Čo ešte vyskúšať, aby dcérka kakala do nočníka?

libertine
23. okt 2013

Ahojte. Potrebujem poradit. Dcera bude mat 2,5 roka Cikat chodi na nocnik uplne bez problemov sama a nemava uz nehody. Ked sme ju ucili na nocnik, aj sa tam vykakala. Potom sa aj parkrat isla sama pekne vykakat. A potom zrazu akokeby utal, chytila nejaky blok a uz tam nechce chodit a kaka iba.do gati. Plienku uz.nema, takze vzdy sa vykaka do gatiek. Mozme sa jej aj oytat, ona povie, ze jej netreba a o 10 sekund sa pokaka. Alebo na nej vidno,ze treba a ked ju dame na nocnik, tak je krik a zle. Nepomahaju ani odmeny. Tak raz,za tyzden sa nam podari vychytit, ze jej treba a dame ju na nocnik, ale je rozculena. pochvalime, dame odmenu, ale ziadny efekt, zase nalozi do gati. neviem, co vyskusat. ked sa jej pytame,kam pojde kakat, povie,ze na nocnik. ale nikdy tam nejde. co robit?

vulka
23. okt 2013

Tak toto je aj iu nás. Cikáme do nočníka, záchoda alebo do trávičky ale kakanie je boj. Má tuhšiu stolicu a do nočníka ani záchoda nehrozi. Buď do gatiek alebo dám preventívne plienku. Ale s revom. normálne to aj dva dni zadržiava. Tak sa snažím dávať take jedlá, aby bola stolica čo najmakšia( tu ale tiež máme problém, lebo absolútne odmieta ovocie). A veľa pitia. Inak aj syn mal s tým problém. On si vo veku cca 2,5 - 3 roky normálne pýtal plienku na vykakanie.

lealujzaleo
23. okt 2013

Ja som mala presne tento problém s mojou dcérou. Trvalo asi týždeň-dva, keď kakala len do nohavičiek. Nekričala som, nič, aby som ju nejak nedeptala, ale myslela som, že už prídem o rozum. Potom prišiel zlom a zrazu začala chodiť sama na záchod. Nám pomohol čas. Ťažko povedať. Staršia dcéra chodila na nočník, táto stredná nočník úplne odmietla. Jednoducho si z neho urobila klobúk, ale to bolo všetko. Kúpili sme redukciu na záchod a to tiež nebolo dobre. Takže som zistila, že chce jednoducho sedieť na záchode len tak. Chúďatko sa síce podopiera rúčkami, ale keď jej to tak vyhovuje, tak čo už. Treba len skúšať a vydržať. 😝

luciahromadkova
23. okt 2013

moja rada nebude nic extra..., proste jej nechat este nejaky cas, moj syn bude mat o 3 tyzdne 3 roky, na nocnik na malu potrebu chodil od 2 rokov /mimo spanku, mal plienku/, ale na velku potrebu stale pytal plienku inak neurobil potrebu aj 2-3 dni a mal z toho bolesti bruska a zadku...tiez ma to trapilo, chvalili sme, odmenovali..., skratka potreboval cas..., potom to same preslo a zacal chodit na nocnik aj na velku potrebu..., a takto zo dna na den sme bez plienky aj pocas spanku... skratka niektore deti potrebuju cas...skuste mozno iný nocnik...mozno ked tam dlho sedi nema svoje pohodlie... alebo skuste zachod s detskou doskou..a napadlo ma ak este nechodi do skolky, navstivit skolku pri nejakej prilezitosti a ukazat jej male zachodiky... na niektore deti to zabera 😉, a hlavne nic neuponahlat, niektore deti su v tomto sikovnejsie a ine potrebuju cas...

dejnas
23. okt 2013

môjmu synčekovi zabrala motivácia - škôlkou... mal necelých 2,5 roka, bol úplne bez plienok (aj na noc).... riešili sme vtedy škôlku, vzala som ho aj k detičkám, všetko si tam poobzeral, bol úplne nadšený... keď sme došli domov, povedala som mu, že ak chce ísť do škôlky za detičkami, musí kakať do nočníka.... do pol hodiny to zrealizoval a odvtedy je po probléme 😉
prípadne vyskúšajte wc-ko, resp. ak budeš vidieť, že jej treba, šup spolu na wc-ko... sadni si aj Ty, možno keď zbadá, že "robíš to isté" pomôže to 😅 držím palce 😉

josenka
23. okt 2013

U nás zabralo sedátko na WC, aby to urobilo riadne čľup 😀 a sľúbené trenky, ako nosí tato 🙂 .

nanulik
23. okt 2013

u nas nezabralo absolutne nic . mohla som sa aj na mihalnice postavit.... zacal pouzivat nocnik az ked sam chcel....

3kolka
24. okt 2013

Ahoj...aj moja malá nie a nie kakať do nočníka....ale presne ako píšu treba skúsiť wc alebo si sadni aj ty na wc a ju vedla seba na nočník....moja malá stále pýtala plienku ked sa jej dalo kakať aby nemala špinavé nohavičky 🙂 to chce čas 🙂

bambinkaa
2. nov 2013

skusit sa da cokoladu, wc a aby videla ine deti kakat do nocnika a potom babiku posadit vedla nej tiez na nocnik 🙂 my mame 2 nocniky a to je sranda 🙂 par dni nam zaberaju cukriky tik-tak, ked je kako v nocniku, dostane 1 cukricek a uplne ho pochrumka 🙂 cukrik je novota, lebo ja cukriky vobec nedavam (vymyslel to Tata), chrumkanie tiez, tak je to riadna motivacia 😀

zuzuliennka1
28. aug 2021

@nanulik toto bude nas pripad, ja uz som
na tych mihalniciach fakt stala 😂😂😂 obrazne povedane, ale nema to z mojej strany ziadny efekt, odmeny
ma syn na haku,… musi proste dozriet, pockam (ma 3r 8m)

sonkaxxx
29. aug 2021

@libertine toto ma kazde dieta robis z kakania vedu. Co key si vyskusala to nechat tak?Ked sa vykaka do gatiek len ju prezlev nic nevrav nerob z toho dramu ona ked uvidi ze nie si z toho rozculena alebo nepovies nejaku poznamku tak bude chodit na nocnik aj sama. Aj moja to tak mala a trvalo to 2tyzdne. Len som ju prezliekla umyla a bez poznamok.

libertine
autor
29. aug 2021

@sonkaxxx jasne, toto je 8 rokov stara tema, dcera sa kakat uz davno naucila 🙂

sonkaxxx
29. aug 2021

@libertine nevsimla som si 😂 nevadi hlavne ze sa naucila 👍