Citlivé dieťa

4. okt 2024

Je to len o povahe? Alebo kedy si myslíte že nastal nejaký zlom a z vášho dieťaťa je citlivé dieťa veľmi naviazané na matku.Ak máte také dieťa, ako s ním pracujete aby sa to zmenilo? Aby bolo smelsie, aby neliplo len na matke.

pribinak
4. okt 2024

Dôležitý údaj: vek

Bavíme sa o 3 ročnom, ale 13 ročnom

luccija
4. okt 2024

Vek?väčšina malých detí lipne na matke veď to je normálne.Postupne bude objavovať svet a ľudí a bude sa osmelovat, ale vie, že vždy v pozadí je mama.Preco to chces meniť?

zuzikak
4. okt 2024

aky vek ? Prilisne lipnutie a riesenie prichadza do uvahy okolo 3-4 roka a aj to postupne a pomalicky. Mensie babo je uplne prirodzene, ze chce byt s tebou lebo sa citi byt sucastou teba. To neries lebo ho budes privelmi trapit. Neboj casom si zvykne aj bez teba.

cookie29
4. okt 2024

definuj citlive dieta? a aky vek? U nas je urcite hypersenzibilita.

autor
4. okt 2024

@cookie29 6 ročne, môžem vedieť ako sa prejavuje hypersenzibilita? Aj to nejako riešite?

zuzikak
4. okt 2024

myslim si, ze 6. rocne uz by malo byt samostatnejsie obzvlast ak chodi alebo bude chodit do skoly. A co pripravka v skolke ? Ako znasa odlucenie a cely denny rezim tam ? Radsej sa porad v nejakom pedagogicko-psychologickom centre, kde ti ho aj spravne diagnostikuju aj poradia ako s nim pracovat.

nevenka
4. okt 2024

Nasa bola na mna nalepena do cca 2 rokov. Nikam som nemohla odist, ona na milost vzala jedine moju mamu, starkych, chlapov cudzich ani vidiet, vrieskala. Ked mala 3 roky, sla do skolky, katastrofa. Zapisali sme ju aj na tanecnu pripravu, no prvy polrok s nou chodil starsi brat, inak by tam nesla, s nim v pohode. Takze jemu sme kurz platili tiez tym padom 🙃. Tetaz ma 9 rokov a je super, ale stale ma problem niekde ist sama, hlavne, ak sa jedna o nove prostredie. Ja som ale tiez podobny typ. Ked si ale najde kamosky, tak je to dobre. Syn je samostatna jednotka od narodenia. Toho aj strazit mohol hocikto. Ked mal 2 roky, sam bol na tyzden u starkych a ked sa vratil, tak cau, mami, aj Ty si tu? Ja ze sa mi vrhne do narucia a to nic, ako keby som bola prec 5 minut. Tak z introverta extroverta neurobis, ani naopak. Je to povahou a casom sa to zmierni. Ako deti rastu a dospievaju.