Viem, že sa nemá porovnávať, každé dieťa je iné no som zvedavá čo by malo zhruba vedieť...no viem, že čo no som zvedava ako su na tom iné deti.
ta hovoriť hovori aj ona dačo no take, že mama, baba, tata, papa, cici a vlastne vsetko dvoj slabične zopakuje myslim, že primerane veku no skor som zvedava ak niekto ma čas a chuť tak popisať, že čo robite čo viete, či chodite vonku napriklad. My chodime na ihrisko no ešte tam veľmi nevie čo zo sebou hra sa s kamienkami, pohojdosa a trocha pošmika, vyvala sa v piesku not vsetko. No doma ju velmi neviem zabavit co robite vy resp. ako sa hraju vase deti?
Moj maly ma 14 mes. a tiez su to tie dvojslabicne slovka typu mama,baba, dejde (teda to znamena kde je) a ecce (teda este), no a to je asi vsetko. Inak mam stale pocit, ze mama, baba v jeho zmyslani v skutocnosti neznamena mama a baba, ale uplne nieco ine. O hovori totiz mama skoro na vsetko🙂)
náš nehovorí nič, 19 mesačný
hej moja to tiez robi, tiez pobehuje a hovori mama mama mama ale ked to hovori mne tak to je take trosku ine a baba hovori aj na seba v zrkadle je zlata. Tiez sa nevie hrat lezie, v kuse otvara sufliky, vybera smati z kosa. Rozumie vela ale pod sem a nie to nesmies nechape alebo len nechce 🙂
@rose1988 ahoj moja prva dcera v 13 me siacoch povedala takmer vsetko,vety netvorila ale pomenovala. no a druha ma 17 mesiacov a povie mama sem tam babaa inac absolutne nic.pomenovanie veci je eeeeeeee,ked nieco chce hmmka a ked sa jej nieco opytam kyve hlavu ano alebo nie. takze sa naozaj neda porovnat treba len cakat. neboj ona sa rozkeca