ahojte co dokazu vase deti co ste ich naucili????ich pokroky
my máme 7 a pol mesiaca a síce som ho to neučila, poradil si sám, ale štvornožkuje, posadí sa, snaží sa stavať na nôžky, blaboce bababa, bla bla bla, ga ga....
čo som ho učila je robiť ťap ťap a a ked mu spomeniem určité predmety, napr. hodinky tak sa pozrie tým smerom kde sú.....
To je ale individuálne... náš napríklad lozil, postavil sa v postieľke a sám si vedel sadnúť, doktorka hovorila, že to je zavčasu, že je asi dopredu vo vývoji.... ale niektoré sa začínajú len pretáčať.... závisí od toho či sa nenarodilo predčasne, aké je veľké, ako sa mu venuješ....
my sa zatial len pretacame z chrbatika na brusko... sediet nesedime, nelozime, ale moj "drobcek" je velmi velky, mame 11 kg a hypotonicky, cize cvicime vojtovku. Co sa tyka zvuku, tak vyska, piska, smeje sa, krici, ale ziadne "zmysluplne" slabiky, robi bac ba, co ho strasne bavi, no a rozumie zopar najviac opakovanym slovam
podla mna si kazde dieta vie na co sa citi a na co nie.......moja mala sa o ruky zdvihala do stoja uz v 4 mesiacoch aj ked som jej to nedovolovala a teraz ma 8 beha kol nabytku stvornozkuje dva mesiace si sama aj sadne od nejakeho 5 a pol sedi bez pomoci a moja babka ked ju vidi si len oci zakryva ze hento nesmia a tamto nesmie......a susedu co mam ta ma o 3 mesiace strasieho syna a sedi bez pomoci ale teraz len zacina krocikovat porpi nabytku nestvornozkuje ............a s rozpravanim nasa viskla pluje smeje sa ziadne gaga baba mamam nic skor by som povedala ze napodobnuje svojo strasieho brata ked vymysla a ten susedin tak pekne blaboce mama tata daj...............netreba porovnavat lebo potom ma matka len zly pocit a riesi vstko cez doktorov 😝
mame 6 mesiacov a 1 tyzden skoro . a to co dokazeme staci na to, aby som vedela, ze drobec sa vyvija tak ako ma .
nemam za potrebu sa predbiehat aby cim skor sedel a aby uz lietal v pavukoch po byte.
nesedi, nechodi, pretacat sa vie, a ked dviha ritku a ma sa o co zapret tak aj pokusy o plazenia tu su. hracku do ruky chyti pevne, usmieva sa, kricat vie, emocie vyjadruje ako sa len da . spozna uz z dialky mna a mm, spozna nase hlasy. reaguje na svoje meno prikrmy mu chutia , pekne prospieva, dokonca aj zub uz mame....
a je nam fajn 😉
moja mala ma 7 mes. 2 tyzdne, uz lozi a zaciatkom 7 mesiaca zacala aj vstavat (nie ze sa uplne postavi, takto to nechapte, tak z klaku sa stavia na nozicky), prilezie ku mne alebo k manzelovi, da sa tak do klaku (klaci na kolienkach) a z tohoto skusa vyliezt na nas alebo vstavat na nozicky, tiez sme boli hypotonicki (cvicili sme baby gymnastiku a nieco z bobatha), ale uz je to lepsie, myslim, ze je taka obratna, lebo je drobcek, a hlavne ju nebavi lezat, takze sa o vsetko zaujima, mame nieco cez 7 kg, co sa tyka zvukov, doteraz, ked ma potrebovala, bolo vzdy mam-mam, ale min. tyzden uz na mna volala mama-mama, ked potrebovala vziat na ruky, velmi sme sa z toho s manzelom tesili, velmi ju neponahlam (ved ona sa ponahla aj sama od seba), to tap-tap nam este nejde, uvidime ako to pojde dalej
mam 7mesacnu dcerku alexandru ale uz dokaze s lehu sa sama posadit a pridrziavat sa steny a postavit sa na nohy na par sekunde velmi pekne blaboce buva baba bebe mamam snazi sa plazit a je strasne sikovbna kym sa otocim ona je otocena upolne inym smerom ako som ju nechala a tak milo sa pyta na rucicky je to usmievave slniecko 🙂
neviem co si od dietata v 7 mesiaci ocakavas, ale no tak moj syn sa vedel pretacat - ak myslis mobilne pokroky. nie viac a nie menej.