruky, vypytat sa na wc. to u nas v statnej skolke a pod 3 roky nie je sanca dostat dieta do skolky....

lucy125
20. jan 2015

U nas v školke do ktorej idem dat ja maleho,beru deti od 2r a jedine dva podmienky su,byt odplienkovany a vediet si vyfukat nos.čo sa tyka obliekania tam vobec nie je nič pisane a mali by sa snažit jest 2-3r deti lyžicou,4r lyžicou a vidličkou a 5-6r priborom.Po dohovore s rodičmi deti prikrmuju a dokrmuju.Mali by vediet chodit po schodoch a chodit s prikračovanim. To je u nas všetko,ale ako som čitala,každa školka ma svoje pravidla v niektorych dokonca ani nedokrmuju.

petka1983
21. jan 2015

V Bratislave zoberu dieta az po 3 roku my budeme mat v aprily 3 roky a zoberu mi ju az v septembri ked bude mat 3,5 roka a to je este otazne ci mi ju vobec nezoberu. Myslim ze ked maju volne miesto v skolke zoberu aj mladsie . a aj asi by nevadilo ak ma na spanok plienku. Tu u nas musi byt dieta uplne bez plienok , musi vediet pit z pohara a zakladne hygienicke navyky.