Čo má ovládať ročné dieťa?

28. júl 2022

Ahojte za necelý mesiac má moje drobátko rok..už sedí pekne ide 4x4🤭😀 stavia sa a už chodi okolo nábytku. Sama papať nevie,zatiaľ povie tata baba mem memem...vie sa hrať na indiánku,kývať,ukázať aká bude veľka a ako sa hnevá,ťap ťap a keď jej zapneme pesničky tak vrtí ritkou...ovláda naozaj veľa a som na ňu hrdá v celku je veľmi múdra lebo aj keď sa spýtam kde je niečo otočí sa a pozrie sa alebo niekedy aj ukáže...trošku ma trápi že ju neláka ešte samú papať a že mi nepovie ešte veľa..jasné chápem má len rok ale deti naokolo v jej veku celkom hláskujú a ona niekedy len "e" "e" ...som prvorodička a na starých rodičov aj z jednej aj z druhej strany sa bohužiaľ obrátiť už neviem-nemôžem...

lilinka126
28. júl 2022

kamoskin zacal normalne rozpravat v 2,5 roku... dovtedy to bolo takto a vsetci do nej hucali ale pritom sa potom tak rozrozpraval ze sa mu usta nezatvoria teraz ❤️ dovtedy to bolo len mama a toto.. takze by som to absolutne neriesila kazde dieta je individualne...

melanta
28. júl 2022

Moja dcéra do 2,5 roka nevydala ani hlások, občas nejaký pazvuk, občas mama tata a nič iné, nič. Potom sme už len spomínali na to, aké to ticho bolo super, lebo potom sa jej ústa nezatvorili.

konikkon
28. júl 2022

To čo popisujes je opis úplne zdravého šikovného ročného dieťaťa. Všetko čo má zvládať, zvláda.

jaskolka
28. júl 2022

Ročné dieta vôbec nemusí samo jest, ani rozprávať. Úplne stačí to, čo píšeš.
Neviem, prečo teraz sa vzala taka móda, že všetky deti už pomaly od narodenia by mali chodiť, samy jest, nemať plienky, rozprávať bez jedinej chyby... Možno sú nejaké extra super nadané detičky, aké to zvládajú rýchlo, ale to nie je pravidlo, že všetky také musia byť.
Pozom len matky zbytočne sa stresuju, pozorujú, boja sa a neviem co ešte. Veď nechať tie deti byť deťmi.

kisskiss
28. júl 2022

Moja už mala nedávno rok a robí všetko, čo si napísala, teda vlastne vie sa aj kŕmit ručičkou, no len také tie snacky ako pokrajany banán a polámané ryžové krekry, zeleninové chrumky.. (zatiaľ si nedá vysvetliť, že si to nemá pchať do úst celé, tak jej to musím polámať). Najprv si nechávala dávať kúsky do úst, potom zrazu po nich siahla a zobrala mi ich z ruky, teraz zoberie už aj z tanierika. Ale toto podľa mna nie je nič, čo by ťa malo trápiť, ale keď tak skús to s týmito "medzijedlami", či po nich nezačne siahať sama. Možno si ich najprv bude len obzerať, prípadne drviť a mrviť :D ale keď jej nasmeruješ zopárkrát ruku do úst, príde na to..

alexka89
28. júl 2022

Keby si to neriešila nechala dieťa byť samo sebou tak by tá nič nemuselo trápiť či je dieťa génius či babrak

nairia
30. júl 2022

@jaskolka ja ti poviem- lebo babky! vidim to u nas v rodine a ked pocuvam, co uz by mala a nemala robit, detto u sestry, otvara sa mi nozik vo vrecku. polrocne sediet, 9m chodit, idealne byt uz bez plienky pomaly, ale urcite naucene na nocnik, rocne rozpravat. uz 6m v noci nekojit, lebo ma prespat celu noc, lebo ho treba dobre na noc napratat krupicou, v roku uz ma jest vsetko, co dospeli a dobre ze nie ovladat zasady stolovania.

nui_concept
Odpoveď bola odstránená
Zobraz