Dobry den. Nejdem podla tabuliek / kazde dieta je ine. Len pre zaujimavostt , by ma zaujimalo ( co vam dokazu deti ktore NEMAJU STARSIEHO SURODENCA ) priklad : kreslenie , motorika , rozpravanie a ako sa s vasimi detickami hrate rozne hry alebo ich nechavate same a ako ich ucite NOVYM veciam.
Dakujem
@marianarem wau, rozprával? No náš ma 18 mesiacov a max kac kac vie 🙊
@snehulak77 On zacal velmi skoro, prve slova v 10m, v 15m uz tvoril 2slovne vety. Ale ako hovorim, vlastne na ukor toho sa nevenoval pohybu. Ako zacal obchadzat nabytok, uz mu to stacilo a sustredil sa na rec. Chodenie ho vobec nezaujimalo 🙂 Si pamatam neterky, ked urobili prve kroky, tak sa z toho tesili, tlieskali, chceli to stale dokola cvicit. Moj v 12m urobil prve kroky a nic, nezaujem 🙂 O tyzden si na to spomenul znova ale zase ho to nejako nenadchlo 🙂 Takto to islo az do tych 15-16m. Doteraz ho pohyb nejako extra nebavi, len taky ucelovy, ze potrebuje sa niekam dostat. Cize naozaj kazde dieta sa vyvija po svojom, tvoj maly sa pravdepodobne zameriava na ine veci, nie na rec.
@mama4444 Moj bol odjakziva dobry v rozpravani, v tomro veku uz hovoril aj zlozitejsie vety typu ak-tak, minuly a buduci cas a podobne. Aj farby vedel. Kreslit to len take cmaranice, ale hrali sme sa napr. ze ja som nakreslila kontajner a on donho dokresloval smeti, to sa mu pacilo, kedze smet moze byt prave hocijaka cmaranica 🙂 Mal pocit, ze vie nakreslit nieco realne. Hruba motorika je jeho slabsie miesto, doteraz ako 3r nevie ani na odrazadle, ani skakat, chodit zacal na prelome 15/16m, takze v tycg 19m bol este len pomerne cerstvy chodec. Zacinal v tomto veku uz aj s prespavanim u starych rodicov.