Čo dokáže 16 mesačné dieťa?

saty.predaj
21. jún 2016

Ahojte maminy, chcela by som sa spytat, co dokazu vase 16m deticky. Ja mam syna a nevie sa ani sam napit ani najest. To som ho teda este ani neucila. Niekde som sa docitala, ze by uz mal. Nerozprava, nestvera sa na gauc. Aj ked ho ucim nejake zvuky mam pocit, ze ma vobec nevnima. Mate aj vy take skusenosti? Ako ho mam ucit nove veci? Dakujem

moni244
21. jún 2016

@saty.predaj najlepšie učenie je neučenie, na všetko treba ísť formou hry a máš tu dosť termínových skupín, čo sa neopýtaš tam?

saty.predaj
autor
21. jún 2016

@moni244 posles mi prosim link? dakujem

janickacrazy
21. jún 2016

@saty.predaj no podľa mna stresuješ zbytočne, moji ked mali 16mes. tiež sa ešte nevedeli sami najesť ani napiť bez mojej pomoci, hlavne chlapci sú v týchto veciach trošku pomalší, čo sa týka rozprávania tak starší v 16mes. ešte len tak blabotal, mladší už rozprával vo vetách, ale on rozprával výnimočne skoro, na ihrisku sme boli za exotov, normálne sa mu venuj a všetko príde

saty.predaj
autor
21. jún 2016

@janickacrazy Ja som bola v pohode, ale mamina dnes do mna rypala a povedala, ze ho rozmaznavam a nic neucim. A mam ho aj do toho prinutit.

lorela
21. jún 2016

@saty.predaj V prvom rade sa mu dostatečne venuj, nehovorím, že sa nevenuješ, skôr v zmysle hrania sa s ním, veľa rozprávaj, opisuj veci a deje okolo vás 🙂. Takouto formou sa veľa naučí, ani nezbadáš kedy 😉.

evittam
21. jún 2016

@saty.predaj Hlavne nerieš takýchto "rýpalov" aj keď je to vlastná matka - predpokladám, že ti určite povedala, že ty si už v 6.mesiacoch sedela na nočníku, od roka si už nemala plienky a vedela si sa sama najesť a všetko ostatné a ešte všeličo ďalšie..... 😀 😉 Moja má 2,5 a ešte stále ju kde-tu kŕmim - hlavne polievky a riedke veci - ostatné už ako tak papá sama...a? Nič sa nedeje...Je šikovná, krásna, zdravá, hravá a to je hlavné... 😉

timea7
21. jún 2016

@saty.predaj keď ho nenecháš samého sa kŕmiť, ťažko k tou sám dospeje. Dieťa sa ale najľahšie naučí niečo vtedy, keď o to prejaví záujem, nie vtedy, keď babku napadne, že by to malo vedieť. Ak ti berie lyžicu z ruky, tak mu ju daj, zemiakové pyré a podobné veci, (nie riedke polievky) si už môže dávať do pusinky sám. Daj mu malý plastový pohárik, alebo hrnček s uškom, do neho trošku čaju, nevadí, ak sa dvadsať krát obleje, postupne sa naučí. Ale ak odmieta, zbytočne ho budeš nútiť, vyvoláš v ňom iba odpor. Ak je dieťa zdravé, chodíš s ním predsa lekárovi, tak je úplne jedno, kedy začne sedieť, chodiť, keď bude mať dvadsať rokov, ani si na to nespomenieš a babka tiež nie. Snaž sa, aby mal čo najviac podnetov, zaujímavé hračky, aby mal možnosť loziť, skúmať všetko, nie byť zavretý v ohrádke a uložený v kočíku. Ak sa ti niečo nezdá, spýtaj sa lekára, chápem, že si znervóznela, pri slovách tvojej matky, ale to, že v určitom veku dieťa niečo ovláda, neznamená, že bude úspešnejšie, šikovnejšie a najmä v živote šťastnejšie. Aj keď máš pocit, že ťa nevníma, hovor mu krátke detské riekanky - hocikedy pri umývaní rúk, obliekaní, pomenúvaj hračky, predmety, spievaj mu, hraj sa s ním.

janickacrazy
21. jún 2016

@saty.predaj Aha, už mi je to jasné, takéto reči vedia "potešiť" Nič si z toho nerob, ja som sa tiež takého napočúvala, no len tie naše mamy a babky zabudli dodať, že mnohé dali už v 6mesiacoch dieťa do jaslí a tam ich všetko naučili, takže doma už mali prakticky pohodu. 😀 Mne mama tiež tvrdí, že v roku som už bola bez plienok no len vtedy boli len tie látkové a dieťa aj cítilo, že sa pociká ale teraz v tých pamperskách to dieťa ani necíti , tak je mu to jedno.

saty.predaj
autor
21. jún 2016

@janickacrazy
@timea7
@evittam
@lorela
@moni244 Dakujem dievcata za povzbudive slova 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tinqua
22. jún 2016

@saty.predaj nestresuj sa, mne mama tiez navyprava kadeco...kazde dieta je ine a ma svoj cas...teraz sa ti vidi ze nic nevie a zajtra ti uz moze povedat vsetko, dnes ta trapi ze nevyleze na gauc a o tyzden ho uz mozes nacapat na stole v kuchyni...🙂 kamaratka si myslela ze ma doma lenivca a maly sa zatial pod ruskom tmy vydaval sa na expedicie do spajze, az ked nasla rozbalene cokolady doslo jej, ze je lenivy len ked sa mu chce 🙂

saty.predaj
autor
22. jún 2016

@tinqua to hej, niekedy take reci vedia postrcit inokedy zase ublizit... maly vyletnik ma pobavil :D

kulumulu123
6. apr 2021

A nie na základe nejakých fotiek proste ju to hocikedy napadne prkotiny dospelakmi dávno zabudnuté....