Je to len o povahe? Alebo kedy si myslíte že nastal nejaký zlom a z vášho dieťaťa je citlivé dieťa veľmi naviazané na matku.Ak máte také dieťa, ako s ním pracujete aby sa to zmenilo? Aby bolo smelsie, aby neliplo len na matke.
Vek?väčšina malých detí lipne na matke veď to je normálne.Postupne bude objavovať svet a ľudí a bude sa osmelovat, ale vie, že vždy v pozadí je mama.Preco to chces meniť?
aky vek ? Prilisne lipnutie a riesenie prichadza do uvahy okolo 3-4 roka a aj to postupne a pomalicky. Mensie babo je uplne prirodzene, ze chce byt s tebou lebo sa citi byt sucastou teba. To neries lebo ho budes privelmi trapit. Neboj casom si zvykne aj bez teba.
definuj citlive dieta? a aky vek? U nas je urcite hypersenzibilita.
@cookie29 6 ročne, môžem vedieť ako sa prejavuje hypersenzibilita? Aj to nejako riešite?
myslim si, ze 6. rocne uz by malo byt samostatnejsie obzvlast ak chodi alebo bude chodit do skoly. A co pripravka v skolke ? Ako znasa odlucenie a cely denny rezim tam ? Radsej sa porad v nejakom pedagogicko-psychologickom centre, kde ti ho aj spravne diagnostikuju aj poradia ako s nim pracovat.
Nasa bola na mna nalepena do cca 2 rokov. Nikam som nemohla odist, ona na milost vzala jedine moju mamu, starkych, chlapov cudzich ani vidiet, vrieskala. Ked mala 3 roky, sla do skolky, katastrofa. Zapisali sme ju aj na tanecnu pripravu, no prvy polrok s nou chodil starsi brat, inak by tam nesla, s nim v pohode. Takze jemu sme kurz platili tiez tym padom 🙃. Tetaz ma 9 rokov a je super, ale stale ma problem niekde ist sama, hlavne, ak sa jedna o nove prostredie. Ja som ale tiez podobny typ. Ked si ale najde kamosky, tak je to dobre. Syn je samostatna jednotka od narodenia. Toho aj strazit mohol hocikto. Ked mal 2 roky, sam bol na tyzden u starkych a ked sa vratil, tak cau, mami, aj Ty si tu? Ja ze sa mi vrhne do narucia a to nic, ako keby som bola prec 5 minut. Tak z introverta extroverta neurobis, ani naopak. Je to povahou a casom sa to zmierni. Ako deti rastu a dospievaju.
Dôležitý údaj: vek
Bavíme sa o 3 ročnom, ale 13 ročnom