Ahojte, prosím o radu. Dcéra je bez MM od 10.mesiaca (teraz máme takmer 13 mesiacov) a odvtedy nechce žiadne mlieko.ani UM, ani kravské ani odstriekane. Klasickú fľašu nedá do pusy, len so sosacikom, ale keď zaciti mlieko, tak sa hnevá a vypluva. Lenže celú noc neprespi.. tak fungujeme v noci na Sunarek cerealna kasicka s ovocím ale uz je vidieť že jej to nestačí.ak jej dám vodu v noci, tak plače až sa úplne zobudí. Máte nejaké tipy čo by sa dalo dať v noci? Ďakujem
kašičky od Sunaru .... Večer lyžičkou a celú noc spala...
@deti95060810 jeeee kiežby aj mne... Tiež funguje na tých kasach,medovej. Ale nezje toľko aby vydržala.ja už som zúfalá...asi fakt len vydržať
Môj ma 21 mesiacov. Ale teraz keď bol chorý, tak večer nechcel veľmi jest. Potom sa v noci zobudil a kričal mňam mňam 😂 Čiže som sa musela na noc vyzbrojit. Na nočnom stolíku mam hrnček so sosacikom, v termoske prevarenú vodu, vidličku na rozmiesanie, kojenecku vodu a kašu hocijakú. Súnarek, hipp, Nestlé, babylove (ta vychádza cenovo najlepšie a malému chutí) takže v noci rýchly proces vlejem, nasypem, premiesam a kaša hotová. Maly sa ani nestihne veľmi zobudiť. Dá si pár hltov a spi ďalej.😉
v noci by som kašu určite nedávala len zťažuješ bruško trávením, radšej jej daj o hodinku skôr večeru a keď ju uložíš do postieľky tak jej daj ešte vypiť takú riedku kašu, v noci ak sa zobudí tak vodu, mlieko alebo čajík
moja malá má 20 mesiacov a v noci sa ešte budí, dám jej napiť trošku čajíka a hneď spí ale väčšinou stačí len si ku sebe priložiť v posteli a hneď zase zaspí 🙂
Myslim ze cajik alebo cista voda jej musi stacit. Deti v tom veku sa nebudia na hlad. A bude to hlupy zvyk ak ju naucis na nejake jedlo na noc. Potom bude mat 15 rokov a bude povazovat za bezne ist v noci jest hamburger. Mozno prehanam ale ved nevadi ze nechce. Ja mam 25 a od 3 mes mlieko nepijem nechuti mi. Moja dcera zacala az v 2 rokoch pit mlieko zo dna na den. Hoc nie kazdy den no niekedy si sama poprosi ale ciste nevypije
@gabika87 no tak sa nedeste. upokojte sa. a snazte sa ju oducit od jedenia v noci. ved uz je velka. neumrie od hladu, nebojte sa. ja som tak maleho od 3.mesiaca oducala od nocneho jedenia (pitia mlieka). namiesto kase ponuknite cajik, vodu. nech sa mala jeduje kolko chce, ju to prejde. ale kasu by som v noci urcite nerobila. moj nazor.
@evittam haha, ja som tiez bola takato mudra pri prvych dvoch detoch 😂 ze v noci nepotrebuju nic 😂 a tento treti najmladsi ma riadne cvici. on je vyslovene hladny. davam mu mandlove mlieko, jeden krat sa budi o polnoci a druhykrat o piatej. o tej piatej by uz teoreticky jest nemusel, ake ked mu dam flasu s mliekom potiahne este do osmej, inak by uz nezaspal.
no a budem sa ja tyrat a nedam mu jest? 😅
ale este dodam, ze spavat chodi o siestej vecer, na veceru ma sytu kasu, ale aj tak sa zobudi a pyta jest. a skusala som uz vsetko mozne, ale nic nepomaha. tak ho to raz hadam prejde 🙂
@gabika87 pozri,su deti,co sa prosto budu v noci budit.. Kamoskine pravidelne do 2rokov flasu UM okolo 1 v noci.. Moji sa nebusili vobec v tom veku,hoci dcera bola dojcena na poziadanie v rom casea syn tesne odstaveny..
X deti sa prosto v noci budi..raz sa ma pytala mamcika v dcefinej skolke,ze ci sa moja este budi..ja,ze nie.. Lebo ta jej este ano aj 2-3x a to mali asi 4roky vtedy.
Ja som po ukonceni kojenia v 15 mesiacoch davala rozok a tento spas ju presiel do dvoch tyzdnov, rozok bol vzdy v posteli nezjedeny, je to podla mna len zvyk a musi sa oducit
Ja tiež nie som zástanca jedenia v noci. Keď sa zobudí dávam vodu. Ale ked napr. bolo moje dieťa choré nejedlo skoro nič. Naposledy o tej 5-6 zaspal o deviatej tak áno budil sa na hlad ráno okolo 4-tej,musel byť už hladný.preto ta kaša.dala som a spal spokojne do 8. A ako písala autorka si dala jogurt a 2 plátky kukuričného chleba (ako chápem sú aj také dní, ze proste neje) za poobede do večera? Ved to je nič. jasne ze dieťa je proste hladné, ved musí byť. Ja verím že je to len obdobie, ktoré ako prišlo tak odíde.treba vydržať. Ale ked dieťa pýta jesť tak mu treba dat. to je môj názor. Áno netreba dávať v noci jest s tým úplne súhlasím, ale zas nemôže ísť už pomaly hladné spať.
@kallanchoe aby som taketo cirkusy robila s takmer 2 rocnum dietatom!? ze nadobicko na kasu pri posteli? to urcite..
@evittam dovolim si tvrdit, ze svoje dieta poznam lepsie ako Ty 😉 a ano, moj muz jedava aj v noci, ma rychly metabolizmus, je chudy a neexistuje aby vydrzal 14 hodin bez jedla.
Za to, ze si sa s niecim nestretla, nemusis to hned odsudit. Vazne, trosku tolerancie by to chcelo, vsak o nic nejde.
Ludskostou a pochopenim sa odprezentujes lepsie nez tymito odsudzujucimi prispevkami.
Zranit a odsudit je take lahke, co tak sa radsej snazit o pochopenie a uprimne poradenie?
@gabika87 ahoj, my sme davali na noc kasu na pitie z flasky od Hipp..