Ahoj, existuje nieco ako bola tehotenska kalkulacka s prehladom ako sa vyvija plod, len s tym, ze by to bolo pre novorodenca a starsie deti? Ako sa vyvija, co ma vediet atd? Odkial ste cerpali info?
@jajanka31 mozes byt konkretnejsia? Co si pouzivala ty?
No das si do googla co ma vediet napr. 15 mesacne dieta, 9 mesacne, rocne to je jedno a ono ti vyhodi rozne info..
Google- psychomotoricky vyvoj, mas x clankov, aj tabulky
Smutné že ľudia nevedia používať silu internetu 😔
@stellarstar No, to vies, niektori si mylia MK s googlom😉
@dskjhfdlkdjhl dosť smutné
Pripadne si kup knihu vyvinovej psychologie 😉
@stellarstar mozno smutne, ale na MK velmi caste, takze to uz snad nikoho neprekvapuje.
@jajanka31 takto mi vzdy najde iny zdroj, ine spracovanie. Skoda, ze tu pisu ,,mudre,, osoby, ktore sa potrebuju len povysovat.
@vreckovka2 hladam internetovy zdroj, nieco ako bola tehotenska kalkulacka
@stellarstar smutne, ze v kazdej druhej diskusii sa len povysujes
Ja?? 🤣🤣👍
Ja viem, pravda bolí
A ešte dodám škoda ze ľudia ženy nevedia troska zapojiť rozum a posnažiť sa sama niečo pohľadať nie to my musíme my na miesto teba / vás
@stellarstar mila Stella, toto forum je o skusenostiach. Ak nemas overenu stranku, nehladaj, nezapajaj sa. Ja sa pytam na overene stranky.
Tyzden po tyzdni dufam nie, to by bolo kopec vystrasenych mamiciek, co ich dieta este v dany tyzden neovlada. Na psychomotoricky vyvin si napr daj do googla psychomotoricky vyvin tabulka a daj si zobrazit obrazky. Samozrejme tabulka je vzdy orientacna a neodporucam sa jej uzkostlivo držat. O takej apke inak neviem.
@tinalia dakujem, novorodenec po tyzdni a potom ano, uz po mesiacoch a dlhsie. Dakujem
Ja som to úprimne nesledovala, ale dostali sme v pôrodnici takú knizku, skúsim nájsť ako sa volala a tam bolo vswtko vysvetlene, od laktacie, zuby, choroby, tak aj tieto míľniky po mesiacoch.
Ak ti môžem poradiť, pre predstavu co by bábätko malo vedieť je to ok, no moc sa na to nefixuj. Ublížis sebe a aj dieťaťu.
Nie som Stella 🤣
https://mamaaja.sk/kalkulacky/vyvoj-dietata-mes... Alebo appka Baby Sparks tam boli aktivity, co robit vzhladom na vek ( pouzivala som pred 3 rokmi)
@pato88 dakujem
@mqkm dakujem
Čo má vedieť?
Môj bratranec bol s manželkou na asi osem týždňov trvajúcom kurze pri Prahe o výchove detí a tam sa všetko učili. Týždeň po týždni. V rodinách sa to nezrealizuje vo výchove a naozaj prišli ako vymenený. Chce to ale naozaj spoluprácu manžela a manželky. Obaja sú si užasnou oporou a aj deti sú naozaj dobré. Bežne celá výchova zostáva na matke a to je zlé. Keď deti odbúravajú matke, zasiahne bratranec a keď odvravajú jemu, zasiahne jeho manželka a tak deti sú v ochrannej klientke ;)
Je toho plny net, aj nanastenke upediatricky bolvelky letak. Napriklad..