Čo dokáže a koľko povie vaše 13 mesačné dieťa?

rose1988
10. júl 2012

Viem, že sa nemá porovnávať, každé dieťa je iné no som zvedavá čo by malo zhruba vedieť...no viem, že čo no som zvedava ako su na tom iné deti.

zuzi0911
10. júl 2012

@rose1988 ahoj moja prva dcera v 13 me siacoch povedala takmer vsetko,vety netvorila ale pomenovala. no a druha ma 17 mesiacov a povie mama sem tam babaa inac absolutne nic.pomenovanie veci je eeeeeeee,ked nieco chce hmmka a ked sa jej nieco opytam kyve hlavu ano alebo nie. takze sa naozaj neda porovnat treba len cakat. neboj ona sa rozkeca

rose1988
autor
10. júl 2012

ta hovoriť hovori aj ona dačo no take, že mama, baba, tata, papa, cici a vlastne vsetko dvoj slabične zopakuje myslim, že primerane veku no skor som zvedava ak niekto ma čas a chuť tak popisať, že čo robite čo viete, či chodite vonku napriklad. My chodime na ihrisko no ešte tam veľmi nevie čo zo sebou hra sa s kamienkami, pohojdosa a trocha pošmika, vyvala sa v piesku not vsetko. No doma ju velmi neviem zabavit co robite vy resp. ako sa hraju vase deti?

zuzi0911
10. júl 2012

tak mna doma poraza lebo robia veci ktore nemaju a vonku je to tez katastrofa. ta prva v pohode s tou vonku problem nemam ale ta mladsia naozaj sa ete nevie bavit zaujimaju ju veci na ktore je ete malicka. a co sa tyyka hrania moje deti sa hrat nevedia iba vymyslat 🙂
@rose1988

rokkisu
10. júl 2012

Moj maly ma 14 mes. a tiez su to tie dvojslabicne slovka typu mama,baba, dejde (teda to znamena kde je) a ecce (teda este), no a to je asi vsetko. Inak mam stale pocit, ze mama, baba v jeho zmyslani v skutocnosti neznamena mama a baba, ale uplne nieco ine. O hovori totiz mama skoro na vsetko🙂)

zuzi0911
10. júl 2012

@rokkisu aj mne mala mama pouziva na hoci co a najlepsie ked je vonku a nejakej pani povie mama.sice mysli asi nieco ine (dufam)vyznie to zaujimavo. hadam sa coskoro rozkeca 🙂

shira_
10. júl 2012

náš nehovorí nič, 19 mesačný

rose1988
autor
10. júl 2012

hej moja to tiez robi, tiez pobehuje a hovori mama mama mama ale ked to hovori mne tak to je take trosku ine a baba hovori aj na seba v zrkadle je zlata. Tiez sa nevie hrat lezie, v kuse otvara sufliky, vybera smati z kosa. Rozumie vela ale pod sem a nie to nesmies nechape alebo len nechce 🙂

rose1988
autor
10. júl 2012

@katren diky ale to su stare diskusie a tam si uz asi s nikim nepodiskutujem, niektore som pozerala. Ak sa niekomu nechce o tom kecat nemusi pisat ak ano piste, dakujem 🙂

tinki
10. júl 2012

@katren no vidíš to...a stále ty dostaneš..daj návrh na uzamknutie starých a tu sa môžeme vykecať... 😉

tinki
10. júl 2012

@rose1988 moja prvá dcéra vedela všetko..tej sa ústa nezatvorili do teraz. No a druhá až teraz začala napodobňovať zvieratká...od 12 mesiacov hovorila tatik, baba, dedo, havo, haja, mňam - mňam, až pred mesiacom mama...